icon

Ktorá značka autosedačiek je vhodná pre šikmé sedadlá?

20. jún 2022

Ahojte, viete mi poradiť, ktorá značka autosedačiek vyrába sedačky vhodné na šikmé sedenie? Nejak to na eshopoch neuvádzajú, ťažko sa potom orientovať. Deti v aute som kontaktovala, ale tak poradili mi jednu a aj to mimo cenového rozpätia. Viem, že Joie ma vhodné, ale čo napr. Caretero, Britax?

christie11
20. jún 2022

Skus napisat aj znacku auta a aspon vek dietata,mozno ti tak skor ludia napisu,s ktorymi maju v rovnakom aute dobre skusenosti.k odporucanym typom by som si potom pozrela ADAC testy a podla toho sa rozhodovala.ja som tiez nemala peniaze na joie,ale nasla som bazarovu,este v zaruke za vyhodnu cenu.
Mam joie spin 360 v starsom volve xc70,ktore ma sikme sedadla a je super,malej hlava nepada,je v protismere.a to sa tato sedacka na sikme sedadla neodporuca.takze je to podla mna velmi individualne.

autor
20. jún 2022

@christie11 Zámerne sa pýtam len na značku autosedačiek a neuvádzam údaje o dieťati, lebo sa táto diskusia zvrtne na to, že ešte má byť vo vajíčku ( lenže už mu je malé, lebo je veľkáč). Dostala som radu, že mám osloviť skupinu Deti v aute, ale čakala som, že mi poradia rôzne druhy, nie jednu, ktorú radia každému. Rada by som si urobila prehľad a vybrala si z viacerých. 🙂 Keďže syn je veľmi veľký a potom bude potrebná ďalšia sedačka, tak nechcem dať za túto majland. Bazár som pozerala, len neviem či sa môžem spoľahnúť...či je ok tá sedačka, či nebola búraná... Auto je Hyundai i20.

olimuc
20. jún 2022

Skus si najskor vybrat znacku sedacky a potom si ju otestuj ci pasuje. Ako napr u Britax … ja som auto iba tipla ale z presnymi udajmi vyberies (cybex ma tiez podobnu stranky) https://www.britax-roemer.de/fitfinder

autor
20. jún 2022

@olimuc Ďakujem 🙂

tani777
20. jún 2022

Britax na sikme sedadla nesedi dobre,nevie vyrovnat dobre sklon-mali sme dualfix v aute so sikmymi sedadlami,dcerka tam v protismere v tej lezatej polohe sedela...carerero je podla mna dost sunt,nekvalitne plasty,slabe testy,splnaju len zakladne normy 🤷‍♀️ Napis aspon ake mas poziadavky od sedacky a cenovy limit,ak uz nechces pisat rozmery dietatka,ale aj tie su dolezite,kedze drobnejsie dieta potrebuje sedacku,kde su lepsie riesene vlozky,to vacsie zas mozno trochu vacsie rozpatie,aby si o dva roky nekupovala dalsiu (jasne,0-36kg nie,to nevydrzi do konca a ma prilis vela kompromisov,ale napr. 0-25kg)

nikasmile
20. jún 2022

Cybex sirona Z I-size...kamoška má britax a je rovnaký typ sedačky ako naša.

panda21
20. jún 2022

Nuna prym, besafe izi turn, avionaut, axkid, joie.
Britax, cybex nemajú vložky a ani nevyrovnaju sklon sedadiel (odskúšané). Ostatné značky by som nepozerala, tie prešli základným testom, ktorým prejde aj jedálenska stolička. Pasove vyrovnaju sklon lepšie, isofixovu otočnú, najlacnejšiu, ktora vyrovna sklon iba joie i spin 360 (aj to treba dať pozor, i spin vyrovná, obyčajná spin nevyrovná)..

autor
21. jún 2022

@tani777 Veď to, že ich je na trhu kvantum a pri každej píše, že spĺňa normu. Chcela by som otočnú do 25kg s isofixom. Bola mi odporúčaná Joie Stages, avšak manžel nie je nadšený, že stojí 350e, lebo nás čakajú niekoľko tisícové výdavky počas najbližších mesiacov, tak či nie je niečo aj lacnejšie, ale samozrejme bezpečné. Ale ďakujem za rady každopádne 🙂

autor
21. jún 2022

@panda21 Ďakujem pozriem niečo od tých značiek 🙂 Ja som bola v tom, že keď je pri nich uvedené, že spĺňajú novú normu, tak sú ok. 🤔

panda21
21. jún 2022

Tak bohužiaľ, isofix, otocnost a bezpečnosť niečo stojí. Hlavne mechanizmus otocnosti je dosť drahý, aby bol aj bezpečný. Ak máte nižší rozpočet, musíte sa pozerať po pásových sedačkách a ak chcete do 25kg a aby vážne vydržala do tých 5-6 rokov tak pozerať čisto protismerné. Otočná do 25kg síce vydrží do 25kg ale iba do 18kg ma 5bodove pútanie. Veľa krát sa stane, že dieťa dosiahne 18kg skôr, ako je pripravené na pás auta a aj tak by ste menili sedačku. Takže najbezpečnejšie a najlacnejšie riešenie na dlhšiu dobu je čistý protismer.

tani777
21. jún 2022

Suhlasim s @panda21,vsetko to krasne zhrnula 🙂
Ja len este otazocku,kvoli comu nechces,aby este bol vo vajicku? Ked teda v skupinke odporucili este vajicko..mozes kus dosetrit a bude to lepsie..

autor
21. jún 2022

@tani777 Ine deti v jeho veku su este vo vajicku, a preto niektore mamicky ma idu presviedcat, ze aj on musi byt. Lenze moj je nadpriemerne velky (ma to aj v papieroch z nemocnice). A ja uz fakt nemam energiu kazdemu vysvetlovat, ze nie, nie je mu dobre vajicko. V skupine Deti v aute, co som sa radila, tak som im aj poslala fotky a ani vobec ma pani na vajicko nepresiedcala, odporucila mi rovno Joie Stage s isofixom, takze len potvrdila, ze mam pravda, ze vajko je male.

autor
21. jún 2022

@panda21 Cisty protismer som nepozerala, ale pozriem aj tieto. Ved to, ze on je taky velky, tak ja vobec nemam odhad dokedy by mu aka sedacka vydrzala. Ale skor ratame, ze teraz bude mat taku do 3-4 rokov a potom kupime inu. On sa narodil velky, na zaciatku rychlo priberal a rastol, teraz malicko pribera, ale dlhy je 😃 Vela veci sme bohuzial nevyuzili, co nas stalo kopu penazi, lebo sme neratali, ze napr. v hlbokej vanicke v kociku bude len 3 a pol mesiaca, v hojdacom kresielku tiez bol kratko... Nechcem uz proste urobit tu chybu, ze zas vyhodime stovky eur a bude to mat kratke vyuzitie.

panda21
21. jún 2022

Ak tak rýchlo rastie, určite pozrite čistý protismer. Napríklad avionaut sky. 5bodove putanie do 25kg a 125cm. Bežne vydrží do tých 6tich rokov. Toto sa vám do budúcna oplatí aj viacej, lebo tie otočné s 5 bodovým iba do 18kg by ste mohli dosiahnuť moc skoro a potom by ste museli aj tak kupovať nejakú s 5 bodovym na dlhšie obdobie (čo sú buď iba protismerky alebo také, čo sa musia pútať aj na iso, tt aj pás auta..) a potom ešte ďalšiu koncovu 15-36. Takto by ste mohli z protismerky prejsť rovno na 15-36 a nemuseli kupovať medzikus na preklenutie obdobia.

tani777
21. jún 2022

Chapem 🙂 je len kvoli tomu,ze fakt nepises ani vek,ani miery,tak som len chcela vediet,preco prec z vajicka..ale ak je tak napratany,tak to nie je ani bezpecne..nasa mladsia bola dlho vo vajci,ale len preto,ze je drobna,a mala v nom kopu miesta,a do pokracovacej by sa zmestila aj so starsou 😁😁

jolana2804
21. jún 2022

@olimuc Tohle jí ale nepomůže. Tohle jen řeší to, jestli je v autě isofix a podle toho jestli tam bude pasovat autosedačka, ale už to neřeší to, že to auto má šikmý sedadla

dzejsik
23. jún 2022

ideál je ísť pozrieť osobne na predajňu a z lacnejších si pozri také kvalitnejšie možno aj Zopu (český výrobca)

autor
27. jún 2022

Tak objednali sme Joie stages, ale bez isofixu. Ak nebude sediet na sikmych sedadlach, tak som zistila, ze existuju kliny, ktore ten sklon vyrovnaju. 🙂

autor
27. jún 2022

@dzejsik Teraz mame vajko Zopa, aj kocik 2kombi sme mali Zopu, aj vanicku a uz nechcem nikdy nic od tej znacky 🙈😃 Vsetko od nich sme nemohli pouzivat tak dlho, ako deklaruju. Pre nas mali aj kocik, aj vajko, aj vanicka na kupanie velmi kratke vyuzitie. Zbytocne vyhodene peniaze.

dzejsik
27. jún 2022

no moze byt, ja som od nich neskusala nic, iba je to vraj z toho lacnejsieho to lepsie 🙂 s Joie by ste mali byt ok, my mame Joie I-Traver pre starsieho od 105 cm a ta sa krasne vie prisposobit sedadlu auta

autor
27. jún 2022

@dzejsik Ano, to mi aj v obchodoch vraveli, ze v tej cenovej kategorii je to super znacka, ale vravim, ze ja by som uz nekupila. Kvalitou ok, ale male vsetko..vsetko sme museli vacsie kupovat potom.