icon

Ako správne nastaviť pásy v detskej autosedačke?

25. júl 2024

Ahojte máme dvojročné dieťa meria teraz cca 90 CM a vozí sa v joie i spin 360....prosím vás ako správne majú byť nastavené tie pásy ? Teda kde majú začínať a kade ísť ?
Mal tam doteraz aj tu novorodenecké vložku ale už som ju vybrala lebo ramenné pásy začínali niekde pod.plexiami ale dosť nižšie a spodné išli cez stehná

markusrasford
25. júl 2024

Pozri si na youtube je tam niekoľko moznosti

beata_k
Autor odpoveď zmazal
autor
25. júl 2024

@beata_k nie mávajú ju aj staršie deti záleží od výšky ... a on bol doteraz dosť malý len posledné mesiace sa nejak vytiahol vyššie

luliu
25. júl 2024

Tá vložka je pre novorodenca,, absolútne nevhodné aj pre 6 mesačné dieťa, nieto dvojročné

kati301
25. júl 2024

@luliu veru nemate pravdu 🙂 ta vložka je hlavne zmensovacia, nie novorodenecka. Má ju mat dieta dokedy potrebuje. A hlavne do takej sedačky má ísť dieťa čo samostatne sedí 2mes, čiže najskôr tak 7mesacne ;)

A autorka, na fb skupina deti v aute, skúste napisat babám, isto vám poradia a pomôžu. Ja co viem, pasy by mali byt tesne nás plecami, respektíve vychádzať spod pliec.

luliu
25. júl 2024

@kati301 ja vravím o novorodeneckej vložke v klasickom vajci, túto sedačku nepoznám a teda tam by zavadzala veľmi, je to naozaj len pre novorodenca. V pokracovacej sedačke vložka nie je

evkao
25. júl 2024

@luliu autorka pise, ze ma sedacku Joie i Spin, to nie je vajicko, a pri vyske 90cm by uz bolo 99% vajicok malych

evkao
25. júl 2024

@kati301 vyska pasov je aj podla toho, ci sa vozi dieta v smere alebo v protismere - a prave Joie i Spin 360 to ma aj napisane (spolu s obrazkom) aj v manuali, ako maju zacinat pasy 🙂

autumm
25. júl 2024

@luliu moja 3, 5 ročná ma v tej sedačke ešte vložku 🙂 a ešte dlho bude asi mat😅

autor
25. júl 2024

@luliu hovorím o pokracovaceh sedačke nie o vajci

natalia1619
25. júl 2024

Mam ispinku a teda minimálne tu vložku co ma krídelká tam určite vráť. Pásy nesmú ísť cez bruško, a začínať cca vo výške ramien(ak sa vozi v protismere, co dufam ze hej tak mozu aj kusok pod). Ved tu opierku vieš posúvať hore dole. Pozri manuál.

beata_k
Autor odpoveď zmazal
adka3321
25. júl 2024

@beata_k to je blbost co si toto napisala, to je zmensovacia vlozka nie novorodenecka. Moja 4 rocna dcera mala este cast vlozky v tejto sedacke, lebo by bola v nej prilis zapadnuta bez nej.

beata_k
25. júl 2024

@adka3321 Mam tuto autosedacku a mam aj 2 rocne dieta. To dieta ma byt v sedacke zarazene a priputane jak pilot F1. Nema tam sediet jak na koci a mat panoramaticky vyhlad. Je rozdiel zmesti sa a je rozdiel bezpecne priputane. Urcite nema mat pasy dole za ramenom. To nie je len o tom, ze mas chudsie dieta tak sa zmesti, ale aj o vyske popruhov. Ale v zasade mne jedno, rob ako uznas za vhodne.

autor
25. júl 2024

@natalia1619 ano samozrejme stále v protismere ....dakujem všetkým už som aj ten návod našla takže som to napravila všetko ako to má byť 🙂

adka3321
25. júl 2024

@beata_k a kde ja hovorim o pasoch za ramenami? ja len hovorim, ze to nie je novorodenecka vlozka, ako si vacsina ludi mysli, ze ked ma dieta uz rok alebo dva, ze ju nepotrebuje, ale zmensovacia. ak je dieta vysoke a pasy mu nesedia, dobre dam ju prec, ale ak nie tak ju tam stale potrebuje.

marusia674
4. aug 2024

Kolko ma dieta kg? Ta vlozka sa odobera tak pri 16 kg zhruba, ak ma menej tak este nechaj, bude ju treba nech nema pasy cez brucho. Vyskovo nastavujes tak, ze ta cast pasov ktora hore vychádza zo sedacky ma byt na urovni ramiem alebo jemne pod ramenami aj sedi v protismere. Ak pasy su 2 a viac cm pod ramenom, treba opierku o stupen zdvihnut vyssie. Orientuj sa len pasmi a nosnosťou, nech nepresiahne 19kg, z pokracovacej sedacky hlava trcat moze