icon

Ako si vybrať otočnú autosedačku pre 5-ročné dieťa?

6. jún 2024

Ahojte. Potrebujem rýchlu radu. Potesia aj vaše rady a skúsenosti. Zháňam otočná sedačku pre takmer 5r slečnu (15kg).
Našla som napríklad besafe alebo joie, len neviem vyjsť z popisu. Ta sedacka sa dá otáčať, alebo sa inštaluje LEN do protismeru? Pretože všade píšu protismeru.
Ďakujem

bluemoon24
6. jún 2024

Otaceni sedacky s ditetem je pouze u sedacek do 18kg. Sedacky, ktere jsou pro vetsi (tezsi) deti jsou otocne ve smyslu, ze je muzes umistit po smeru nebo do protismeru. Pokud jsem to pochopila spravne, tak ten otocny mechanismus by mohl prasknout s vetsi vahou ditete. Zjistovala jsem to pred rokem, tak snad se nic nezmenilo 🙂

lia2022
6. jún 2024

Pozri si autosedačku joie singature I spin XL 360.
Je otočná .. v protismere môžeš nosiť dieťa do 18kg-105cm..potom v smere do 36kg.

autor
6. jún 2024

Aha. Vďaka. A nemáte niekto skúsenosti ako to vyhovuje tým veľkým deťom sedieť v protismere? Nerobí to už takému 6r dieťaťu problém? Nie kvôli pohodliu, ale ten kontakt s posádkou auta a výhľad atď?

lia2022
6. jún 2024

Ty chceš ešte stále voziť v protismere?
Lebo na to sú potom čisto protismerne sedačky .. tieto sú väčšinou len do 18kg v protismere .. ak dobre viem.

autor
6. jún 2024

@lia2022 veľmi zvažujem
Viem ze v protismere je dobre voziť čo najdlhšie ale nejak niensom presvedčená či to moje dieťa zvládne. Teraz chodí v smere, ale vždy na dlhé cesty, diaľnica a pod ju otáčame Aj keď zaspí. Takže trochu je to pre mňa stres nechať ju už nastalo v smere

klip0
6. jún 2024

A koľko meria ? Axkid si nepozerala ?

lia2022
6. jún 2024

@lia2022 ja sa tiež snažím môjho dávať v protismere ale vydrží polku cesty a potom vrieska že nás nevidí hoci máme aj zrkadlo kúpené..takže ja osobne by som čisto do protismerky nešla.. možno v takom prípade, že by nebol v smere ešte vôbec otočený a nevedel že je to asi čo sa týka výhľadu lepšie 🤣..takže snažím sa, automaticky dávam keď náhodou zaspi ale nie vždy to ide 🤷‍♀️.

autor
6. jún 2024

@klip0 och ďakujem. Táto vyzerá naozaj perfektne aj keď je cena trochu privysoká ale stojí to za to. Vyzerá aj bezpečne, aj keď som zatiaľ nenašla žiadne hodnotenie. Ďakujem

autor
6. jún 2024

@lia2022 moja práveže nemá problém. Väčšinou v aute zaspí a my ju otočíme. Niekedy sa sama pýta aby sme ju otočili.

autor
6. jún 2024

@klip0 pozerám že ta nie je otočná. Asi sú už všetky fixné. Nevadí.