icon

Prirodzená ochrana

19. aug 2022

Ahojte, viem, ze sa tu s mnohymi nestretnem s pochopenim, ale tie co ma viete pochopit, ako sa chranite pred otehotnenim z krestanskeho hladiska ? ❤️ Dva cisarske mam za sebou a nesmiem si dovolit byt hned tehotna… Najmladsi ma len 2 mesiace…
Predtym sme pouzivali billingsovu metodu, co fungovalo super, ale boli sme takI, ze ak by som aj otehotnela, tak nevadi… a teraz mam strach 🤭 Dakujem z odpoved 😇

alexka89
19. aug 2022

Čo to je?

janetinka27
19. aug 2022

skus sa poradit v skupinke veriace mamicky
z krestanskeho hladiska je to tak, ako si napisala - sledovanie prirodzeneho cyklu a vyhybanie sa styku v urcitych dnoch.

opica_skorica
19. aug 2022

@alexka89 Billingsova metóda je antikoncepčná a súčasne prokoncepčná metóda pomenovaná podľa jej autora. Metóda je založená len na sledovaní a vyhodnocovaní zmien hlienu maternicového krčku a na vyhodnocovaní pocitov vnímaných v oblasti poševného vchodu.

Autorka asi chce vediet, ako sa chranit pred pocatim bez pouzivania antikoncepcie ci kondomov.

Okrem sledovania teploty a hlienu,… asi len nesexovat v case ovulacie…..

janetinka27
19. aug 2022

preto som aj poradila tu skupinku veriace mamicky, lebo zrejme este nemas ovulaciu, nevies teraz z priznakov vela vycitat a neda sa na to spoliehat. v skupinke budes pocut riesenia, ktore na tomto fore pisat nechcem

bombulka1987
19. aug 2022

Daj si ako doplnok pesar, budeš pokojnejšia. 🙂 Môžeš mi napísať ss ak chceš, poviem Ti naše skúsenosti, ale nechcem písať verejne.

evica17
19. aug 2022

My sme sa pri prvom aj druhom tak chránili. Pri prvom v čase ovulácie bolo že všetko šlo mimo ale zadarilo sa a pri druhom sme si dávali pozor ale po pôrode bol cyklus rozhádzany a tak som nevedela kedy ovulácia ale zas bolo bábo. Pred tým úplne krásny cyklus, presne som vedela kedy ovulácia

autor
19. aug 2022

@evica17 a teraz sa ako chranite?

autor
19. aug 2022

@janetinka27 dakujem ❤️

sudocek
19. aug 2022

@bombulka1987 a čo je pesar?

veronka523
19. aug 2022

Ja som sa riadila podľa bazalnej teploty a hlienu. Tri deti sme mali na plodné dni, teraz som otehotnela 7 mesiacov po pôrode v 28 deň cyklu keďže sa všetko po pôrode rozhadzalo... Absolútne sa bojím a nechcem už spoliehať na žiadne také plodné a neplodne, tiež je to pre mňa z kresťanského hľadiska hrozne ale normálne uvažujem nad sterilizáciou... Pri mojom šťastí toto štvrte nebude posledné no viac detí si dovoliť nemôžeme zo žiadneho hľadiska...

ivangeline
19. aug 2022

Creighton method. Do spravy viem dat kontakt aj na online poradkynu.

evica17
19. aug 2022

Teliesko .hormonálne som si dala, ale cez predpokladanú ovuláciu nejdeme naplno. Chcem istotu a nemôžme, nechceme mať teraz tretie. Dlho som nad tým uvažovala ale predsa len zdravie mňa ako matky je prvoradé, veď tebe napr po dvoch cisárskych už hrozí aj nejaké riziko s ďalším tehotenstvom a porodom. a fakt po dvoch pôrodoch krátko po sebe (1 rok a 3 mesiace) je ten cyklus moc rozhádzany aby som sa spoliehala na to.

evica17
19. aug 2022

@veronka523 a máš cisárske že si to pri pôrode dáš sterilizovať alebo pôjdeš potom samostatne že si to sama zaplatíš ? Tiež som nad tým uvažovala ale neviem.

ziarifka
19. aug 2022

@ivangeline tiež odporúčam Creighton. Bola som na online kurz a z tých troch metód, STM-Bilingsova-Creighton, mi práve Creighton prišiel najlepší na poporodné obdobie, keď ešte neprišiel menzes alebo je nepravidelný cyklus.

autor
19. aug 2022

@ziarifka
@ivangeline o tejto metode pocujem baby prvykrat 🙂 v com spociva ?

janetinka27
19. aug 2022

aj ja som na creightone, sice z opacneho dovodu, ale naucili ma poznat cyklus a rozlisovat drobne detaily, som spokojna

mmoni89
19. aug 2022

Chránime sa kondómom. Inak by som trpela každý mesiac. Ani to nieje samozrejme ale spoliehať sa na,, prirodzenú,,.. No poznám viacero takých odvážlivcov a majú väčší počet detí ako bolo v plane 😀

bombulka1987
19. aug 2022

@sudocek bariérová antikoncepcia, ktorá sa dáva ako taký klobúčik na krčok maternice. Pozri si Femcap (v USA bežná vec, vraj to spomínali aj v tom seriále Sex v meste). Spermie nepustí a oni za takých 6-7 hodín vymrú v kyslom pH pošvy.

bombulka1987
19. aug 2022

Podľa toho čo googlim, tak je Creighton len na základe krckového hlienu? Lebo ak áno, mne napr. obvykle končí deň pred ovuláciou (ktorú viem presne, lebo mám bolesti). Alebo sú tam aj iné parametre?

ivangeline
20. aug 2022

Sledujes hlien a zapisujes.

ivangeline
20. aug 2022

@bombulka1987 ine parametre...pocita sa..

ziarifka
20. aug 2022

Je to sledovanie hlienu, ale dosť prepracované. Mám šialené cykly, 27-50 dní, stály výskyt hlienu. A až tu som sa v tom naučila orientovať tak, že sme spolu s manželom bez strachu z otehotnenia. Bábätko teraz nemôžem zo zdravotných dovodov.

beata_k
20. aug 2022

Veriaci nemozu pouzit kondom alebo hak?

sedmokraska05
Odpoveď bola odstránená