Je postačujúce pripútanie vajíčka pásmi?
Ahojte mala som vybratý cybex aton M pre novorodenca. V predajni ma pani vystrašila že to postačujúce nie je a dokonca je to nebezpečné
Predpokladám že tieto vajicka sa používajú do max 8-9 mesiacov, možno aj menej a neviem si predstaviť kde s tak malým babom by sme cestovali okrem lekárov preto aj využiteľnosť sedačky je menšia.
Alebo neriskovať a kúpiť bázu ?
Ahoj, pani predavačka je očividne marketérka 🙂 Samozrejme báza má väčšiu bezpečnosť, pretože ju proste napevno uistíš o auto, a sedačku napevno uistíš o bázu. Ale nepovedala by som, že cestovať bez bázy je nebezpečné. Ak dodržíš všetky postupy, tak neviem prečo by to nemalo byť bezpečné 🙂 Ja som napríklad bázu tiež nekúpila (mne ju radili kupovať skôr kvôli praktickosti - naklikneš a máš, neriešiš pásy.) 🙂
aj my sme mali presne to iste vajco, ako si vybrala ty, tiez bez bazy. mala som nastudovane, ze je to uplne ok. vydrzalo nam do 11m, ale maly bol dlhy na svoj vek. takze za mna uplne v pohode 🙂
je to bezpecne, a vajco vydrzi aj viac, mame cybex qloud z a teda v mojom aute sa v nom mala furt vozi🤷♀️
1. cybex aton M je super, jedno z najvacsich, cize vydrziiii. Babo ma byt vo vajicku kym nevie samostatne sediet min. 2 mesiace. Moj syn v nom bol do 16m a to je riadny sliz dlhy.
2. pani na predajni by si zasluzila jednu po hlave lebo bud je nedostatocne vzdelana (co moze mat fatalne nasledky) alebo sa snazi zarobit na strachu rodicov, co je 🤮
3. baza nie je nevyhnutna, ale vyrazne ulahcuje zivot. Plus je tu riziko, ze vajicko nie vzdy upevnis spravne, kedze ho zakazdym davas do auta a na pasy nanovo. Ale ak si popozeras manual a mozno nejake videa, malo by to byt cajk👍
@fallenkaa to čo bolo za trúbu??? 🙈🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Cybex aton m kvalitne vajíčko. Spravne pripútané vajíčko pasmi je úplne rovnako bezpečne ako keď je pripútané na isofix.
@fallenkaa https://www.facebook.com/groups/199781877734685... pridaj sa tu poradia ti oveľa lepšie a majú aj predajňu. Oveľa lepšie než hento čudo v predajni čo tam nemá čo robiť ak toto naozaj povedala 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Nám pani z tej skupiny vyberala už 4 autosedačky a fakt spokojnosť maximálna.
Moji dvaja synovia prezili 12 mesuavov vo vajicku z polskej trojkombinacie 😀 priputane bolo pasmi 😀 a zdalo sa mi to gezpecne. Respektive: prezili to v bezpečí 🤣
Pútanie pásom je rovnako bezpečné ako na isofix. Isofix je len proste viacej blbuvzdorny. Dokonca pokračovacie čisté protismerky bývajú na pás a nie na isofix, lebo isofix udrží iba 33kg. A teda, protismerky vyhrávajú Plus test, čo je najprísnejší doplnkový test na svete, a prešlo ním iba pár sedačiek. Takže keby to pútanie pasom bolo také strašné, asi by to nevyhravalo švédske testy. A cybex aton M je snáď jedno z najväčších na trhu, to ti vydrží kľudne do roka a pol a viac.. Vajíčko je najbezpečnejšia vozba pre dieťa, lebo je v "skrupinke".
my mame aj bazu, ale tu pouzivame iba ked ideme vsetci spolu autom, pokial jazdim s malou sama, davam ju na pas k sebe dopredu. myslim si, ze ta bezpecnost je hlavne kvoli tomu, ze ked sa bavime o tom, ze vajco mas v predu na sedadle spolujazdca, tak tam je to najhorsie miesto (sedadlo smrti)... tym samozrejme nechcem strasit, to len ked sa na to pozrieme z toho total fatalistickeho pohladu. isofix je cisto fakt len na pohodlie, ale ziskas prax s pasmi a je to jedno - hovorim z vlastnej skusenosti.
predavacka je riadna truba, normalne by som ju prefackala, ked si predstavim, kolko matiek tym oblajzla o prachy s vidinou strachu... alebo vie o tom prd, tiez jej to len niekto nabalachal do hlavy a ona to posuva dalej.

@fallenkaa vajicko je rovnako bezpecne aj pri putani pasom - ak je spravne priputane. Takze poriadne prestudovat navod a niet sa coho bat. Vybrala si velmi dobre a velke, kvalitne vajicko. Vydrzi aj do roka a pol (pri priemernych detoch). Baza je skor ulahcenie pri castejsom cestovani. Asi pani v obchode chcela zarobit 🙂