icon

Dieťa má 9 700 g. Môžem už kúpiť autosedačku?

2231987
3. nov 2014

Ahojte mam 7mes.babatko a ma 9.700kg zda sa mi že vajicko mu je už malinke možem mu kupit autosedacku?
Ďakujem za každú odpoved...

duda83
3. nov 2014

Ahoj ja mám dvoch chlapcov a ani jeden mi nechcel byť vo vajičku lebo im bolo tam tesno a keď bola zima a boli naobliekani tak mi neskutočne vystrajali, tak som to vyriešila autosedačkou a to ešte ani nemali 9 kg mám polohovateľne autosedačky tak keď mi zaspali tak som im to dala na ležato a si pobubali aj dve hodinky. 🙂 . Aj tak ti bude trebalo autosedačku tak treba skusiť. 🙂

lucinocka
3. nov 2014

@2231987 niekde som citala, ze babo by malo ist do autosedacky az ked samostatne sedi, kvoli stavcom a chbrtici, ked by ho trhlo pri naraze, ale co je na tom pravdy...my sedacku vozime len na okrasu, lebo by som ju musela kolo krku obviazat aby sa odtial nevyvliekla

dzejn80
3. nov 2014

U nas tak isto, este nemali ani 9 kg a uz boli v dvojke, do vajicka sa nevosli, trcala im hlava a kolena mali pod bradou 🙂)

simca06022011
3. nov 2014

Jasne, vyber si takú čo sa dá ešte dať do "polosedu". V mojej bola ešte aj podložka za kríže ak by tam bolo menšie dieťa, čo nevie sedieť... Sú na to určené autosedačky. My sme mali 9-16kg BeSafe a uplne vyhovovala (malú som vo vajíčku mala asi tak 2x a išla do sedačky -ALE my sme malo chodili autom v tom veku). Komfort sa nedá ani len po popísať...

viera77
3. nov 2014

dcerka isla do autosedacky uz ako 8-mesacna, sice vahovo bola pod tou hranicou, kedze bola chudulinka ale bola vysoka, teda bez vahania sme kupovali velku sedacku a bol to fakt dobry tah, krasne v nej obsedela a konecne bola pri cestovani spokojna....chrbatik ma uplne v poriadku, nevidim na nej a ani ortoped ziadne nasledky skorsieho pouzivania.....ved kym by vtedy dosiahla tu vahu 9 kil, tak to uz mala skoro 2 roky😀 a k tomu este jej ta vyska 😀........

deny3
3. nov 2014

sedem mesačné dieťa by som isto do autosedačky nedala, toto nie je o váhe, ale o bezpečnosti dieťaťa, vieš si predstaviť ako by malému lietala hlavička pri prudšom zabrzdení v klasickej autosedačke? ak máš pocit, že vajíčko je tesné, kúpiť väčšie, rozhodne dávať malého proti smeru jazdy.

klincek
3. nov 2014

kategoriu 0-18 kg urcite mozes, moje deti v nej sedeli od 4 mes do 2,5 roka. ak by si chcela 9-18, treba ju vyskusat (nekupuj naslepo), no urcite najdete nejaku vhodnu.

ragazzina
3. nov 2014

existuje predsa aj kategoria sedaciek 0-18kg, ktore sa daju dat aj do protismeru...aj my mame taku, vajicko bolo len take "obycajne" z trojkombinacie, mala je velke dieta, takze z neho rychlo vyrastla...do roka aj dlhsie som ju vozila v protismere, potom som sedacku pripla opacne a teraz sa vozi uz v smere jazdy..

iskricka55
3. nov 2014

No my mame polrocik prave a mame 9kg no uz mame druhe vajicko pretoze
to prve mu bolo tesne uz v 3mesiacoch a tiez este asi pockame min2 mesiace
I ked mu uz nozky trcia no este nesedi sam takze nasilu to robit nebudem.
v kazdom pripade autosedacku uz mame kupenu

heni79
3. nov 2014

A prečo by si nemohla?
My sme pri dcére vajíčko ani nekupovali, mali sme rovno sedačku, kategória 0-18 kg, samozrejme so zmenšovacou vložkou pre novorodencov, upevnenú v protismere jazdy. Tá sa dá aj polohovať do ľahu, čiže dieťa tam je úplne pohodlne. Vajíčko som kúpila iba pri synovi, aj to iba z praktických dôvodov, rýchlych prenosov a presunov aj inými autami. Aby som nemusela stále prekladať autosedačku. Lebo aj on mal samozrejme takú od narodenia (0-18 kg).

miku1
3. nov 2014

Ak je drobcovi vajíčko malé, tak samozrejme musí do autosedačky. Tam nie je o čom rozmýšľať. My máme Romer 0-18 kg, a kým dievčatá začali samé sedieť, tak som ich vozila v "ležatej" polohe. Akonáhle sedeli, tak som im dala sedačku do polohy sedenia a bolo.

leanny
3. nov 2014

Malý je od 7mesiacov v sedačke (0-18), teraz má rok a je stále v protismere (a ešte bude). http://www.babyrecenzie.sk/clanky/detail/Autose...

evittam
3. nov 2014

Ahoj, moja malá má cca 9300g a už mesiac používame autosedačku 9-36 kg.Nevidím žiadny problém.....

avionka
3. nov 2014

Jasnacka len treba ju mat v protismere-optimalne sa uvadza dokonca az do 2 rokov-my chceme vydrzat co najdlhsie min rok urcite🙂pri autonehode je tak mensia sanca poskodenia krcnej chrbtice-zavazneho to urazu

saurian
3. nov 2014

ak malemu trci hlavicka z vajicka, musis kupit sedacku. v pripade ak pekne usedi, tak mozesu taku od 6 mes., ak este nesedi stabilne su take od 0-18 mes.

edita111
8. nov 2014

Ahoj, hej aj my sme museli kupovať novú, väčšiu..http://www.biboc.eu/produkty/50/chipolino-verso...

radlinka
8. nov 2014

ano, su sedacky prisposobene od veku 0 mesiacov, treba si vybrat len tu spravnu a hlavne aby sadla aj do auta. 😉 Nas maly vajicko neznasal, vobec tam nechcel sediet...tak uz teraz by som volila autovanicku, kde si pekne pospi na dlhe cesty alebo toto :
http://www.maxi-cosi.com/products/car-seats/inf...

lubiduch
8. nov 2014

Ked mal syn 8 mes dali sme ho do sedacky 0-18. Dala sa polohivat do lahu ako vajicko ale bola vacsia. Do vajicka sa mi ani nahodou nevosiel (mali sme romer).
Potom od 1,5 roka presiel do 9-36kg taka ta s pultikom.