icon

Vazektómia u muža - za a proti

20. okt 2023

Neľutuje tento nezvratný krok? Ktorú kliniku odporúčate? Máme po 40tke, tri deti, ďalšie neplánujeme. Antikoncepciu som nikdy neužívala a ani neplánujem, nie sme s ňou stotožnení. Manžel by radšej prevzal toto na seba. Odporučili by ste ju na základe svojich skúseností? Neodzrkadlilo sa to nejak negatívne na partnerskom živote? Ďakujem za Vašu ochotu podeliť sa so skúsenosťami.

zuzanka.zuzu
20. okt 2023

o tomto som si čítala na FB (čiže dajme tomu, že aspoň o niečo reálnejšie osoby než tu) a v pomere 70/30 viac mužov, ani jeden negatívny komentár 😲 fakt som prečítala celú diskusia, možno aj okolo 300 komentárov (u môjho by to asi neprešlo, ale ak tvoj chce, tak smelo do toho)

autor
20. okt 2023

@zuzanka.zuzu fakt? Rada by som si prečítala tie komentáre ..

nikdenikto
20. okt 2023

Môj by sa zase na toto nedal, ale kľudne by mňa poslal na podviazanie vaječníkov. To zase ja nechcem.

Takže s takýmto trvalým riešením na svojom tele nie sme ani jeden stotožnení. Máme 30 a 31 rokov a 2 deti. Tiež už ďalšie neplánujeme ale nikdy neviem čo život prinesie. Takže som si zvolila teliesko ako formu antikoncepcie.

autor
20. okt 2023

@nikdenikto 30 a 31 je málo na takéto radikálne rozhodnutie. My sme aj proti teliesku, vlastne proti každej forme antikoncepcie. Ani s vazektomiou nie sme úplne stotožnení, ale zvažujeme ju ako najschodnejšiu alternatívu. 🤔

mirko84
21. okt 2023

Nepozorujem ziadne negative a manzelka sa tiez nestazuje.

autor
21. okt 2023

@mirko84 ďakujem. Ako dlho máš po zakroku?

tenerifka
21. okt 2023

poznam asi 10 muzov vratane mojho, ktori V podstupili, tu sa s tym nikto netaji a je to uplne bezna vec, vsetci su ok, ich zeny nemusia hltat tabletky ani pchat do seba telieska, k tomuto kroku sa rozhodli aj taki, ktori mali len 1 ci 2 deti a uz viac deti nehceli. Vsetko bez komplikacii a vsetci su spokojni. Niektori, co ich poznam, to absolvovali 15-20 rokov dozadu

mirko84
21. okt 2023

Kusok vyse roka

pr85
1. nov 2023

A nad kondómom ste neuvažovali?

autor
1. nov 2023

@tenerifka ďakujem. 😊

autor
1. nov 2023

@mirko84 takže nejaký čas po zákroku spravili kontrolný spermiogram a následne ste už mohli fungovať bez obmedzení, áno? Išli by ste do toho znova?

autor
1. nov 2023

@pr85 vôbec... Nikdy sme ho nepoužívali. Fungujeme bez akejkoľvek ochrany 25 rokov...

thoughtfulweirdo
1. nov 2023

Manžel bol pred rokom, rozhodol sa sám, lebo má už definitívne nielen naplnený, ale aj presiahnutý plánovaný počet detí 😄 zákrok bol pohodový, zotavenie rýchle, negatíva žiadne.

autor
2. nov 2023

@thoughtfulweirdo ďakujem za odpoveď. 😊

mirko84
2. nov 2023

Ano, kontrolny spermiogram bol 2 tyzdnoch, kedze tam boli najdene, po 2 tyzdnoch znovu s doporucenim aspon 10 ejakulacii. To boli super dva tyzdne 🙂
Ano, isiel by som toho znovu a urcite aj manzelka

juliet86
2. nov 2023

@mirko84 prosim manzel je sportovec. kolko po zakroku treba oddychovat a nesportovat,? viete odporucit lekara kliniku ak ste z BA?

juliet86
2. nov 2023

@mirko84 pozeram ze zilina tak nic

mirko84
2. nov 2023

@juliet86 Ja som citil asi 2 tyzdne discomfort pri beznej existencii, so sportom som pockal este jeden dalsi

juliet86
2. nov 2023

@mirko84 okik cise 3 tyzdne. dakujem. a co ti este pomohlo pred pocas po nejaky hack. ja neviem druh oblecenia alebo nieco.

subartic
2. nov 2023

Môj muž bol, po vazektómii , musel absolvovať 20 ejakulácii , potom bol spermiogram čistý . Komplikáciu mal a to zapálenie v časti prerušenia semenovodu , tak bral nejaké lieky asi 10 dní , ale absolvoval by to znova. Ja mám taktiež prerušené vajcovody , volili sme to obidvaja z dôvodu absolútnej bezpečnosti, máme 5detí , po 40+ a ďalšie sme už nechceli . Obidvaja sme to absolvovali až po 40 tke.

mirko84
2. nov 2023

@juliet86 nic extra som nepouzival / nepotreboval.

zuzkabeuty
22. feb 2025

Najlepšie muž sa s toho najviac teší ľutuje že nešiel skôr

marcel19
14. apr 2025

Ahoj ja mam vazektomiu a môžem iba odporúčať

olivierko229
14. apr 2025

Moj bol, ale mal potom zdravotne problemy, vyplavali na povrch nejake starsie zapaly, takze rekovalescencia bola dlha, vyse roka to nebolo uplne ok. Uz je ok, ale v tom obdobi zapalov to lutoval. Ale to aj doktori vraveli, ze to nesuvisi, ale psychicky to bolo narocne. Co sa tyka manzelskeho zivota, to sa zlepsilo, uzivame si to viac obaja, to je parada 🙂 u nas to bolo tiez tak, ze aby som ja nemusela zavadzat telieska a zenska sterilizacia je narocnejsia, tak to manzel dobrovolne vzal na seba.