icon

Isofix k vajíčku Anex

eliss94
15. sep 2021

Zdravim vás ❤️ Mám otázočku na tie, ktoré máte skúsenosti s vajíčkom v aute … máme si dokúpiť aj ISOFIX , alebo je postačujúce putanie bezpečnostnými pásmy ? … som ochotná investovať tých 160 EUR , ak je to naozaj bezpečnejšie , ale zariven nechcem vyhodiť peniaze ak to nemá nejaký veľký význam … preto Vám vopred veľmi ďakujem za recenzie 🙏🏼

evkao
15. sep 2021

@eliss94 v prvom rade by som kupila ine vajicko, Anex je klasicke 3kombi, bezpecnostne a kvalitativne nic moc - a k otazke: isofix je rovnako bezpecny ako putanie pasmi (ked sa vajicko priputa spravne), isofix je len jednoduchsi a praktickejsi, ak sa casto cestuje

eliss94
autor
15. sep 2021

@evkao tak táto odpoved má veľmi nepotešila 😂 … mylelsa som , že aspoň do 6 mesiacov budeme využívať vajco a cítila som to , ako bezpečne … tak vravíš , že nie ? 🤧

evkao
15. sep 2021

@eliss94 vajicko by sa malo pouzivat kym dietatko aspon 2 mesiace samo nesedi (takze v idealnom pripade min. do tych 8 mesiacov), ale kludne aj do roka a pol, do 2 rokov, len treba mat kvalitne vajicko, napr Cybex Aton M, Klippan Dinofix, Nuna pipa next,...

nika82
15. sep 2021

@eliss94 nemusis kupovat nove , vajicko sa pouziva pokial netrci hlava, to vydrzi max do 1r ci 1,5r nikdy nie do 2r

evkao
15. sep 2021

@nika82 aj keby pouzivala vajicko len do 10 mesiacov, nic to nemeni na tom, ze Anex ma od kvalitneho vajicka daleko

eliss94
autor
15. sep 2021

@evkao … no tak teraz neviem čo mám robiť … kúpili sme ho ku kočíku - nové … myslite , že je až tak nekvalitne ? Veď to neni lacná značka ……

sasanka605
15. sep 2021

@eliss94 Anex je pomerne lacná značka. Si si istá ze k nemu, odhliadnuc od jeho bezpečnosti, je vobec mozne dokúpiť ISOFIX bazu? Inak v pohode pútať pasmi, je to bezpečne. ISOFIX je len jednoduchší, ak často vozis vajce v aute a stále to zapínať ide na nervy. Skus pozriet vajce lepšieho výrobcu a netreba ti bazu dokúpiť .

gumkac19
15. sep 2021

@eliss94 https://www.kociky.sk/tovar/anex-autosedacka-e-...
Je tam aj Isofix
Vajíčka z 3combi nie sú veľmi šťastnou voľbou, väčšinou nespĺňajú všetky bezpečnostné kritériá...akože určite lepšie ako nič..ale ja osobne by som sa popozerala po inom...my sme mali Cybex Anton 5 nebolo ani drahé aj s isofixom
Isofix fixuje vajíčko lepšie ako pásy...proste pri náraze pás ešte môže povoliť, pričom Isofix drží vajíčko pevne

eliss94
autor
15. sep 2021

@gumkac19 presne tuto mám a ISOFIX to neobsahuje

eliss94
autor
15. sep 2021

@sasanka605 pomerne lacná ? Fuha - tak to sme na inej vlne 🤭 toto je naše vajco + ISOFIX , ktorý sa má dokúpiť k tomuto vajcu

sasanka605
16. sep 2021

@eliss94 mas toto? https://anexbaby.com/sk-en/accessories/pixel-ca... Ak ano, tak je to od avionautu co predávajú pod značkou Anex. Ma dobre výsledky v testoch. S tou stránkou co si dala ale nesedí napr. Hmotnosť sedačky. Ak si pozrieš výsledky testu, tak s bázou alebo bez, rozdiel to nerobí bezpečnosti, tak sa rozhodni podľa pohodlnosti.

jolana2804
16. sep 2021

To vajíčko fakt není nic moc. Nejdůležitější je u těch vajíček, aby hlava mimču nelítala a zrovna tohle vajíčko tu opěrku nemá skoro žádnou

sasanka605
16. sep 2021

@eliss94 neda sa vam este vymenit? davno ste kupovali? v tej cene cca tam maju lepsie, aj toho avionauta pixel

eliss94
autor
16. sep 2021
eliss94
autor
16. sep 2021

@sasanka605 dá sa vymeniť … len keby človek vedel kde je naozaj pravda

sasanka605
16. sep 2021

@eliss94 Ehm, to ktorý obchod ti toto napísal prosim ta? Su aj ine značky ako cybex - besafe , maxi cosi, joie, nuna, axkid, klippan ktoré su testované adac, čiže chúdence tiez platia. A hlavne dieťa nema byt dlho vo vajci, treba robiť prestávky na dlhej ceste, kde to dieťa reálne vyberieš zo sedačky. Ked som sla s malym tak max hodinu a prestávka. O sids ked si prečítaš, tak nepoložis ani dieťa na posteľ.
Prosim ta maxi cosi pre Anex vyrába vajce? Môžu ti poslat link ktoré?
Tu si pozri ale značky testujú a mas tam aj výsledky bezpečnosti, s bázou aj bez väčšinou https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kin...

sasanka605
16. sep 2021

Tu su všetky testované sedačky https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/tests/kin...

jolana2804
16. sep 2021

@eliss94 Kdo to psal? Nejde o polstrování, aby tam dítě bylo jako v polštáři, ale jde hlavně o opěrku hlavy a nevím, jak by vycpávky kolem hlavy mohly mít něco společnýho s SIDS 🙈🤷🏻‍♀️