icon

Autosedačka pre 14 mesačné dieťa

bobana297
3. dec 2017

Ahojte. chcem sa spytat mame autosedacku pre krpca dam aj foto toho tvaru ako vajicko. ta cisto cierna. len nechce mi tam niekedy sediet stale sa prehyba do mostika ako keby ho tam chrbatik bolel. ma sice len 14 mesiacov no ma 16 kg a 97 cm. Myslite si ze by mu bola lepsie ta rovnejsia autosedacka ( prilozim foto) cierno biela co je uz pre vacsie deti? mohol by ju mat? dakujem za rady

sashabb
3. dec 2017

Určite nie. Tá sedačka je určené pre veľké deti. Tú už uchytávaš iba pásom z auta cez dieťa.

pribinak
3. dec 2017

Vsak si požičaj od kamosky väčšiu sutisedacku a skus ci bude lepsie

mom311
3. dec 2017

@bobana297 velkostne zodpoveda 3rocnemu dietatu a nie 14mes. Nie ze by som vam neverila,ale naozaj ma 97cm v 14mesiacoch? Su sedacky ako ta druha,kde moze byt dieta od 95cm. Aj ked vekovo je lepsie este priputat pasom priamo zo sedacky,ak je taky vysoky,tak asi budete musiet ist do vyssej kategorie. Isla by som sa poradit do obchodu,kde ich predavaju. My sme maleho do jednej aj posadili. Dieta da najavo,ci ano alebo nie. Ale aj ten napad s pozicanim od kamaratky je dobry ako vyssie pisali.

bobana297
autor
3. dec 2017

@mom311 hej je taky aj vahovo aj vyskovy narodil sa ako 5 kg chlapec 😉

mom311
3. dec 2017

@bobana297 no to je riadny junak. Ako sa hovori: chlap ako hora. Vy budete vynimka,ktora asi bude musiet ist skor do vacsej sedacky,ale urcite zajdite niekde do predajne nech vam poradia,ktoru kupit. My sme tiez isli skor do tejto kategorie,lebo malemu trcala hlava uz v tej starej a v jednej predajni nam pani hned povedala,ze pokial nema 3roky,tak ze v ziadnom pripade a ked som sa opytala,ze co mame robit,ked mu trci hlava,ze ona nevie. Tak tam som sa uz nevratila. Boli sme v druhej a tam nam chlapik poradil a ukazal ake mame moznosti a povedal,ze to striktne skatulkovanie je hlupost pri detoch s nestandarnymi rozmermi.

bnov
3. dec 2017

@bobana297 Sedačka je vhodná pre väčšie deti, takže tá ešte pre neho určite nie. 97 cm a 16 kg je ešte v pohode aj pre autosedačky do 18 kg, príp. do 25 kg, ale určite nie do 36 kg.

mom311
3. dec 2017

Pozrite si sedacky podla novej normy I-size. Ta v buducnosti bude jedina platna a tam sa nedeli podla hmotnosti,ale podla velkosti. Norma delenia podla velkosti bude v buducnosti zrusena. Teraz je medzi obdobie,ked platia obidve.