Skúsenosti so zavedením hormonálneho telieska u žien, ktoré nerodili
Ahojte, chcela by som sa opýtať na skúsenosti žien, ktoré ešte nerodili. Mám dosť veľké problémy s menštruáciou. Mám ju pravidelnú, chodí ako hodinky, ale silné bolesti a prvé dva dni aj silné krvácanie. Pocity na zvracanie, bolesti hlavy, nesústredenosť, zlé nálady až depresívne myslenie. Pocit bezmocnosti, pohľad na seba do zrkadla je pre mna tieto dni na zaplakanie. Možno tak jeden týždeň do mesiaca nemám bolesti. Je to neskutočne náročné takéto veci zvládať na psychiku. Jednak aj v práci cez tieto dni je to dosť obmedzujúce. A bohužiaľ každým rokom je to silnejšie.
Aj silný PMS. Bolestivá ovulácia. Čo sa týka zdravia, všetko mám v poriadku. Chcem vedieť či mal niekto takéto problémy a riešil to telieskom a aké boli možno nežiadúce účinky a či vôbec prišla nejaká úľava od týchto strašných dní. Skúšala som aj hormonálnu jogu aj bylinky, ale bez úspechu. Najviac ma láka na tom to, že po tom hormonálnom teliesku je menstruacia úplne slabá. Po tých rokoch trápenia by mi to úplne vyhovovalo.
Za pokus to stoji - (Mirena asi). Aj ked dost drahy spas, v pripade, ze nesadne. Hgb asi tiez povysi a to bude fajn. 🍀
@enmery ja som sa o tom tiež rozprávala s gynekologičkou a navrhla mi toto ako najlepšie riešenie. Tabletkovú ja nechcem.
@ahhola áno aj ceny som pozerala, tu je to ešte o niečo drahšie ako na Slovensku, ale ak mi to ma naozaj priniesť konečne úľavu.
@alexandra_11 Ty sa musíš rozhodnúť. Mne to prinieslo neskutočnú úľavu. Ale to nepochopí žiadna žena, ktorá si nezažila moje stavy. Vyskúšala som absolútne všetko. Toto bola posledná možnosť od gynekologičky a úplne to zabralo.
Mirena jednoznačne. Ja som mala rovnaké stavy, ktoré žiaľ ani po 2 pôrodoch nijako neustúpili. Mirenu mi tiež roky odporúčal môj doktor, ja neviem prečo som sa tomu tak dlho bránila, ale to je créme de la créme teda. Menzes mi po necelom roku úplne zmizol. Prvých 6 mesiacov bol síce nepravidelný, spinenie som mala takisto takmer trištvrte roka, ale potom uťalo a nič. Najlepšie riešenie čo mi mohol kto kedy ponúknuť.
@alexandra_11 tie peniaze za to určite stoja - po 1.robíš to pre seba - budeš určite spokojnejšia a po 2.len si zrataj koľko peňazí dávaš ročne za lieky v súvislosti s bolesťami pri menštruácii a koľko ešte za všetky hygienické potreby k tomu. Za tie roky čo budeš mať teliesko to vyjde cca rovnako.
Skús to, drž sa!
Neviem koľko stojí Mirena v zahraničí,ale tu stojí cca 200 €. Dajme tomu,že si ju dáš ,,iba" na 5 rokov.200:5=40.
Pochybujem že nejaká iná antikoncepcia vyjde lacnejšie ako 40 € za rok.
Ja mám už druhé teliesko a neviem si vynachváliť ten komfort,ktorý vďaka nemu mám.Ziadny menzes,nehody,bolesti,pms.Vdaka Bohu za toto teliesko Moja dcéra keď raz bude uvažovať nad antikoncepciou tak jej jednoznačne odporucim teliesko.
Podľa mojej lekárky nie je žiaden dôvod,prečo by žena,ktorá ešte nerodila nemohla mať teliesko

Ja som si dala v 38 rokoch. Mala som presne to, čo ty. Prediskutované s gynekologičkou. A úprimne? Sama nechápem, prečo som to neurobila skôr. Žiadna menštruácia, žiadne bolesti, žiadne zvracanie, žiadne nálady.