icon

Problémy s vlasmi a váhou po vysadení antikoncepcie

sisi1837
28. máj 2025

Ahojte, v septembri som vysadila HAK Jeanine po ôsmich rokoch. Mám 29. Menštruácia nabehla hneď, bez problémov. Čo ma však veľmi trápi je vypadávanie vlasov a extrémne mastenie. Mastí sa mi aj pokožka na tvári, chrbte, dekolte... Počas užívania som mala váhu max. 53 kíl, teraz mám takmer 57 a nejde to dole ani pri pohybe a pri obmedzovaní sa v strave. Neviem už čo mám robiť, zvažujem že začnem znovu užívať HAK. Dieťa neplánujem vôbec. Máte podobnú skúsenosť? Kedy ste sa dali "dokopy" po užívaní HAK? Ďakujem.

sara07
28. máj 2025

skus najskôr preventivnu prehliadku, štitnu pozriet
nemusí to mat suvis s vysadením hak, to by ti to nabehlo do dvoch mesiacoch čo píšeš
zmena pleti, tažšie schudnutie tam je zavislost aj od veku
čo som si mohla v jedle dovolit v 20 si teraz absolutne nemôžem a ano dakedy stačil šalat na večeru a kg šli dole , no teraz nejdu

sisi1837
autor
28. máj 2025
@sara07

skus najskôr preventivnu prehliadku, štitnu pozriet
nemusí to mat suvis s vysadením hak, to by ti to nabehlo do dvoch mesiacoch čo píšeš
zmena pleti, tažšie schudnutie tam je zavislost aj od veku
čo som si mohla v jedle dovolit v 20 si teraz absolutne nemôžem a ano dakedy stačil šalat na večeru a kg šli dole , no teraz nejdu

@sara07 Na preventívnej prehliadke som bola, všetko je v poriadku, robili mi aj rozšírené krvné testy.

kristina_969
28. máj 2025

Vypadávanie vlasov nie je len o hormonálnej zmene dôležité je ich rast podporiť hlavne zvnútra...čiže šampóny a kondicionéry nepomôžu ako si každý myslí.. 😊 telo Vám dáva jasný signál, že ho treba prečistiť zvnútra 🙏 Môžte mi kľudne napísať týmto problémom som si prechádzala do nedávna aj ja a tu je môj výsledok 🔥

sara07
28. máj 2025
@sisi1837

@sara07 Na preventívnej prehliadke som bola, všetko je v poriadku, robili mi aj rozšírené krvné testy.

@sisi1837 nebudeš mat vlasy rovnakej kvality v 20 a 50 a hustota určite nie

sisi1837
autor
28. máj 2025
@sara07

@sisi1837 nebudeš mat vlasy rovnakej kvality v 20 a 50 a hustota určite nie

@sara07 Nechápem na čo takýto komentár... Úplne zbytočný. Ja tu riešim celkovo problémy PO VYSADENÍ HAK a nie zmeny, ktoré nastanú vekom. Vlasy som vždy mala a mám kvalitné a husté a neovplyvnil to ani vek 😉

sara07
28. máj 2025
@sisi1837

@sara07 Nechápem na čo takýto komentár... Úplne zbytočný. Ja tu riešim celkovo problémy PO VYSADENÍ HAK a nie zmeny, ktoré nastanú vekom. Vlasy som vždy mala a mám kvalitné a husté a neovplyvnil to ani vek 😉

@sisi1837 ak máš pocit že je to problém len a iba hak tak v pohode čo sa vytačaš a si hned pasivne agresivna

vevebono
28. máj 2025
@sisi1837

@sisi1837 štítnu máš v poriadku? Predsa hormonálna antikoncepcia má súvis
Ja mam hyperaktivnu štítnu, prejavuje sa to okrem iného padanim vlasov, tras, extrasystoly atď. Každopádne mne pomáha dopĺňať vit D.

benit
28. máj 2025
@sisi1837

@sisi1837 mne sa to iste stalo po hak. Endokrinologicka , chodi so stitnou, mi hned povedala, ze tie hormony su na vlasy a plet super. Ked sa vysadia mozu nastat taketo zmeny. Aj mne padali vlasy ale naopak koza sucha, supinata.
Kupila som si v lekarni tabletky na vlasy a kozu premastujem, stav taky isty.

sisi1837
autor
28. máj 2025
@benit

@sisi1837 mne sa to iste stalo po hak. Endokrinologicka , chodi so stitnou, mi hned povedala, ze tie hormony su na vlasy a plet super. Ked sa vysadia mozu nastat taketo zmeny. Aj mne padali vlasy ale naopak koza sucha, supinata.
Kupila som si v lekarni tabletky na vlasy a kozu premastujem, stav taky isty.

@benit Ďakujem za odpoveď 🙂 Ja som tiež už všeličo skúšala, aj doplnky stravy, vitamíny a žiadne zlepšenie. Tak nasadím HAK naspäť, lebo toto je pre mňa veľké trápenie.