Autosedačka od 6. mesica
Ahojte baby. Potrebujem radu. Mám skoro 6 mesačného chlapca ktorý ma 9 kg. Vajíčko mu je už maličké a strašne zle sa mu v ňom sedí. Rozmýšľam už nad autosedačkou. Len neviem či to nieje ešte priskoro.( zo zdravotného dôvodu). Ďakujem
@zdenka287 do normálnej sedačky 9-18 ešte by nemal ísť, musí sedieť proti smeru jazdy , nemá ešte poriadne krčné svalstvo, takže v prípade zabrzdenia mu hlavička letí dopredu. na výšku by mu malo byť vajíčko ešte OK, do tej ďalšej kategórie sa prechádza, keď už začína trčať hlava, nohy nevadí, do tej väčšej by mal ísť až keď sám sedí,
Neviem od koľko je Cybex Sirona, v tých sa dieťa vozí aj dlhšie, len tá je dosť drahá
@zdenka287 Ahoj Ja mam podobne dietatko ,tore v 6 .mesiacoch vazilo cez 8 kg .Vajicka su tusim do 11 niektore do 13 kg takze maly by este chvilku mohol byt vo vajicku.Inac by som riesila asi sedacku 9-18kg ktora je polohovatelna.Mzyslim ,ze 6 mesacnemu dietatku by to vadit nemalo a popripade sa opytaj predajcu.NAs ma teraz 8a pol mesiaca a 10,1kg ,tak som ho dala uz do sedacky velkej ale ja som si kupila na 9-36kg.Ale on uz sam sedi a hlavne mne vajicko vyhovovalo no je iba do 11kg a to je uz take len len.Ja by som na tvojom mieste este aspon mesiac dva pockala.Babu trochu pretrcajuce nozicky nevadia.
Mám presne ten problém. 🙂 Už som rozhodnutá pre sedačku 9-36 (alebo 25) otočnú aj proti smeru jazdy.. (súhlasim s @anesim, dokonca by som dieťa nechala proti smeru jazdy, ako dlho to len pôjde - presvedčilo ma video, kde boli porovnané testy v prípade havárie v oboch smeroch) ...už len vybrať nejakú, ktorá nestojí astronomickú sumu. 🙂

@zdenka287 neviem,isla by som do obchodu a vyskusala mu od 9-25 kg tie su polohovatelne,cize si myslim,ze ked ju das do polosedu tak by mu nemala vadit,....chod a skus,....