Skúsenosti s antikoncepciou Benidette
Dneska mi to vypísal môj gynekológ a na internete som o tejto hak nenašla nijaké fórum :/
Ja ju beriem teraz druhý mesiac, tiež mi ju v lekárni museli objednávať. Doktorka mi o nej povedala len, že je nízkohormanonálna a nepriberá sa z nej.
Zatiaľ nepozorujem žiadne veľké zmeny, náladu mám v pohode, nevážila som sa, ale do oblečenia sa zmestím stále rovnako :D jediná vec je, že odkedy ju beriem, potrebujem dlhšiu predohru, lebo nie a nie zvlhnúť, kedysi som bola mokrá hneď. Máte to aj vy tak?
Ja predtým som brala Lunyttu, tá bola celá zlá..pribrala som sa z nej, náladová som bola, nemala som chuť na sex ...teraz už viac ako mesiac beriem benidette a aj ja mám ten istý problém ako dominika2793..ale to som mala aj keď som brala lunyttu. Žiadne iné vedlajšie zatial nemám :D dúfam že táto mi už bude vyhovovať lebo je už trietia čo berem.
No takže mám skoro druhý mesiac a zatiaľ musím zaklopať že Benidette, nemám vedľajšie účinky, periódu ani neviem že som mala žiadne bolesti... nepriberám zatiaľ z nej.... takže zatiaľ chválim. uvidíme... 😝
Ahojte kočky, som tu nová ale o svoje skúsenosti s touto antikoncepciou by som sa s Vami rada podeliť.
Vo febrári som absolvovala preventívnu prehliadku, kde mi lekárka objavila cystu a mierne zväčšení vaječník. Riešením ako predchádzať tvorbe týchto cyst je vraj antikoncepcia a tak mi nasadila benidette s tým, že kontrola o tri mesiace.
27.2. som po preventívke dostala mrchu presne na termín a teda začala užívať antikoncepciu od vtedy som menzes nemala. V pondelok 13.4. som preto absolvovala vyšetrenie u lekárky aby odhalilo príčinu. A vraj je to tabletkami.
Cysta sa mi už síce sama vstrebala ako aj gynekologička predpokladala avšak podľa sona mi tabletky spôsobili to, že sliznica je úplne nízko a teda preto menzes nedošiel ale vraj je to ok.
Zajtra končím druhé balenie a veľmi zvažujem či budem ešte pokračovať. V podbrušku cítim neustále pichanie, s priateľom nemôžme mať ani plnohodnotný sex, nakoľko sa bojím čo i len pohnúť aby to nezabolelo, prsia ma posledný týždeň neuveriteľne bolia, objavilo sa mi už dokonca aj nejaké to kilečko navyše.
Myslím, že radšej budem riskovať daľšiu cystu ako za vrátiť o pár rokov späť, kedy mi taktiež nevhodná antikoncepcia úplne rozhádzala organizmus a bez vyvolania som to nedostala. Vtedy ma bývalá gynekologička dávala dokopy viac ako rok. ☹
Poučením pre mňa a snáď aj pre Vás je aby ste trvali na hormonálnom obraze pred nasadením antikoncepcie.
@mikrowlnka
@dominika2793
@sabinaaaa
no ženy mám takú otázku, ATK som brala tak 5 rokov dozadu, tuším Yadine, bola v pohode, o to nejde akú. Ale vtedajší lekár mi povedal, nech s ňou začnem normálne podla návodu, t.z prvý až piaty deň návštevy červenej armády. Medzičasom som zmenila lekára a ten mi teraz predpísal Benidette, ale povedal mi nech s nimi začnem až 6-ty deň, pritom v letáku je písané 1.-5.ty deň. Tak som z toho jeleň. Kedy mám teda začať? 😒
Mne povedali, že mám začať v prvý deň, to som aj spravila a všetko bolo v poriadku. V návode je, že treba začať ten 1. deň, vtedy je žena hneď chránená, ale že sa to dá aj neskôr a vtedy ešte treba pár dní na ochranu počkať. Čiže podľa mňa je najvýhodnejšie a najlepšie začať v prvý deň menštruácie.
ahojte baby..
Vo februári som otehotnela a bohuzial som si bábätko musela dať preč pretože som chorá..
teraz berem Benidette už druhý týždeň a mám strach... Som stále strašne hladná, čo uvidím to musím zjesť... veľmi veľa jem a pribrala som 3kg. Nemáte žiadne podobné skúsenosti? :/ mám velky strach že som otehotnela znovu..
@dominica111 aj ja som možno hladnejšia, neviem ale či je to antikoncepciou, lebo ja papám veľa vždy, keď mám nejaké termíny a nestíham a taká situácia bola posledné mesiace. Ale ale za vyše 3 mesiace som pribrala ani nie kilo.
Ale každý organizmus reaguje na konkrétnu HAK, takže asi sa viac oplatí riešiť to s doktorom.
Áno máte pravdu, musím to riešiť s doktorom. Ja som strašne chudá a u mňa je to čudné že tak jem.. ja doslovne bažím keď niečo vidím.
ženy mali ste niekto krvácanie? ja ju beriem dnes to sú dva týždne a od štvrtka krvácam :/ upraví sa to, alebo vysadiť? lekár mi povedal, že mám dobrať celý mesiac a ak sa to do konca jedného pláta neupraví, že budem krvácať ďalej tak ju vysadíme. len som chcela vedieť či s tým máte niekto skúsenosti. nikdy som Benidette nebrala, kedysi dááávno som mala Yadine, nikdy som s ňou žiadne problemos nemala a potom keď som kojila tak Cerazette (pri nej som krvácala pravidelne aj mimo menzesu, ale inú som nemohla tak som to prežila). Neviem či mi nesadla alebo čo...
Ja som krvácanie mimo menzesu nemala...ale už skoro dva týždne ma bolí hlava, mám závraty, necítim sa dobre...podľa Vás to môžu byť nežiadúce účinky tejto hak? :S práve teraz sa mi začala týždenná prestávka a veľmi premýšľam na tom že prestanem s benidette.
Ja som tiež vôbec nekrvácala. Doktorka mi povedala, že ak budem, mám sa zastaviť a vymení ju, lebo že vraj keďže je nízkohormonálna, môže sa stať, že hladina hormónov bude príliš nízka a z toho potom nastáva krvácanie.
Ja som s ňou spokojná, fyzicky mi viac menej nič nie je. Ale cítim sa taká smutná, bez života....
@sabinaaaa mne povedal nech doberem pláto a ak dovtedy neprestanem krvácať vymeníme, tak dva týždne ešte prežijem a uvidíme
Ja krvácam už 26 dní.. doktor povedal že je to "normalne"...som bez života, veľa jem, je mi na vracanie. Je mi z nej na nič... :(
@dominica111 tak ju vysaď. mne to už prešlo včera, aj som si čítala leták a je tam napísané, že pár prvých mesiacov je bežné krvácanie aj mimo menzesu kým sa to upraví. som v pohode, nemám žiadne stavy ani niesom bez života, ani vela nejem takže už pohoda. drž sa 😉
Ahojte zienky ja som si kupila celu krabicku cize na 3 mediace tejto antikoncepcie a brala som ju len mesiac nesadla mi a ostaly mi 2 tablicky a neviem co stym.Predala by som ich jednu za 9€ dokopy za 18€.Ak by ste mali zaujem napiste ki na e-mail: karinkrivakova@gmail.com a dohodneme sa.
@karin2116 no neviem či to predáš, ja si kupujem mesačné balenie v lekárni za 7
@skorpionica
Lebo ja som ju kupila na cele 3 mesiace za 28€
@karin2116 jáááj, no tak ty vieš ;) tak good luck 🙂
ahojte, ja beriem benidette tento mesiac a dostala som otyzden skor menzes, teraz neviem co mam spravit ci to je bezne alebo si mam dat inu antiku? predtym som 2 a pol roka mala nuvaring a taketo nieco sa mi nestalo.
@girl2524 to sa ti upraví, aj ja som bola prvý mesiac rozhádzaná. ja som tiež hned volala lekárovi a povedal, že prvý mesiac to môže byť, ak by to trvalo aj nasedujúci, že vymeníme, ale bolo to potom už v poho 🙂
Baby prepacte viem ze je to mimo temu ale chcem sa zbavit antiki.
Mam doma 2cele nepouzite blistre a treti otvoreny ale ostalo v nom 13tbl
Ak by ste mali zaujem za 10e posuniem.
Ahojte baby tiez mam predpisane naplaste evura.ktora ma skusenosti nech mi napise.dakujem.lieky mi strasne zatazuju pecen.

Mne to tiež napísal, berem ju prvý týždeň a zatiaľ žiadne vedľajšie.... takže uvidíme, po poslednej čo mi dal (KarlHla) som pribrala 10 kíl a samé vedľajšie účinky, zle mi bolo náladová som bola o číslo väčšie prsia ale celá som bola o číslo väčšia.... , tak hádam z Benidetty nepriberem ďalších 10. nevýhoda bola že som ich nevedela nikde zohnať :-O v lekárni som musela objednať... Má niekto už nejaké recenzie na Benidettu? 😲