icon

Zníži vracanie, horúčka a Paralen účinky antikoncepcie?

januus
17. nov 2016

Ahojte. Potrebujem ukľudniť. V 4. A 5. Deň užívania tabletiek z blistra som mala pohlavný styk. Avšak pred užitím 5.tabletky som 10minút pred tým zobrala Paralen grip. Mohli sa nejak tie tablety ovplyvniť a Paralen mohol zabrániť vstrebaniu HAK?
Potom na 7.deň brania tabliet som o 3 ráno zvracala, pred tým som užila 6.tabletu o 18:00 večet takže to by nemal byť problém. Avšak počas toho 7. Dňa som zjedla za celý deň len 2 suché rožky nakoľko som nechcela zase zvracať alebo tak. Celý deň ma bolel žalüdok no večer som normálne vzala 7.tabletu, ale bojím sa, že som mala narušenú črevnú flóru a tableta sa nemusela dobre vstrebať. Čo si o tom myslíte? Je možné že tablety nezaúčinkovali v tieto hektické dni?? Je to hnusné leebo chcem k tomu pristupovať zodpovedne, teraz najbližsie dni určite nebudem mať pohlavný styk, lebo sa bojím, ale čo už s tým čo sa stalo a nedá sa vrátiť späť?? Užívam hak aby som neotehotnela, som študentka, ale ako som mohla počítať s tým, že "nesexuj" lebo o pár dní budeš mať horúčku budeš zvracať a spermie už sú v tebe, niet cesty spáť...?? :((

meusicka
17. nov 2016

@januus nestresuj vopred, s partnerom si davajte teraz radsej pozor. bola si este dost na zaciatku cyklu, a ked si chranena nejake dni s HAK, tak ked jednu vynechas hned potom nemozes ostat tehotna, ale kedze teraz nevies ci sa ti tieto vstrebali, tak by som urcite do dalsieho MS davala pozor a nespoliehala sa len na HAK. mozes mak kludne o par dni ovulaciu kedze ti mozno HAK v tieto dni nezabrala.
a inac na margo HAK. o inej moznosti ste s partnerom neuvazovali? nie v zlom, ale HAK je strasny humus. ja ako mamina 3 deti, som tiez pocas studenstych cias brala HAK, ale dnes by som ju uz ani za nic nebrala. ak ta ma partner rad, tak ta bude chciet aj ochranit a nebude od teba vyzadovat aby si do seba pchala takyto humus. pozdejsie sa to moze vypomstit. 😒

iukas
17. nov 2016

podla mna je vsetko v poriadku, paralen sa rozhodne s HAK neovplyvnuje, 6. tableta sa v priebehu 9 hodin do prveho vracania urcite vstrebala a 7. tableta sa nemala preco nevstrebat, kedze po jej uziti si uz nevracala. Klidek🙂
@januus

januus
autor
17. nov 2016

@meusicka ja som sama chcela užívať HAK pretože mi to pripadala ako najspoľahlivejšia ochrana. Tri mesiace sme s partnerom fungovali na prerušovanej súloži ale ja hlúpa som nevedela že pár kvapiek môže ujsť ešte pred ejakuláciou ani o tom nemusí vedieť. Ale našťastie nič sa nestalo. Tiež sme používali kondóm, sám priateľ to navrhol ale pre mňa to bolo stresujúce počas sexu, stále som myslela na to či sa nezošmykol, či je celý a tak..preto ja som sama chcela HAK zároveň aj kvoli problémom od puberty s nepravidelným cyklom, akné, vysokou hladinou testosterónu atď tak mi to pripadá ako viac pozitívnych účinkov v jednom. Ale každopádne ďakujem za názor a radu 🙂 dobudúcna to ešte prehodnotím

januus
autor
17. nov 2016

@iukas tiež si to tak vysvetľujem ale chápeš ma, bojím sa a potom vymýšľam kadejaké scenáre :/ ďakujem za ukľudnenie 🙂

meusicka
17. nov 2016

@januus no ja mam 3 deti tak tiez by som nerada keby sa este smyklo dalsie. ked nemas ziadne neziaduce ucinky z HAK, tak sato da, ja som po porodoch uz nemohla brat, bolo mi z nej strasne zle. a dnes sa citim ovela lepsie, ked si nezatazujem telo vsetkym tym hnusom. ako bonus my museli robit onko testy na rakovinu, lebo som mala kvoli HAK tmavozeleny sekret z prsnikov. takze ten strach kym prisli vysledky neprajem nikomu. nastastie to bolo negativne.
prerusovanu suloz.... eee nikdy som nemala odvahu skusit 😀
som chcela ze ked mas nepravidelny cyklus, teda ak by si jedneho dna vysadila HAK; tak zacni pit pravidelne pred MS caj z rebricka obycajneho, ten ti MS vyvola. a aj cyklus sa upravy casom. 😉
prajme vsetko dobre a uspesne dostudovanie..... 😉

januus
autor
Autor odpoveď zmazal
januus
autor
Autor odpoveď zmazal
madamzel123
2. apr 2018

@januus ako si vtedy dopadla? Bola si tehu? Ja som tiez podobna stresmenka😁😁