icon

Skúsenosti s dočasnou sterilizáciou

mirkaz156
16. sep 2020

Prosím máte niekto skúsenosti s dočasnou alebo úplnou sterilizaciou? Veľa info som o tom nenašla tak ak máte niekto osobnú skúsenosť alebo radu kde nájdem viac info budem vďačná. Zatiaľ mám jedno dieťa, ktoré kojím a druhé zatiaľ nie je v pláne tak hľadám info k dočasnej sterilizacii.

adriannasvk
16. sep 2020

Docasna sterilizacia podla mna neexistuje,ak sa das sterilizovat,pod narkozou zakrok klasicky tak je mozna potom obnova ale je to narocna operacia a nezarucia ti 100% funkcnost,to znamena,ze sa ti uz nemusi podarit otehotniet. Par x som tu postrehla aj vyjadrenia zien co sa dali sterilizovat a maju od vtedy problemy,bolesti,hormony rozhadzane atd. Ak planujes mat dalsie dieta tak sterilizacia nie je ta spravna cesta. Neber to ako antikoncepciu. Da sa chranit aj inak

misha666
16. sep 2020

@mirkaz156 docasna sterilizacia existuje...zavedu sa implantaty do vajcovodov ktore sposobia nepriepustnost ale niekde som citala ze je to len na 98percent ochrana... pokial mas len jedno dieta a dalsie ZATIAL neplanujes, tak sa skor zameraj na inu formu antikoncepcie...napr teliesko ktore mas na 5rokov... lebo uplna sterilizacia je nzvratny proces tam mozes potom otehotniet uz len pomocou IVF... a vsetko si cvakas sama v tomto pripade...

adriannasvk
16. sep 2020

@misha666 vidis aka novinka pre mna,ale podstupit takuto operaciu lebo docasne nechcem otehotniet je podla mna naozaj zbytocne...ako pises su aj ine sposoby ochrany,gel,cipky,teliesko atd

mirkaz156
autor
16. sep 2020

@misha666 @adriannasvk práveže pátram po kadejakej účinnej ochrane a nič nám ,,nevyhovuje,, 🤔🤔😕😕

adriannasvk
16. sep 2020

@mirkaz156 Akoze nic? Su kremy,cipky,tabletky,kondomy,telieska,implantaty,neviem potom aku mas predstavu ked to je len docasne??

mimimiruska
16. sep 2020

@misha666 v kazdom pripade si cvakas vsetko samo a ze to nejsou male sumy !!!!! Som dva tydny po zakroku a s ceny som malem padla na prdel

mimimiruska
16. sep 2020

Pokud si bohata a dokazes si vse hradit sama a nevadi ti rezani do tela posluz si a jdi na bezzceny zakrok (docasna sterelizace ) vazne ? .... a pokud vam nic.jine v ochrane nevyhovuje poviem to slusne nemilujte sa ;)

mirkaz156
autor
16. sep 2020

@mimimiruska z ceny? Predpokladám že sa to pohybuje do 1000e. Alebo viac?

misatko89
16. sep 2020

@mirkaz156 ja idem 24.9. Ale na atwrilku normálne a cvakam 400 eue ale idem do nemocnice štátnej ale ak do súkromnej tak je to 600eur

misatko89
16. sep 2020

@misatko89 oprava sterilku a eur. Sam mi prepisuje telefon

mimimiruska
17. sep 2020

@mirkaz156 podle toho kde si to.nechas urobit a neprijde ti to zbytecny mareni penez ? Platit cca 600e za docasnu sterilku a pak skoro tu istu sumu za odstraneni?

mirkaz156
autor
17. sep 2020

@mimimiruska nakoniec asi pôjde manžel časom...odstránenie čoho? čítala som,že to tam može ostať a nemusí sa to vyberať. a radšej zaplatím 600e a mám pokoj na celý život ako mať xy nehôd/neželaných detí ...každý tomu hovorí inak. Ale určite nie som zástanca ,,stredoveku,, že ,,kolko pán boh nadelí,, a určite sa neprestaneme milovať do konca života po dvoch deťoch alebo sa stresovať čo ak sa pritrafí. Každý nech si hladá pre seba to najlepšie. Ja nemám predsudky a každému vyhovuje niečo iné, len zháňam info aj k takejto možnosti 🙂

misatko89
17. sep 2020

@mirkaz156 presne pre to idem aj ja 2 deti je v dnešnej dobe luxus takže preto idem ja na doživotnú..

mirkaz156
autor
17. sep 2020

@misatko89 tiež chcem max dve deti a to druhé až za nejaký čas zatiaľ to nezvažujeme. Ja som ale ešte naštudovala že mužská vazektomia je jednoduchšia že to trvá 15-20 minút. A drahý vyzeral byť k tomu celkom naklonený. Tak uvidíme časom 🤷 ja napríklad hormóny neuznávam a čo poznám ženy nemali dobrú skúsenosť s telieskom a nie som k tomu priklonená. To už asi radšej sterilizacia 🤔🤔 no veď uvidíme čo vymyslíme po druhom 🤷

misatko89
17. sep 2020

@mirkaz156 moja mama mala teliesko a telo jej to po pol roku vylúčilo menzes mávala bolestivý a silný záleží ako to telo prijme

mimimiruska
18. sep 2020

@mirkaz156 psala jste docasnou ne celkovou tak asi tak ;) .... ja se na ni chystam taky ...ale pokud by byla docasna urcite nebudu davat 600e za docasnou ..... tak to myslim ..... nie zle proti vam ....mam dve deti dalsi uz nechci som mlada no mlada uz taky moc ne tahne mi na 30ku ale pujdu na celkovou sterilku nejlepsi celkovou a pak nevymyslat ked uz se do toho dam 🙂

dixinka5
7. apr 2022

@mimimiruska to je to iste ako dať za mirenu 200€ a zistiť že za zrastie tak vám ju po roku vytrhnú z maternice👌👌 super nie vydrbanych 200€ a ešte zdravotný problém. Keď si to človek prepočíta vždy zaplatí ťažké peniaze ibaže na “splátky” za každú antikoncepciu

misatko89
7. apr 2022

@dixinka5 ja mam sterilizaciu za 500eur..mne ju doktor ponúkol,že by mi to pomohlo na menzes a nemusím pchat do seba antikoncepciu..
Mam 2 deti tak som to brala a mal pravdu odvtedy mam každý mesiac menzes aj bez tabletiek

adriannasvk
7. apr 2022

@mirkaz156 my sme si to s muzom vsetko nastudovali a nakoniec siel manzel,otazka 10 minut. 👍

misatko89
7. apr 2022

@adriannasvk u muža to je tak rýchlo?ja som hodku a pol bola na operácii o pol 1 ma brali a o 14:15 ma preberali..to si pamätám dodnes lebo som od 8 bola bez mobilu lebo o 8 som mala byt má sále a zobrali urgent nejaký tak aby som vedela povedať mojim prečo som sa tak dlho neozyvala

adriannasvk
7. apr 2022

@misatko89 ano lebo dr pouzije len lokalne anestetikum,urobi asi 2cm rez,zasije a hotovo.

mirkaz156
autor
7. apr 2022

@adriannasvk prosím a nemal paniku z toľkých ,,vyšetrovačiek,,? Viem že tam sa potom ešte chodí na spermogram časom že či to je 100% či?

adriannasvk
7. apr 2022

@mirkaz156 ale cosi,boli 4. Jedna pred zakrokom kde dostal poucenie atd. 2 bol zakrok samotny,potom bol 1x na kontrole ci je to uz ok...a mal ist este na jednu ale ked uz na 3 bola takmer 0 tak tam uz ani nesiel 😁

dixinka5
9. apr 2022

@misatko89 ja som to chcela pri pôrode akurát že porod prebehol tak rýchlo že nestihla ani moja pôrodnícka prísť 😂😂😂