icon

Priateľ "vie" všetko najlepšie

silvusa123
29. júl 2022

Ahojte užívam HAK a priateľ má stále presviedča o Tom aby som lieky vysadila pritom antikoncepcia mi ako jediná pomohla na menštruačné bolesti a predtým sa stávalo keď som ráno vstala že zo mňa vytiekli tak veľké množstvá a musela som všetko umývať , každý deň som mala mastné vlasy a mala veľmi aknoznu pleť lenže on je toho názoru že antikoncepcia mi v ničom nerobí dobre a stará sa do ženských veci ako keby on vedel najlepšie pritom nevie nič , taktiež sa mi snaží napchať do hlavy že za moju nespavosť a úzkosti môže práve antikoncepcia pritom ju užívam už vyše roka a problém zo spánkom mám od marca . Nechcem sa s ním hádať ale som unavená z toho ako rozhoduje za mňa

alex49
29. júl 2022

@silvusa123 pan priateľ je lekár? Ak nie tak mu pekne vysvetli, že sa do toho nemá starať.

pazdura
29. júl 2022

@silvusa123 nespavosť s at nemá nič spoločné, priateľovi povec ďakujem že sa o mňa bojíš ale sú isté rozhodnutia ktoré zvládnem aj sama.

miskamicha
29. júl 2022

@silvusa123 mozem ti povedat z vlastnej skusenostize uz by som HAK nikdy neuzivala... mozu ma tu oatatne ukamenovat za moj nazor ale tvpj priatel ma veru pravdu... a bud si ista ze aj s tymi tazkostami moze HAK suvisiet. Silna a bolestiva menstruacia...aknozna plet sa da riesit aj inak ako hned nasadenkm.HAK... lenze lekarom je to najjednoduchsie prave takto. Ak by si aj vysadila treba urobit hormonalny profil...zrejme je u teba hormonalna dysbalancia..hak tvoje tazkoati s me struaciou iba potlaci ale ak zatuzis po babatku a hak vysadis vsetko sa vrati /na 99%/.

cocolino234
29. júl 2022

@miskamicha vďaka, že to niekto napísal. Antikoncepcia je čistý hnus, gynekológovia to ponúkajú ako lentilky a riešenie každého problému, potom to takto vyzerá. Libido na nule, hlavne, že nie sú mastné vlasy. 🙄 V dnešnej dobe nehormonálnej antikoncepcie by mala byť hormonálna at v podobe tabliet na krátkodobé použitie a nie, že ženy ich jedia dlhé roky. 🤦‍♀️

Presne si spomínam, keď tu dávnejšie jedna žena písala, že s mužom majú sex tak 1-2x za rok ale ona aj tak celoročne užíva antikoncepciu kvôli ustálenej menštruácií. 🤦‍♀️ A akože keď už nejaká žena vníma antikoncepciu ako jediné riešenie na mastné vlasy a akné, tak to je fakt smutné. Očividne ten chlap vie o tých tabletkách viac ako každodenné užívateľky. "Nespavosť s at nemá nič spoločné" 😆 si prečítaj vedľajšie účinky a nájdeš tam veci, ktoré si si na sebe doteraz ani nevšimla. To je teda riešenie, nestarať sa do svojho partnera lebo "nie je lekár a ani žena" 🤦‍♀️

sissy27
29. júl 2022

@miskamicha
@cocolino234 antikoncepcia má svoje plusy aj mínusy a určite to nie sú lentilky, užívanie treba riadne zvážiť (ale to treba aj pri voľnopredajnom paralene, cigaretách či alkohole). Ale priateľ @silvusa123 nech sa stará o svoje telo a reprodukčné orgány, toto je medzi ženou a jej gynekológom. Čo je jeho argument, že máš atk vysadiť?

sara07
29. júl 2022

úprimne už by nebol priatel, to do dokedy ideš znášat,potom bude lepšie vediet rodit, kojit, aj všetko časom
a z akého dôvodu mu ako vadí,

cocolino234
29. júl 2022

@sissy27 práve preto je tak odsudzovaná, pretože mínusy z dlhodobého hľadiska extrémne prevažujú, naopak z krátkodobého hľadiska prevažujú plusy a preto som spomenula, že hormonálna at v podobe tabliet by rozhodne nemala byť určená na dennodenné užívanie po dobu niekoľkých rokov. 🤦‍♀️ Cigarety a alkohol do tohto naozaj nepatria, pretože nijak nesúvisia so zlepšením zdravotného stavu, len nimi živíme svoje vyššie potreby a znášame následky ale viem si predstaviť situáciu preniesť na paralen.

Samozrejme, že si o antikoncepcii treba naštudovať a zvážiť či bude lepšie si zaobstarať hormonálnu, nehormonálnu alebo žiadnu, no bohužiaľ množstvo žien ani nepozná riziká dlhodobého užívania alebo nejaké riziká celkovo. Kto do seba bude denne tlačiť hormóny v podobe tabliet kvôli mastným vlasom a akné, tak si o tom naozaj nezistil nič, pretože existuje mnoho zdravších alternatív ale toto je tá najjednoduchšia, ktorú dostane na tanieri každá žena. Spoločnosť si k nej vytvorila dôveru ale ženy, ktoré ju užívajú 10 rokov "zázračne" nevedia, prečo nemajú chuť na sex.

A teda mne osobne nevadí, že sa partner zaujíma o ženské telo a o moje "reprodukčné orgány" aj napriek tomu, že má svoje vlastné. Nerozumiem prečo by sme k sebe nemohli mať blízko aj v tejto problematike.

martul
29. júl 2022

@cocolino234
1. Netreba antikoncepciu chváliť ale ani zatracovať, ja mám s ňou len dobré skúsenosti
2. Je rozdiel zaujímať sa o partnera, jeho zdravie a ,, reprodukčné orgány " a je rozdiel furt sa starať presviedčať o jednom jeho správnom názore
Hádam som svojprávna a nebude mi nikto porúčať čo mám robiť

joesvk
29. júl 2022

Každú jednu hormonálnu liečbu by som si 100x rozmyslela predtým, než ju začnem brať. Či už sa jedná o astmu, reumu, gynekologické ťažkosti.... Je to vždy dvojsečná zbraň.

U teba však cítiť problém s priateľom. Prečo ten submisívny postoj? A tu zbytočne hľadáš argumenty, že máš pravdu ty, namiesto priateľa.
Aj keby si robila chybu, ale stoj si za svojimi rozhodnutiami. Ak si nebudeš vážiť samú seba, ani priateľ ťa nebude rešpektovať a bude mať potrebu ťa usmerňovať.

cocolino234
29. júl 2022

@martul bohužiaľ každému človeku, ktorý vie, čo antikoncepcia reálne je, nepríde v poriadku ju dlhodobo užívať a preto sa nečudujem, že on sa o tom snaží presvedčiť niekoho, koho miluje. Tu naozaj existuje správny názor, toto nie je téma oblečenie. Antikoncepcia má hrozné dopady na ženské telo a to riziko za to z môjho pohľadu nestojí. Ja len nerozumiem týmto staromódnym praktikám, keď dnes máme liečené akné, prostriedky na mastné vlasy a dokonca aj nehormonálnu antikoncepciu. Naozaj postrádam logiku niekoho, kto si vyberie práve hromóny vo forme tabliet. 😀 A ja teda beriem do úvahy názor a znalosti môjho priateľa, vyššie bolo spomenuté "aj keby si robila chybu, tak si stoj za svojim kvôli rešpektu" ja si teda nezískavam rešpekt tak, že budem trucovať aj keď poznám riziká 😀 Ale to som ja, rešpektujem, že niekomu to nebezpečné nepríde. A rešpektujem aj to, že niekto bude pokračovať v niečom, čoho následkov si je vedomý, radšej ako keby mal priznať, že nebol dostatočne oboznámený s rizikami, ale to niektoré nazývajú "prísť o svojprávnosť" 😀

cucoriedkacucoriedka
29. júl 2022

@silvusa123 takto....mala som priateľa gynekológa pôrodníka....pekných pár rokov dozadu...a ten mi vravel že v živote svojej frajerke alebo žene on antikoncepciu nepredpise

silvike
29. júl 2022

@silvusa123 Ja neviem, ale kazdemu normalne rozmyslajucemu cloveku musi byt jasne ze do ZDRAVEHO tela (teda bez vyslovene zdravotnej indikacie) pchat nejaku chemiu asi velmi rozumne a zdrave nebude. Tvoj priatel asi len pouziva obycajny zdravy sedliacky rozum. Mastne vlasy zdravotnou indikaciou urcite nie su. Na aknoznu plet casto pomoze hlavne spravna uprava stravy.

simsalabim
29. júl 2022

Tiez by sa mi nepacilo, keby mi do vsetkeho - a zenskych veci! - hovoril, ale s tou antikou moze mat pravdu. Aj moj manzel je proti nej, lebo je to chemia do zdraveho tela. Navrhni priatelovi teda zmenu antikoncepcie - co by povedal na kondom?

ropucha6
29. júl 2022

Hak by som riesila zasadne s gynekologom. Niektore ju aj tu opisuju ako ciste zlo, ja som napr uzivala niekolko rokov, hned po vysadeni sa mi menstruacia pekne upravila (predtym halabala), otehotnela som do par mesiacov. Je to vysoko individualne, musis sama na sebe vidiet, co ti to robi/nerobi, samozrejme zalezi aj na druhu.

silvusa123
autor
29. júl 2022

Ďakujem všetkým za odpovede ja mám menštruáciu od 11 a odvtedy som vyskúšala naozaj naozaj už všetko na bolesť , odpadávala som ležala v bolestiach .. potom som chcela skúsiť antikoncepciu a ako jediná mi pomohla na bolesti áno ma to aj svoje nevýhody keď som ju začala užívať tak prvé tri mesiace som mala depresie ale potom sa to už dalo do normálu ,prosím vás ja som nenapísala že som si dala antikoncepciu predpísať kvôli vlasom a pleti ale že mi to na to pomohlo , odpovedám takto v jednej správe lebo sa mi nechce každej osobitne ..keď som sa priateľa spýtala že ako mi teda antikoncepcia nerobí dobre povedal že to nechce rozoberať tak načo mi potom vraví aby som ju vysadila ja som nad tým dlho rozmýšľala ale rozhodla som sa že ju vysádzať nejdem len preto lebo mi to povedal ,on by bol za teliesko a s kondómom spavame keďže ja mávam často zápaly a teraz sa doliečil doxyhexalom ja bohužiaľ ešte nie takže si na to už dávame pozor a spavame spolu len s kondómom

viestta
29. júl 2022

@cocolino234 obávam sa, že toto nie je z lásky ale z inych dôvodov. Ak by to bolo z lásky, tak preberie zodpovednosť za plánované rodičovstvo na seba, a zodpovedne.

dada0902
29. júl 2022

Je to tvoje rozhodnutie priateľovi by mal rešpektovať ale zobrala by som do úvahy aj negatívne skúsenosti co tu boli spomenuté a možnú súvislosť s únavou ja antiku nemam ani by som nechcela

janetinka27
29. júl 2022

@silvusa123 ahoj, mozno mu na tebe zalezi a preto mu antika vadi. kolko mate rokov? pises, ze mas problemy s MS, ja ich mam tiez od zaciatku, vykravacala som uz cele cervene more a nikdy by som antiku kvoli tomu neuzivala. su aj ine metody, ale treba na to viac vysetreni a najma byt sledovana.
najma, ak si mala depresie 3 mesiace po zacati jej uzivania, tak moze mat realne o teba strach. mozno bolo aj pre neho tazke znasat tie 3 mesiace depresii. ja by som antiku nebrala a po depresiach uz duplom.
zenske "zalezitosti" urcite nie su iba vecou zeny a gynekologa, tyka sa to aj partnera. skuste hladat lepsie riesenie

silvusa123
autor
29. júl 2022

@janetinka27 ahoj ja mám 21 a on 23 HAK užívam od 20tky ..bojí sa o mňa to je jasné ale nemôže všetky moje problémy zhadzovať na antikoncepciu

janetinka27
29. júl 2022

@silvusa123 rozumiem, ze mas na to iny nazor ako on. je moznost, ze antika naozaj moze za tvoju nespavost a uzkosti, neviem. skusas tie uzkosti nejako riesit? bola si napriklad u psychologa? mozno je to aj pre neho tazke, lebo nevie, ako ti ma pomoct vyriesit uzkosti.

sissy27
29. júl 2022

@cocolino234 užívala som atk nejakých 16 rokov, pauzu som mala cca rok kvôli tehotenstvu. Nemala som absolútne žiadne vedľajšie účinky, pravidelne som chodila na kontroly, ani s libidom nebol problém. Otehotnela som bez problémov, ani cyklus sa mi nerozhádzal. Takže nie pre každú je atk pohroma.
Ale jednoducho sú veci, ku ktorým chlap síce môže mať svoj názor ale to je tak všetko. Hlavne, ak nemá žiadne zmysluplné argumenty. O svojom tele nech vždy rozhoduje žena, každá za seba.

tumira
29. júl 2022

no su ludia, ktori si myslia, ze len oni vedia a proste to vedia najlepsie, to je normalne, aj ja mam takych vo svojom okoli. Ale chapem, ze ked je to priatel, tak ta to trapi lebo to nejde len stylom, ze jednym uchom dnu a druhym von. Povedala by som mu ze dakujem za jeho zaujem, ale lekari vedia.

liz_lemon
29. júl 2022

@silvusa123 aj ja som mala extremne bolesti, aj nepravidelný menzes, uzivala som HAK 10 rokov, potom som vysadila, lebo som chcela mat deti, po detoch som sa uz k HAK nevratila, a bolesti nemam, a nemala som ani, kym som otehotnela

matqa411211
29. júl 2022

No v tomto pripade tvoj priatel naozaj vie lepsie ako ty, odporucam ti si pozriet profil na IG ak más:
bagniari
bezhormonu
zlepsimenstruaci
Tam sa venuju prave takymto pripadom velmi bolestivej menatruacii, ako to riesit aj inak ako hormonmi, ako vlastne funguje HAK, co vsetko sposobuje a ani by ti to v zivote nenapadlo (aj tu nespavost), a je to tam pekne vysvetlene kvoli comu vlastne (ktory hormon alebo jeho nedostatok za co moze) a skusenosti realnych zien
Ja neviem ale kedy zeny pochopia ze vsetky svoje problemy iba potlacia? Utlmia? Ze HAK ich nevyriesila iba pozastavila?
Ja som si akne krasne vyriesila aj bez HAK, vlasy mi tiez rychlo mastneju ale aby som kvoli tomuto do seba pchala hormony? Pre mna nerealne, ozaj si o tom viac postuduj, lebo najlahsie co moze gyn.urobit je napisat tabletky a peniažky idu do vrecka

silvusa123
autor
29. júl 2022

@janetinka27 áno chodím ku psychológičke

silvusa123
autor
29. júl 2022

@matqa411211 ďakujem pozriem tie profily

matqa411211
29. júl 2022

@silvusa123 zamalicko, este doplnim vasharmonickycyklus