icon

Sú antibiotiká ako Amoksiklav rizikom pre antikoncepciu Leverette?

15. jan 2025

Ahojte, beriem Leverette už asi 5 rokov, dr mi predpísala Amoksiklav 2x1000.
S priateľom sme mali sex avšak kondom praskol.. zvažujem, či si vziať aj tabletku po alebo nie. Medzi HAK a atb som mala 2h rozostup.. gyn nerobí, volala som jej.
Atb som začala brat v prvý deň aktívnych tabliet HAK… viem, je to nezodpovedne avšak stalo sa.
Ďakujem za odpovede

nicol_ka55
15. jan 2025

a mas plodne dni alebo ovu? asi by som sa riadila aj tymto. atb znizuju ucinnost hak, no neviem ci je potrebne si takto rozhasit hormony hned.

autor
15. jan 2025

@nicol_ka55 napadlo mi, že si spravím ovulačny test. Alebo zlý nápad?

veronikaszabova
15. jan 2025

@nicol_ka55 ako moze mat plodne dni a ovulaciu, ked uziva HAK??

veronikaszabova
15. jan 2025

Anonym - tabletku PO si nedavaj a dufaj, ze nebudes patrit k tym par % zien, co takto otehotneli

autor
15. jan 2025

@veronikaszabova pri zlyhaní pri bráni atb je to možné.

gogorkaja
15. jan 2025

Mne bolo vysvetlené, že antibiotiká môžu reálne znížiť účinnosť antikoncepcie. Ale neviem, či by som to riešila tabletkou, mne to rozhádzalo totálne celý cyklus. A ešte k tomu keď užívaš HAK - uf, to je silné kombo, netuším, čo to s tebou spraví.

autor
15. jan 2025

Spravila som ovulačny test, či mi antibiotiká “privolali” ovuláciu zníženou vstrebatelnostou antikoncepcie. Všetko čisté, už som kludnejsia. 🙂 tabletky po sa bojím ako čert kríža, fakt to do seba dám len vo veľmi nutnom prípade

mariynka
15. jan 2025

Ved mate dvojitu ochranu..tak coho sa bat?

autor
15. jan 2025

@mariynka dvojitú ochranu? Atb ktoré znižujú účinok HAK a prasknutý kondom mi nepríde ako ochrana 🙈