Kedy zmeniť vajíčko za autosedačku?
Mamky kedy a podľa čoho ste vedeli že už máte meniť vajíčko za autosedacku? Dakujem
Pokiaľ viem, tak keď trčí hlavička nad okraj vajíčka, tak by malo ísť dieťa do sedačky. Naša princezná mala 60 cm pri pôrode, takže to prišlo pomerne skoro. Vybrala som si teda polohovateľnú sedačku, aby nemusela ešte úplne sedieť.
Sedačku stačí vymeniť, ak dieťa nespĺňa parametre, ktoré máš uvedené v mamuále sedačky (samozrejme, ak sa bavíme o sedačke, čo nebola pri autonehode alebo nemohla byť poškodená inak, napr. pádom). Štandardne ide o váhu a výšku dieťaťa. Pri výške sú v pohode nohy trčiace zo sedačky, ale hlava musí byť pod vrchnou hranou sedačky.
Ked sa tam syn ledva zmestil. V 3 mesiacoch mal 75cm a 9kg, hlava skoro pretrcala, tak som zacala hladat sedacku, protismernu samozrejme, s polohou lezmo ako vo vajicku. Predosle deti mi vydrzali vo vajicku do 6-7mesiaca, tretí nie. V 4m isiel.
Keď trci hlavička a dieťa sa vie same posadiť 2 mesiace. Dovtedy nemá dostatočne spevnený chrbatik na sedačku. Nie, ani polohovatelna do ľahu neurobí pre chrbatik C tvar. V každej sedačke dieťa sedí v prvom uhle, len je naklonene (ako keď sedíš na stoličke a naklipis sa, stale mas chrbat a zadok v 90uhle. Najväčšie vajce na trhu vydrží do 88cm..
@jaond19 nechcem sa ti do toho miešať ale to ani zďaleka nemal ísť do SEDacky. Tam má ísť dieťa, až keď samostatne sedí, to znamená, že sa samé z polohy na 4 da do sikmeho sedu. Takto si mu ničila chrbticu pasívnym sedom. Pretoze, aj keď je to sedačka kategórie 0, tak sa v nej aj v najlezatejsej polohe sedí. Je to rovnaké akoby si ho posadila na stoličku a naklonila do zadu.
Mam 3deti a vsetci isli do sedacky ked mali cca 13-15mesiacov.
Hlavne ked uz pretrca hlavicka.
A jasne bola to sedacka co sa dala “sklopit” do pololahu.
@jaond19 nebol presne v takej pokiaľ nemáš sedačku s integrovaným vajíčkom, ktoré stoja rádovo nad 600€.
V tejto je v kolmom sede, nesprávne stláča je svalov, prílišná záťaž na nespevneny chrbát
Vajíčko má.skrupinku v tvare písmena C
Ak presiahol výškový limit 75cm v čase kedy sám nesedel, bolo vhodnejšie kúpiť nové vajíčko, napr. Klippan Dinofix, ktoré je jedno z najväčších na trhu a vydrží do 1,5 -2 rokov.

Keď sa tam dieťa nezmestilo