icon

Autosedačka Romer-Britax 0-18kg

naty1511
5. feb 2019

Ahoj mamičky! Práve sa rozhodujeme akú autosedačku kúpiť pre nášho drobca. Hľadáme v kategórii 0-18kg. Zapáčila sa mi značka Romer-Britax a rozhodujem sa medzi Dualfix M i-Size alebo Dualfix i-Size. Hlavne aby mala základňu s Isofixom. Máte niektorú z nich doma? Ste spokojné? Kľudne mi odporučte aj inú autosedačku s ktorou ste spokojné vy aj vaše detičky 🙂

andula1988
5. feb 2019

@naty1511 dulafix M je bez vlozky inak su rovnake, zalezi pre ak stare dieta ....

saskia_98
Autor odpoveď zmazal
lavender21
5. feb 2019

@naty1511 my ju máme už rok a sme veľmi spokojní. Máme tú Dualfix i-Size, novorodeneckú vložku sme ale nepoužili. Raz sa nám rozpadol izofix a museli sme reklamovať, ale vymenili nám za nový kus. Inak je úplne super, je super že je otočná, využívame to stále.

naty1511
autor
5. feb 2019

@lavender21 Od koľkých mesiacov ste ju používali? Áno tiež sa mi na nej páči že je otočná a má super výsledky v testoch

lavender21
5. feb 2019

@naty1511 používali sme od 6 mesiacov, teraz má malá 18 mesiacov, ale na jar tam plánujem nosiť menšiu, tá bude mať vtedy 3 mesiace. Nevýhoda je jedine tá, že obyčajné vajíčko viem z auta vybrať aj s malou a nemusím ju teda posadiť do studenej sedačky. Len preto teraz využívam vajíčko pre mladšiu... A ešte si treba zvážiť či bude vždy dieťa len vo vašom aute, párkrát sa stalo, že ju chcel zobrať niekto z rodiny, ale keďže nemali Isofix bol to problém. Teraz plánujem pre staršiu kúpiť už väčšiu sedačku a uvažujem nad nejakou čo by bola aj na Isofix, aj pásy. Táto jej je ešte dobrá, ale prenechá ju mladšej 🙂

naty1511
autor
5. feb 2019

@lavender21 Ja považujem ISOFIX za bezpečnejší aspoň pre také malé detičky. Ale čítala som že je ťažká tá sedačka a presun z auta do auta nie je tým pádom jednoduchý :D My máme teraz 10 týždňov takže nám to neponáhľa a používať ju budeme najskôr na jar kedy už taká studená nebude a malému budú vtedy už asii vykúkať nôžky z vajíčka a bude najvyšší čas na zmenu 🙂 Myslíte že je pravda že poslúži do 4 rokov? Nevyrastie nám z toho skôr?

lavender21
5. feb 2019

@naty1511 mojej by určite tak dlho neposlúžila, podľa mňa jej bude časom úzka, záleží od postavy... My sa po tých zlých skúsenostiach s isofixom bojíme ju prekladať 😀 ale ani nám to nie je treba, lebo máme len jedno auto. Isofix je určite bezpečnejší, len je ozaj problém ak niektoré auto Isofix nemá...

naty1511
autor
5. feb 2019

@lavender21 Tak to budeme dávať pozor aby krpec nepribral a nemuseli sme meniť sedačku 🤦🏼‍♀️ :D Musíme navštíviť predajnu kde si ju budeme môcť vyskúšať, ošahať a všetko čo k tomu patrí

lavender21
5. feb 2019

@naty1511 tak to bude najlepšie, vyskúšať si ju... 😉

asiana
16. jún 2019

@lavender21 môžem sa spýtať, či vám ide otáčanie sedačky bez problémov? Máme s tým problém, chvíľu ide a potom zas nie. Povedali nám že to môže spôsobovať vysoká teplota v aute, keďže sa pri momentálnych teplotách auto prehreje. Ďakujem za info.

naty1511
autor
16. jún 2019

@asiana Nám funguje všetko uplne bez problémov. Sme maximalne spokojný lebo synček je v nej spokojný 🙂 Myslím si že taká drahá autosedačka by mala fungovať za akýchkoľvek podmienok (samozrejme nie v nejakých extrémnych)... to vám povedali v predajni kde ste ju kúpili?

asiana
16. jún 2019

@naty1511 no to si práve myslím aj ja. Hej, povedali v predajni. Samozrejme ju vyreklamujú, akurát, keď sme s ňou prišli, tak zrovna išla. Tak sme sa dohodli , že posledujeme ešte. Ale o deň bol zas problém. Chcela som teda vedieť, či aj iní majú taký problém. Teraz už budem určite trvať na reklamácii. Ďakujem za info.

lavender21
16. jún 2019

@asiana naša sa otáča bez problémov a ak náhodou nie, tak tam máme spadnutý nejaký predmet čo tam malej spadol... My sme reklamovali Isofix, nešiel nám vysunúť a dali nám novú...

naty1511
autor
16. jún 2019

@asiana Jasné zákon schválnosti že tam fungovala 😄😬 každopádne vám ju musia vyreklamovať a nová snáď bude fungovať tak ako má lebo za náš jej dávame 10 bodov z 10.. spĺňa všetko čo treba k bezpečnému cestovaniu 🙂

mon895
16. jún 2019

Mame dualfix i-size pouzivame od februara 2018 a sme spokojni my aj syn 😊 v druhom aute ma.inu a vzdy si pyta tu dualfix