icon

Aké poplatky sú pri objednávke striebra z Austrálie?

simonkoo1253818
22. feb 2025

Zdravím, nedávno som si objednal prstene zo striebra od jednej menšej stránky ktorá produkty vyrába z recyklovaného striebra. Zaujíma ma, aké poplatky a či vôbec budem musieť niečo platiť navyše (clo atď). Objednávka je v hodnote 185€

hiro
22. feb 2025

@simonkoo1253818 Recyklované striebro? No to sú mi zase za veci. Z čerstvo vyťaženého sa možno robia mince ale inak neviem že použité by sa hádzalo do koša namiesto recyklovania - roztavenia a ukutia iného výrobku...

simonkoo1253818
autor
23. feb 2025

@hiro recyklovaným myslím striebro, ktoré už bolo v podobe šperkov ale buď poškodené, staré, opäť roztavené a použité na výrobu dalsich šperkov. Recyklované striebro je bežne používaný výraz. Aspoň ste si týmto príspevkom obohatili slovnú zásobu o nový termín. To ale nie je pointov toho prečo som písal tento príspevok. Tak ťa poprosím venovať sa sebe ak nemáš k tomu čo napísať.

macatt
23. feb 2025

@simonkoo1253818 budeš musieť zaplatiť daň, pokiaľ nenarátal e-shop a potom sú tam dovozné poplatky, cez Slovenskú poštu bolo 22€, nad 150€, cez kuriéra Fedex atď môže byť viac..
Nemám skúsenosť priamo s Austráliou, aj sa mohli zvýšiť poplatky už v r. 2025.
Daj vedieť koľko si zaplatil🙂
A či je striebro recyklované, alebo nie, to podstatné teda nie je..

hiro
23. feb 2025