icon

Sterilizácia ženy

7. apr 2023

Dobrý deň, chcem sa opýtať žien co to majú za sebou ci sa u nich niečo zmenilo, či by išli do toho znova. Dve deti už mám, tretie na ceste tak už je strop trojka. Cyklus sa vám nijako nenarusil? Zaujímajú ma skúsenosti, kedy sa za to platí, kedy je to preplacane. Vopred dakujem

kacenocka2
7. apr 2023

Všetko ako bolo,cyklus nenarušeny..teraz neviem ale pred 10 rokmi aj ked mi to lekár odporučil,stejne som si to platila,no predpokladam že sa nic nezmenilo.to je dobrovolny zákrok, že ty nechces mať viac deti.. kamarátka ma 4 deti,pred rokom si tiež davala a platila si

anavixy
7. apr 2023

Sterilizaciu ti na SK nepreplatia, indikacie, kedy sa prelacala, uz “nefunguju”. Osobnú skúsenosť nemám, ale viem od gynekológov z práce, že to nemá vplyv na cyklus, na hormóny, na menopauzu… Lacnejsie je to pri sekcii, drahsie ak ti robia len sterilizaciu. Podla mna to je asi najlepsie riesenie, ked si skalopevne rozhodnuta, ze uz deti (prirodzenou cestou) mat nechces. Kamarátka (kratko po 30ke) sa nedávno informovala u svojej gynekologicky, ktora jej povedala, aby si to nedala spravit, lebo bude mat predcasnu menopauzu 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Hadam sa viac takych odbornikov nenajde.

danielle21
7. apr 2023

@anavixy na dom teraz písala kvôli tomu do unionu, tak keď ti lekár napíše vážny dôvod na sterilizáciu tak to preplatia, že sa mám o tom poradiť s lekárkou, no ale neviem co to je vážny dôvod , takže nie je to pravda že to nepreplatia, ale tiež chcem ísť, ale peniaze musím nájsť