icon

Účinkuje antikoncepcia hneď?

lucia851
2. máj 2024
Strana
z2
lennyd23
2. máj 2024

Pokiaľ ju začneš brát tak ako ti doktor povedal. Od prvního dne kedy ti začne menstruácia, tak by na 99% mala byť. Pokiaľ ne, tak by sa malo počkat zhruna týžden ( mne bolo doporučené týžden) než začne účinkovať.

janai1
2. máj 2024

@lucia851 ak myslíš HAK tak všetko sa docitas v pribalovom letáku

lucia851
autor
2. máj 2024

@lennyd23 to musím začať brať až keď mi začne menzes?

crazy_cat_lady
2. máj 2024

lekar ti nepovedal, ako ju mas uzivat? pripadne nemas pribalovy letak?

lucia851
autor
2. máj 2024

@crazy_cat_lady lekár niečo povedal že od začiatku ms ale potom mi sestrička povedala že nemusím čakať na ms že mám to začať už užívať

crazy_cat_lady
2. máj 2024

pozri do pribaloveho letaku, predpokladam, ze ju mas zacat uzivat v prvy den menstruacie..

lucia851
autor
2. máj 2024

@crazy_cat_lady není tam napísané že v prvý deň ms a keď mi sestrička povedala že to mám už skôr užívať tak to tak beriem len nechápem prečo mám silné menštruačné kŕče

crazy_cat_lady
2. máj 2024

ved ked si nie si ista, mozes zavolat/napisat lekarovi a poradit sa s nim 🙂 aj ohladom uzivania, aj ohladom pripadnych neziaducich ucinkov..

janai1
2. máj 2024

@lucia851 akú berieš?

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 drovelis

crazy_cat_lady
2. máj 2024

@autorka Začnite užívať Drovelis v prvý deň vášho cyklu (t. j. prvý deň vášho menštruačného krvácania). Ak začnete užívať Drovelis v prvý deň menštruácie, ste ihneď chránená pred tehotenstvom.
Môžete takisto začať v 2. – 5. deň cyklu, ale v takom prípade musíte používať ďalšie ochranné opatrenia (napríklad kondóm) počas prvých 7 dní užívania tabliet.

janai1
2. máj 2024

@lucia851 wau, normálne som nečakala ze kecas 🤣 (irónia) Samozrejme, že sa to v letáku píše

lucia851
autor
2. máj 2024

@crazy_cat_lady tak ale prečo mi sestrička kázala to brať už skôr?

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 tak to vysadim a počkám na menzes

janai1
2. máj 2024

@lucia851 nie, preboha ! nič nevysadzuj. Už užívaj ako máš. Samozrejme s tým, že si chránená by som nerátala a aspoň do konca blistra používala kondóm

crazy_cat_lady
2. máj 2024

@lucia851 to naozaj netusim, ale ako som pisala vyssie, ked si nie si niecim ista, kontaktuj svojho gynekologa...

lucia851
autor
2. máj 2024

@crazy_cat_lady veď som kontaktovala a sestrička mi povedala že to mám brať nepretržite

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 ja to nemám kvôli ochrane pred otehotnením ale kvôli hormónom

janai1
2. máj 2024

@lucia851 aha, tak preto ti sestrička povedala, že môžeš hneď začať a nečakať na MS keď ti nejde o ochranu.
Takže ber ďalej, každý deň jedna tabletka bez prestávky. Drovelis obsahuje placebo tabletky ktoré nahrádzajú pauzu preto sa berie nepretržite

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 len nechápem prečo mám bolesťi ako pri menzese už niekoľko dní.preto idem v pondelok na gyndu

janai1
2. máj 2024

@lucia851 no ono zas každá hak nemusí sadnúť hneď (alebo vôbec) niekedy to trvá aj 3 mesiace kým sa to ustáli.

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 to placebo keď nechcem mať menzes si nemusím dávať?

butterflyeffect
2. máj 2024

Tebe povie doktor ako uzivat a ty sa riadis sestrickou a ani si neprecitas pribalovy letak? Ked mas bolesti zavolaj lekarovi povedz mu ako si zacala brat a on ti povie co a ako, hormony nie su sranda. A mozes mat rozne vedlajsie ucinky ja som vystriedala mozno za 4 antikoncepcie kym mi nejaka sadla, z prvej som kazde rano grcala hodinu.

janai1
2. máj 2024

@lucia851 nie, nemusíš. Doberieš aktívne a hneď začneš brat aktívne z druhého blistra

lucia851
autor
2. máj 2024

@janai1 keď chcem mať menzes teraz tak si mám dať to placebo?lebo ja potrebujem dostať menzes aj podľa kalendára

lucia851
autor
2. máj 2024

@butterflyeffect tak hádam aj sestrička sa tomu rozumie

suzitok
2. máj 2024

@lucia851 Tak ale ako to je teda? Máš to brať nepretržite, tak prečo si ju chceš sama vysadzovať aby si mala menzes podľa kalendára?
Neviem koľko máš rokov, ale u mňa sa práve rozhoduje o tom, či začnem brať antikoncepciu, alebo nie...v mladosti som ju brala, ale už cca 20 rokov nie...a aktuálne riešim perimenopauzu, kde sa odporúča brať to nepretržite, čiže žiadny menzes nebude a pauza v užívaní je len na odporučenie lekára, zvykne sa po 3 alebo viac mesiacoch...
Sestricka ti dobre poradila, ak je to kvoli zdravotnej indikácii, je jedno, kedy ju zacnes brat, ale nespoliehaj sa na ochranu...lekár ti povedal preto od 1dna, lebo sa zväčša antikoncepcia takto užíva a v tom prípade máš ochranu ihneď /ja by som sa riadila lekárom/.

lucia851
autor
2. máj 2024

@suzitok ja nepotrebujem ochranu mi si dávame inak pozor mám 38 rokov a asi tiež idem do perimenopauzi

janai1
3. máj 2024

@lucia851 ty chceš 2 veci ktoré nie sú možné. Nemôžeš aj brať hak, aj mať menštruáciu.
Nemôžeš len tak halabala vysádzať, zas začať užívať a tak dookola. To je akurát tak cesta do nemocnice, ak budeš mať šťastie a stihnú ťa tam doviezť 😉

lucia851
autor
3. máj 2024

@janai1 prečo by som mala ísť do nemocnice?

Strana
z2