Je lepšie pre 6-mesačné dieťa autosedačka alebo vajíčko?
Dobrý deň prosim vás vedeli by ste mi poradiť? Mame 6 mesačného synčeka, mame také lacnejšie vajíčko, kúpili sme si ho na rýchlo len aby sme mali len Dr ke a na cestu domov, ale začali sme chodiť už viac s autom a dlhšie cesty., oplatí sa mi kúpiť pozerala som si cybex polohovatelné vajíčko aby sa mu tam ležalo lepšie alebo už je dosť veľký na vajíčko a už mu mame kúpiť rovno autosedačku? Ale v obchode nám povedali ze kým ešte sam nesedí tak autosedačku neodporúčajú 🙈 ďakujem
Kym nesedi sam aspon dva mesiace, urcite nie do sedacky. Cybex ma velke vajicka, kludne aj rok vam este vydrzi. Syn ma 19 mesiacov a stale sa tam zmesti, aj ked uz atakuje vahovy aj vyskovy limit. A to ma na svoj vek takmer 90 cm a 13 kil.
Určite vajíčko, nič nie je bezpečnejšie a vydrží v ňom ešte dlho. Autosedačka je nevhodná pre tak malé dieta
@evkao Lebo 6m je uz dost a aby nekupovali vajicko len kvoli par mesiacom. My sme tak tiez kupovali. Z vajicka mi totiz uz v polroku trcal, ale este nesedel. Autosedacka 0-18 sa da dat v proti smere jazdy ako vajicko. Ked bude dieta vacsie a bude uz sediet, mozu autosedacku otocit aj v smere jazdy. A pouzivat este par rokov.
@bytc20 6 mesacne dieta este nema miery na to, aby mu bolo dobre vajicko male (nebavime sa o vajickach z 3 kombinacie, z ktorych deti naozaj rychlo vyrastu) - okrem toho v sedacke dieta pasivne sedi, je konstrukcne urobena uplne inak ako vajicko, preto sa aj vola sed-ačka, a kym dieta same nesedi a nie je v sede dostatocne spevnene, tak pouzitim sedacky mu akurat mamicka moze do buducna sposobit problemy s chrbticou
- a idealne je po vajicku pokracovat v protismere co najdlhsie, do 3-4 rokov, kludne aj dlhsie
@evkao to nie je pravda. Niektore najnovsie modely reboarderov (protismernych) su uz koncipovane tak, ze je mozne ich pouzivat od narodenia. Jasne, experti stale odporucaju pouzivajt najskor vajicko a to tak dlho, ako je to mozne ale uz su aj alternativy. Napr. taky besafe stretch, tym nic v 6stich mesiacoch nepokazi a moze ho pouzivat aj do 7 rokov v protismere (zalezi od mier dietata, to treba samozrejme sledovat).
@všetci baby ďakujem vám za rady, takže keď malý už bude mať rok a pôjdeme na 10 hod cestu tak s prestávkami to bude ok? Vo vajíčku?
Určite vajíčko. Moja malá má 7m a tiež je stále vo vajíčku. Sesternica má 16 mesačnú dcérku a ešte aj tá je vo vajíčku, takže je to na dlho ešte (samozrejme, záleží ako rýchlo dieťa rastie)

Určite vajíčko kým sa zmestí. Je to oveľa bezpečnejšie a aj na chrbticu