icon

Akú autosedačku 0 - 18 kilogramov?

kacenka396
30. okt 2015

Ahojte. Potrebujem menšiu pomoc pri výbere autosedačky. Vajíčko nám je strašne úzke a malá mi v ňom nechce sedieť, lebo nevidí von. Nemáme ešte 9 kíl (máme 7,5kila) čiže do úvahy pripadá 0-18kg. Máte nejaké autosedačky v tejto kategórií osvedčené??
Ďakujem za rady.

liebling98
30. okt 2015

@kacenka396 Aké staré je dieťa? Lebo je rozdiel 7,5 kg u 5 mesačného, ktorý ešte sám ani nesedí a 7,5kg u ročného dieťaťa, ktoré samo sedí, lozí, takmer samo chodí. Môj najstarší bol ten druhý prípad, proste drobček, a bez problémov som ho vozila v sedačke 9-18kg. Je lepšie mať užšie hmotnostné rozmedzie, z hľadiska bezpečnosti je to viac prispôsobené danej kategórii dieťaťa.

kacenka396
autor
30. okt 2015

Ideme mať 8 mesiacov....

sunnyfunny
31. okt 2015

Najlepsie znacky na trhu su cybex a romer

pe
1. nov 2015

presne, moj manzel to velmi podrobne pozeral - recenzie, crash-testy, chceli sme nejaku kvalitnu, bezpecnu, aj ked drahsiu... pre obe deti mame romer king plus a sme spokojni, dobre sa im tam sedi a to chodime k obom starym rodicom cez tri hodiny...aj sa im tam dobre spinka, lebo sa da trochu posunut do pohodlnejsej polohy...

mario1987kozar
1. nov 2015

Dobry den. Vaha ako taka nie je rozhodujuca pri vybere sedacky. Dolezitejsia je vyska a fakt ci dietatko vie uz samo sediet a ako dobre. Podla najnovsej normy tzv. I-size normy sa budu sedacky po novom rozdelovat do kategorii podla vysky alebo dlzky dietata. To znamena ze ak ma vase dieta 7,5 kg ale dostatocnu vysku viete si zakupit uz aj sedacku v kategorii 9-18 kg ktore su v niektorych pripadoch ovela lacnejsie avsak pozor nie menej bezpecne. Vyhoda kategorie 0-18 spociva v tom ze sedacku viete priputat v oboch smeroch. Niektore su vybavene otocnym mechanizmom vdaka ktoremu si viete sedacku natocit pohodlne k sebe, nalozit dieta a zasa otocit naspat. Sedacka uchytena v protismere jazdy je bezpecnejsia a odporuca sa priputavat takto sedacku co najdlhsie. Pytali ste sa ale na kategoriu 0-18. Pracujem v Brendone v BA predavame aj taketo sedacky a z tych co mame na vyber by som vam odporucil jednoznacne Maxi Cosi AxissFix. Je vyrobena a testovana uz podla novej I-size normy takze ju viete pouzit az do 105 cm nezalezi teda na vahe. Splna vsetky bezpecnostne testy. Je pripevnitelna pomocou Isofixom a je vybavena lahko obsluhovatelnym otocnym mechanizmom vdaka ktoremu viete dieta nalozit a vylozit z a do auta. Dalsou variantou by bola potom lacnejsia avsak rovnako bezpecna varianta Maxi Cosi Milofix. Rozdiel medzi nimi je v tom ze tato nema zabudovany otocny mechanizmus. Viete ju vsak zapojit v oboch smeroch jazdy len je to pracnejsie to prehodenie smeru 🙂 Najlepsie by bolo keby sedacky vyskusate na zivo s dietatom ako by jej ktora sadla.