Nutrilon alergi care versus Nutrilon pepti. Máte skúsenosť?

srnkamt
17. jún 2008

..no neviem ake mate skusenosti,ale ja som malej najprv davala nutriln pepti 1 potom mi vsade v lekarnach hovoria ze pepti sa uz nebude vyrabat tak nam dali ten alergi care ale neviem....mala ma po nom strasne vela zalucocnej kyseliny mame totiz aj reflux..cely den mi grcka kyslastu tek.aj 2hodky po krmeni...dr mi povedala ze to je to iste mlieko ale na krabici alergi care su uvedene vyssie hodnoty...ma niektora tento problem?????

bufino
18. jún 2008

Ahoj,môj syn 20mesačný tiež papal doteraz Nutrilon pepti 2 ,teraz ten Nutrilon Allergy care 2-je pravda, že sú tam tie zložky trošku zmenené, ale podľa mňa je chutnejší.Malý musel mať vždy to pepti studenšie aby ho vôbec vypil a teraz to pije lepšie. A sú tam pridané také zložky ako Nukleotidy/inosin, adenosin,..../na vyvoj imunity a mozgu,znížený podiel bielkovín a hlavne trošku pridali sacharidy-maltodextrín/asi aj kvôli chuti a zasyteniu/.My máme stale reflux mierny a to už budeme mať 2 roky, takže pridávam do tohto mliečka N u t r i t o n na zahustenie, na každých 30 ml 1 odmerku,skús jej to trošku zahustiť, ale asi menej ako my musíme, na krabici je návod a uvidíš ,či to nie je tým refluxom.

veverica
18. jún 2008

ahojte aj nam zmenili z Pepti2 na Allergy digestive care je to to iste ako pisete vy? Ja teda tiez o moc vacsiu zmenu nevidim 😒

srnkamt
autor
18. jún 2008

bufino...mliecko zahustujem nutritonom ale aj tak mi vela vygrcka...ale nie mlieko ale tu kyselinu...musela som jej viac zahustovat niekedy aj o dve odmerky naviac....ale aj tak dakujem za radu...

bufino
18. jún 2008

Veverica, Allergy digestive care je bývalý Nutrilon Pepti MCT, to je ešte špeciálnejšie ako Nutrilon pepti/teraz Allergy Care/.Tam v tom digestive care sú ešte aj špeciálne MCT tuky, ktoré sú ľahšie stráviteľné a mliečko je bez laktózy.Tieto nové názvy nutrilonov sú super rozpísané na www.nutrilon.cz, na nutrilon.sk ešte to je nezmenené.

Srnkamt, a koľko nutritonu dávaš na koľko ml hotového mliečka? My máme 200ml/180 ml vody a 6 odmeriek nutrilonu/ a do toho až 6-7 odmeriek NUTRITONU.Neskúšala si homeopatikum Gastrocynesiné 1/2 tabl. rozpustiť 3xdenne? Nám to trochu pomohlo,dakde to vo fore písali baby-myslim,že téma o refluxe?.A ak dávaš vodu,alebo čaj skús ho tiež zahustiť nutritonom,hadam to pomôže.

veverica
18. jún 2008

bufino dakujem ti velmi pekne pozrem tu cz stranku na sk som to pozerala, ale ziadna zmena tam este nebola a v lekarni vobec taketo veci nevedia.

Inak moj maly ma tiez reflux a ja som asi pred 2-3 tyzdnami vymenila sirup Ulcogant za to homeo Gastrocynesine mam pocit, ze to je lepsie. Horsie to urcite nie je a davam to pred kazdym krmenim rozdrvene a rozpustene v troske vody.

bufino
19. jún 2008

Ahoj veverica,
ešte sa dá v ČR kúpiť sirup Gaviscon, dokonca aj cez internet www.docsimon.sk, tiež nie je bohvieako vhodný pre drobcov,nevylieči reflux, ale tam píšu,že aspoň pomôže pri pálení záhy, my sme sa zatiaľ neodvažili ho kúpiť,aj ten Ulcogant by som sa bála.
Dcera brala Prepulsid-ten bol super a jej to rýchlejšie ustupilo ,ale už vtedy sa dal kupiť len v Čechách a teraz už je úplne zakázaný.
Koľko dávaš odmeriek nutritonu asi do 200 ml mlieka?
Syn má takmer 2 roky a reflux máme stále, ale môj manžel má tiež furt palenie záhy a bere na to lieky.

veverica
19. jún 2008

na 180 ml voda+mlieko dam 4 odmerky nutritonu. Zatiel skusam to homeo, zda sa mi to byt najmensie zlo. V tom ulcogante je nariklad aluminium 😒 . Nemas problemy s mliekom ze drobca zapeka?

bufino
19. jún 2008

no my davame až 6 odmeriek nutritonu, Minko mal vždy redšiu stolicu,dokonca aj keď má príkrmy nikdy ju nemá hustejšiu,kaka tak 2-3x denne a to po hocijakom mlieku, po normálnom mal až takú vodovú, preto aj máme ten allergy care,ale v krvi mal protilátky málo priekazné ,tak to musím kupovať za plnú sumu, u nas stojí od 350-376,- za pixlu a má ju na 2 dni, lebo ešte dcerka rano tiež pije toto mliečko aj keď má 6 rokov a pozitívnu alergiu na BKM.

srnkamt
autor
19. jún 2008

dnes som malej kupila tie homeo na kyselinu a zahu,dufam ze pomozu..ja davam na 150ml mliecka 5 odmeriek nutritonu..

bufino
19. jún 2008

Srnkamt, ono to homeo nezaučinkuje hneď, nam to pomohlo až za 1-2 týždne.To Ti drobček pije dosť tých 150 ml a má 4 mesiace.Koľkokrát do dňa papáte?
My sme papali v tom veku tak 120 -130ml aj to len niekedy vačšinou 100 ml 7xdenne.
Ešte môžeš trošku skúsiť znížiť davku a napríklad dať o jedno krmenie viac, aspoň nám tak povedali na gastro ,že radšej menej a častejšie ,ale dodržať aspoň dvojhodinovú pauzu medzi dvoma dávkami,aby nemal úplne plné bruško.

srnkamt
autor
19. jún 2008

bufino,papame 5x do dna vzdy sa snazim dodrzat ten odstup ale mala je dost velky jedak niekedy je hladna aj skor..a s tym castejsim papanim som skusala no mala mi potom place a place...ze kde ona ma svoje mliecko..pytala som sa dr na to povedala ze ked je spokojna po takej davke tak ze jej mam dat...no ale zas nie vzdy pije celu davku..hlavne ked je teplo tak nechce...mala mi zatial prespi celu noc...v tych homeo je obsiahnuta laktoza dufam ze nebude na nu nejak reagovat...

bufino
20. jún 2008

Srnnkamt,
aj v nutrilone pepti/allergy care/ je z polovice ,asi 3,2 g na 100 ml mlieka laktóza, takže ak to toleruje tak ani v tých homeo by jej to nemalo vadiť,tam toho bude asi ešte menej.

srnkamt
autor
20. jún 2008

...vdaka za radu...
budem pozorovat potom napisem reakciu...