Kedy ste dali drobcom podsedák?
Ahojte baby, od kedy ste drobcom dali uz len podsedak? Malý ma 5r a 124 cm, myslite ze uz môžem? Co som čítala na nete tak sa tie články dosť líšia.
Ďakujem
môj má 6,5 roka, je vysoký a má sedačku.
Moja ma 8 à stále je v sedačke, kým sa tam zmesti bude v nej a potom už bez...
Ďakujem vám baby, to som nevedela ze tak dlho bude v sedačke. Sedačku mame uz dosť ponicenu, je do 36 kg, ale prenasa sa stále z auta do auta, aj zapínanie nám už načíta haprovať. Myslela som, že už kúpime len nejaký podsedak s isofixom, ale v tomto prípade sa teda porozhliadnem po novej autosedacke. Ďakujem vám.
@tehotna40 dcera ma 9 rokov a máme sedačku ( 134 cm) ale samozrejme nie už s 5 bodovým pásom, ja neviem ako sa to volá ale je to podsedák ( da sa to aj oddelit) s chrbtovou a hlavovou oporou a zapútava sa normalne pasom v aute, ale na rozdiel od samostatného podsedáku má chránenú hlavu pred bočným nárazom ( niečo na takýto sposob https://www.mall.sk/autosedacky-15-36kg/monza-j... ) a tak to bude mať až do 150 cm kým nebude moct mat pás samotný, obyčajný podsedák jej neplánujem zabezpečiť.
@tehotna40 Jaký zapínání? Cca od 110cm se pásy v autosedačce nepoužívají
@tehotna40 zavisi od konkretnej autosedacky, no toto si tiez pozri v manuale k novej autosedacke: životnosť. Byva 5 az 6 rokov. Obsahuje vela plastovych casti a unava materialu sposobuje ich krehkost = uz nie je bezpecna
V dnesnej dobe s dnesnymi normami maju deti autosedacku do 150cm (cca 12r)
@jolana2804 sú tam normálne 5 bodové pásy
@evkamotka túto mame cca 2 roky. Len muž má dve auta a ja mam svoje a stále sa sedacka prehadzuje zato je už osuchana.
@sarinka2012 no takto podobne vyzerá aj ta co mame len sú tam normálne aj 5 bodové pásy
Lebo ja keď som dala do Google baby ze odkedy môže mať dieťa podsedak, niekde písal od 15 kg, niekde od 130 cm... a podobne články som nasla. Ale vedela som ze keď napíšem sem dozviem sa viac 🙂 ďakujem vám už sa rozhodujeme ktorú, zajtra behnem pozrieť este predeti v Nitre
@tehotna40 nikdy nikdy a ešte raz NIKDYYYYY!!!!!
@tehotna40 Ty 5ti bodový pásy jsou jen do 18kg
Môj ma 6 a stále ma autosedacku . Keď vyrastie z tej čo ma tak kúpim joie bold - 5 bodový ma do 25 kg ak si dobre pamätám .
@jenny257 Bold je docela úzká pro ty větší děti. Pro menší děti určitě 5-ti bod smysl má, ale nad 6let už je to zbytečný
@jolana2804 môj je spagetka 😉 joie mám doma , poznám značku a on sa pohodlne vojde aj do tej čo ma mladší - steadi . V 6 rokoch ma 17 kg a cca 100cm 😀 a to , že je zbytočný je mi viac menej fuk , je to môj pocit keďže na autopas je nízky .
@jenny257 Jo on je až takhle dribnej, tak to pak jo 😉
Môj bol tuším do 10r🤣, mal tak malý zadok, aj celkovo výšku, že bola ok😄

Nedavaj nikdy. Nie je to bezpecne, dieta nie je pri bocnom naraze chranene a chyba hlavova opierka. Kup primeranu autosedacku s dobrymi crash testami. Napr cybex solution.