icon

Sterilizacia u ženy

lenuska9999
13. feb 2023

Počula som, že sa to robí už laparoskopicky. Mate niekto skúsenosti? Bolelo to potom dlho ? Išli ste v deň zákroku už domov ?

Strana
z2
zelenakobyla123
13. feb 2023

@lenuska9999 pripnem sa, rada by som si to tiež dala urobiť, nebaví ma už brať antikoncepciu

pauli89
13. feb 2023

@lenuska9999 ahoj, ano robi sa laparoskopicky. 3 malé vpychy. Dva dole pri vaječníkoch a jeden pri pupku. Po pol roku po nich ani stopa. Bola som prijata deň pred zákrokom. Od obeda zakaz jesť. Druhý deň rano zákrok, zvyšok dňa som väčšinou prespala a na ďalšie rano po vizite domov. Bolesti skoro žiadne, len akoby svalovica na bruchu. Normálne som poobede isla s deťmi a muzom na prechádzku. Stehy som si po týždni vybrala sama 😅 Mame tri deti, takze za mňa najlepšia ochrana

pbra40
13. feb 2023

@lenuska9999 ano, laparoskopicky. Ako sa pise v prispevku vyssie, 3 dierky.
Urcite rataj, ze budes hospitalizovana cez noc, sleduje sa tam pritomnost tekutiny v bruchu, budes mat "dren" zavedeny, ktory na druhy den vytiahnu.
Este poznamka: kazda nemocnica vykonava rozny typ sterilizacie (prerusenie vajcovodov spalenim koncov, danie svoriek, odstranenie vajcovodov, vlozenie gelu, pripadne takych pruziniek), podla toho sa odvija i ucinnost antikoncepcie. Ja mam odstranenie celych vajcovodov, u mna bolo treba 100% istotu 🤣 podla toho som si aj vyberala nemocnicu. Teta bola x rokov dozadu, dali jej len svorky, ktore sa uvolnili a otehotnela. Ale to verim, ze teda veda uz pokrocila a ze sa taketo uz nestava

lenuska9999
autor
13. feb 2023

@pbra40 ďakujem, to som ani nevedela, že je viac spôsobov

dzescebuly
13. feb 2023

@lenuska9999 ja len trošku mimo témy-aj chlap môže podstúpiť vazektomiu,nemusíme len my ženy užívať antikoncepciu,ísť na zákrok.. 🙃☺️

pbra40
13. feb 2023

@lenuska9999 a este druha poznamka. Musis najprv vypisat ziadost a sterilizaciu mozu vykonat az 30 dni po podpisani ziadosti. Tak aby si vedela, ze sa tam este caka, aby mala zena si to napriklas este premysliet.

vlado818
14. feb 2023

@dzescebuly A ked bude striedat partnerov? To bude kazdeho posielat na vazektomiu? Zase rada od...
Predpokladam ze pani,slecna vie o moznosti pre muzov.
P.s som zastanca vazektomie a dalo sa to prezit..👍

lenuska9999
autor
14. feb 2023

@pbra40 to áno, ale papier znesie veľa ako sa hovorí

beata_k
14. feb 2023

Spinalom to nerobia nikde? Iba laparoskopicky?

lenuska9999
autor
14. feb 2023

@beata_k spinal je keď vám pichnu do chrbta injekciu a úmrtvia dolnú časť tela. Dáva sa miesto celkovej narkóz. Laparoskopia je spôsob akým sa vykonáva operácia. Vykoná sa na troch miestach úplne maličký rez, cez ktorý sa do brucha dávajú nástroje. Čiže možno sa dá vykonávať aj pomocou spinalu. Podľa mňa určite, ved cisarsky rez sa robí so spinalom a je to väčší zákrok ako toto

mamkalentedkova
14. feb 2023

Baby ,mňa by približne zaujímala aj cena takého zákroku .Tiež mám už tri deti ,viac neplánujem a neviem ,či chcem celý život hltat tabletky

lenuska9999
autor
14. feb 2023

@mamkalentedkova u nás cca 250 eur

mamkalentedkova
14. feb 2023

@lenuska9999 no čakala som oveľa vyššiu čiastku .To je celkom prijateľná cena .Ďakujem 😊

beata_k
14. feb 2023

@lenuska9999 Dakujem za info, ale mam 2 sekcie spinalom. Chcela som len vediet, ci sterilizaciu niekde robia aj spinalom alebo vylucne laparoskopicky.

pauli89
14. feb 2023

@mamkalentedkova ja som platila 200€ na Myjave

petka1402
14. feb 2023

Baby tie co to už máte, budem sa pýtať ako blbá ale fakt neviem veľa o tom, mate normálne menštruáciu?

katsmolkova
14. feb 2023

@beata_k spinal je anesteza,laparoskopia je operacny vykon. Po 2 sekciach by sa aj patrilo vediet zakladny rozdiel.

pbra40
14. feb 2023

@beata_k pleties si dva rozne pojmy.

beata_k
14. feb 2023

@katsmolkova Co? Ja sa nepytam na rozdiel. Vies poradit alebo mudrujes len?

beata_k
14. feb 2023

@pbra40 A vies co sa pytam?

pbra40
14. feb 2023

@petka1402 jasne. Ved ti len znepriechodnia vajcovody. Funkcia, hormony, vsetko ostava, kym mas ponechanu maternicu. Sterilizaciou len zabrania, ze sa vajicko nestretne so spermiou.

annalena
14. feb 2023

@beata_k
@lenuska9999
Laparoskopicke operacie sa v spinaly nerobia. Su to sice len 3 male rezy, ale do brucha sa musi napustit plyn, aby sa oddelila brusna stena od vnutornych organov, inak by sa nedalo operovat 😉
Ak je robena sterilizacia pocas cisarskeho, vtedy je to mozne aj v spinaly, lebo tam je otvorene brucho rezom.

beata_k
14. feb 2023

@annalena Dakujem, ale ja riesim narkozu. Musim do nej?

annalena
14. feb 2023

@beata_k. Ja chapem, co sa pytas. Ak chces sterilizaciu laparoskopicky, tak ano, musis do narkozy.

lenuska9999
autor
14. feb 2023

@pauli89 a aké bolo zotavovanie u teba ? Boli po zákroku veľké bolesti, alebo to bolo tiež také , ako písala pani vyššie, že na druhý deň išla normálne na prechádzku atď

pauli89
15. feb 2023

@lenuska9999 to som pisala ja, ze den po zákroku keď ma pustili, som išla s mojimi chlapmi von. Žiadne extra bolesti. Niečo ako svalovica po cvičení.

lenuska9999
autor
15. feb 2023

@pauli89 jaj , pardon stratila som sa v tom

katka2707
17. okt 2023

@lenuska9999 a kde ste boli

lenuska9999
autor
17. okt 2023

@katka2707 nebola som

tiezjedna