Ako správne nastaviť pásy v detskej autosedačke?
Ahojte máme dvojročné dieťa meria teraz cca 90 CM a vozí sa v joie i spin 360....prosím vás ako správne majú byť nastavené tie pásy ? Teda kde majú začínať a kade ísť ?
Mal tam doteraz aj tu novorodenecké vložku ale už som ju vybrala lebo ramenné pásy začínali niekde pod.plexiami ale dosť nižšie a spodné išli cez stehná
@beata_k nie mávajú ju aj staršie deti záleží od výšky ... a on bol doteraz dosť malý len posledné mesiace sa nejak vytiahol vyššie
Tá vložka je pre novorodenca,, absolútne nevhodné aj pre 6 mesačné dieťa, nieto dvojročné
@luliu veru nemate pravdu 🙂 ta vložka je hlavne zmensovacia, nie novorodenecka. Má ju mat dieta dokedy potrebuje. A hlavne do takej sedačky má ísť dieťa čo samostatne sedí 2mes, čiže najskôr tak 7mesacne ;)
A autorka, na fb skupina deti v aute, skúste napisat babám, isto vám poradia a pomôžu. Ja co viem, pasy by mali byt tesne nás plecami, respektíve vychádzať spod pliec.
@luliu hovorím o pokracovaceh sedačke nie o vajci
Mam ispinku a teda minimálne tu vložku co ma krídelká tam určite vráť. Pásy nesmú ísť cez bruško, a začínať cca vo výške ramien(ak sa vozi v protismere, co dufam ze hej tak mozu aj kusok pod). Ved tu opierku vieš posúvať hore dole. Pozri manuál.
@adka3321 Mam tuto autosedacku a mam aj 2 rocne dieta. To dieta ma byt v sedacke zarazene a priputane jak pilot F1. Nema tam sediet jak na koci a mat panoramaticky vyhlad. Je rozdiel zmesti sa a je rozdiel bezpecne priputane. Urcite nema mat pasy dole za ramenom. To nie je len o tom, ze mas chudsie dieta tak sa zmesti, ale aj o vyske popruhov. Ale v zasade mne jedno, rob ako uznas za vhodne.
@natalia1619 ano samozrejme stále v protismere ....dakujem všetkým už som aj ten návod našla takže som to napravila všetko ako to má byť 🙂
@beata_k a kde ja hovorim o pasoch za ramenami? ja len hovorim, ze to nie je novorodenecka vlozka, ako si vacsina ludi mysli, ze ked ma dieta uz rok alebo dva, ze ju nepotrebuje, ale zmensovacia. ak je dieta vysoke a pasy mu nesedia, dobre dam ju prec, ale ak nie tak ju tam stale potrebuje.
Kolko ma dieta kg? Ta vlozka sa odobera tak pri 16 kg zhruba, ak ma menej tak este nechaj, bude ju treba nech nema pasy cez brucho. Vyskovo nastavujes tak, ze ta cast pasov ktora hore vychádza zo sedacky ma byt na urovni ramiem alebo jemne pod ramenami aj sedi v protismere. Ak pasy su 2 a viac cm pod ramenom, treba opierku o stupen zdvihnut vyssie. Orientuj sa len pasmi a nosnosťou, nech nepresiahne 19kg, z pokracovacej sedacky hlava trcat moze

Pozri si na youtube je tam niekoľko moznosti