icon

Ako zabaviť dieťa počas dlhej cesty autom?

20. dec 2023

dajte prosím tipy na nejaké hračky vhodné do auta na dlhšiu cestu aby zabavili 1,5 ročné dieťa dakujem

idemo
20. dec 2023

Cestujeme pravidelne za rodičmi na vychod a jedine čo naozaj zabavilo bol drziak na tablet a tam sme stiahli spievankovo cele filmy a spievali a pozerali🤷🏻‍♀️

basulaak
20. dec 2023

Mobil/tablet do drziaka. Urcite ho to zabavi na dlho

majlo1234
20. dec 2023

Pokil sa z zoho nedogrca, ako nas. My sme nosili vsetko mozne a v podstate pomohol az cas, teraz ma dva a pol a ja mozem v klude sediet vpredu/za volantom ako clovek😄

katkaseiner
20. dec 2023

za mna dvd prehravac. Teraz nedavno sme ho posunuli. Dcera ho mala v aute od cca 1.5 roka, teraz ma 11 a syn samozrejme tiez pozeral s nou ale uz ma 8 rokov

jajur88
20. dec 2023

U nas zaberaju knizky. Obrazkove i zvukove. Z hraciek navliekanie (bud kruzkov alebo gumiciek na skumavku), pop it, vytahovanie zvieratiek z vrecuska, nalepovanie/odlepovanie gombikov na suchy zips. Nieco zabavi na dlhsie, ine na par minut.

nafka0483
20. dec 2023

Nasu na dlhyvh cestach zabavilo:
- obrazkove knihy
- rozne hracky ktore po stlaceni vydavaju zvuky (zvierata, auta...) a svietia - akoze mobil, tablet...
- taka magneticka tabulka na kreslenie - "perom" kreslis a potom to zas zmazes a stale dokola
- maly detsky klavir - hrali sme jej medvedku, daj labku a podobne jednoduche pesnicky, alebo si ona tukaka nejake melodie
- pop it

Mobil s rozpravkami dostala az ked to bola prilis dlha cesta a uz ju nudilo vsetko vyssie spomenute.

andreatytler
21. dec 2023

Hracky a knizky su fajn ale u nas bol najvacsi hit jedlo. Zacnes normalne rozok, potom nejake chrumky, nieco sladke take drobne ktore moze zobkat, ovocie hruska do ruky. Posledna moznost bol mobil s pesnickami.

maryetta
21. dec 2023

My ked cestujeme dlhsie-minimalne 3hodky. Uz bolo aj 5 hod presun. Ozaj tablet pomoze. Na chvilku. Aspon tu hodinu. Pripadne dlhsie. Tiez sme sa snazili aby najmensie dieta vtedy spalo. Ze hodinu spi. Hodinu ma roozpravku. A dalsiu hodinu vysrzi pozerat “len tak”.

dorotenka333
21. dec 2023

Farebne lepiace papiere.vodove omalovanky,knihy tabulka na kreslenie,lupanie mandariniek.dcera dala 3000km ako 18mes do Spanielska dodavkou a to nola narocne dieta v aute.este usb peter nagy a deti a slovenske rozpravky da sa to i bez tabletu som proti nemu,ale jasne,kazdy ma svoj sposob.a dojcenie.vela statsnych km.

nafka0483
21. dec 2023

@andreatytler Z hladiska bezpecnosti by dieta nemalo pocas jazdy jest (v podstate ani dospely).

guiseppinka
21. dec 2023

Nikdy sme tablet v aute nepouzivali. Mali par hraciek so sebou. Zistila som, ze cim viac hraciek mali, tym sa nevedeli hrat. A vzdy sme riesili cestu na spanok... 2 hodiny prespali a potom sme sa po dalsich 2 hodinach zastavili u kamosov a potom ostavalo uz len 200km... Cestujeme s nimi 600km streky od malicka a najmladsi ma uz 3 roky a uz to vieme dat (bez muza) aj iba s cikpauzami... Spociatku nam cesta 600km trvala aj 10 hodin..

andreatytler
21. dec 2023

@nafka0483 Ano, to mas pravdu.