Sú antibiotiká ako Amoksiklav rizikom pre antikoncepciu Leverette?
Ahojte, beriem Leverette už asi 5 rokov, dr mi predpísala Amoksiklav 2x1000.
S priateľom sme mali sex avšak kondom praskol.. zvažujem, či si vziať aj tabletku po alebo nie. Medzi HAK a atb som mala 2h rozostup.. gyn nerobí, volala som jej.
Atb som začala brat v prvý deň aktívnych tabliet HAK… viem, je to nezodpovedne avšak stalo sa.
Ďakujem za odpovede
Anonym - tabletku PO si nedavaj a dufaj, ze nebudes patrit k tym par % zien, co takto otehotneli
Mne bolo vysvetlené, že antibiotiká môžu reálne znížiť účinnosť antikoncepcie. Ale neviem, či by som to riešila tabletkou, mne to rozhádzalo totálne celý cyklus. A ešte k tomu keď užívaš HAK - uf, to je silné kombo, netuším, čo to s tebou spraví.
Spravila som ovulačny test, či mi antibiotiká “privolali” ovuláciu zníženou vstrebatelnostou antikoncepcie. Všetko čisté, už som kludnejsia. 🙂 tabletky po sa bojím ako čert kríža, fakt to do seba dám len vo veľmi nutnom prípade
@mariynka dvojitú ochranu? Atb ktoré znižujú účinok HAK a prasknutý kondom mi nepríde ako ochrana 🙈

a mas plodne dni alebo ovu? asi by som sa riadila aj tymto. atb znizuju ucinnost hak, no neviem ci je potrebne si takto rozhasit hormony hned.