Od kedy autosedačku v smere jazdy?
Hlavne od akeho veku, pretoze som niekde citala, ze je najlepsie co najdlhsie vozit drobca v protismere.
Dakujem, za vase rady.
Existuju autosedacky 0-18kg, tie sa daju dat aj do protismeru, aj v smere jazdy. Minimalne do toho roka sa odporuca mat dieta v protismere, niekde som dokonca citala, ze az do 3 rokov (ale to si uz nie velmi viem prestavit). Starsieho som tak mala do roka a par tyzdnov k tomu, nezmestil sa mi do vajicka, uz ked mal 6 mesiacov a to som ho veru nechcela davat do smeru jazdy.
Daju sa dat, mame taku, co sa da v smere, aj v protismere. http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?productid=... Mladsiu sme museli posadit v smere jazdy, ked mala 7 mesiacov a cosi. Ako inak na nu mam vidiet, ked vedla nej sedi starsia dcera a take velke dieta uz neprespi celu cestu..treba jej podat cumel a pod. A, mimochodom, uz mala aj dlhe noziska, nemala ich kam poskladat, ked bola v protismere. 🙂
@judr odkedy??? no čo najneskôr... je to o fyzike - v prípade nárazu, resp. prudkého brzdenia, ideme zotrvačnosťou dopredu... tak malé telíčko to má problém zvládnuť, preto sa bábätká dávajú proti smeru jazdy a preto je najlepšie, keď je dieťatko čo najdlhšie práve vo vajíčku, keďže to sa inak ani dať nedá....
Čo sa týka videnia na drobca - autosedačka sa dá upevniť na miesto spolujazdca, jediná podmienka je buď tam nemať airbag alebo mať možnosť ho vypnúť - naštastie auto som kupovala už s touto podmienkou... k otázkam že dieťa na predné sedadlo nepatrí - v zákone je uvedené, že na mieste spolujazdca nemôže sedieť osoba nižšia ako XY cm, pokiaľ táto osoba nemá špeciálne zariadenie.... no a autosedačka je práve to "špeciálne zariadenie" spĺňajúce túto podmienku... takže aj keď môj syn bude mať tri roky, úplne kľudne si ho posadím vedľa seba 😉
asi tak 😉
my sme tento vikend pouzili prvy krat autosedacku v smere jazdy a mala ma presne devat mesiacov ... ale pouzili sme ju lebo sme isli na dlhsiu cestu a teraz zvazujem ze sa pri jazdeni po meste este vratim k vajicku
je pravda, ze babo by malo byt co najdlhsie vo vajicku, idealne do roka, ale zas treba davat pozor, ze mu nesmie pretrcat hlavicka nad vrch vajicka, v tom pripade uz je to nebezpecne. My sme isli v 8. mesiacoch do vacsej sedacky.
mne sa nestalo ani pri jednom dieťati, aby boli vo vajíčkach bud do roka alebo do kilov, ktoré uvádzajú na vajíčkach, bud im nohy trčali, alebo hlava...hlavne, že su v autosedačkách ...a boli v nich oveľa pokojnejší ako v škrupinkách..
@kaktusik007 si nedocitala cele znenie zakona - "Osoba mladšia ako 12 rokov a osoba s telesnou výškou menšou ako 150 cm sa nesmie prepravovať na sedadle vedľa vodiča. To neplatí, ak také osoby používajú schválený a pre ne určený bezpečnostný systém (autosedačka). Ak je vozidlo vybavené takým bezpečnostným systémom aj na iných sedadlách, musia ich ostatné také osoby pri preprave prednostne použiť."
takze, uprednostnene maju byt zadne sedadla, len v pripade, ze uz su obsadene trebars sedackami (pri viacerych detoch), moze byt pouzite predne sedadlo 😉
a odkedy v smere jazdy? co najneskor. moj syn ma vyse roka a stale sa vozi vo vajicku v protismere a kym neprerastie bude v nom nadalej.
@kaktusik007 ja mam na sedadle vzadu zrkadlo, mala sa tam vidi a ja vidim ju v spatnom zrkadle
My mame autosedacku v protismere a maly ma 2,5 roka. Robime to kvoli bezpecnosti.Zatial nebol problem a to ho vozim aj sama.Mame take zrkadielko na ocny kontakt.
@dosa konečne to tu niekto napísal celé. Keď vidím tie deti vpredu, u nás je to totiž najobľúbenejší dedinský šport. Posadiť dieťa aj so sedačkou dopredu. Naš ma 11 rokov 145cm a čaká kedy vyrastie. A to ešte neviem ci musí mať aj 12 rokov alebo stačí výška?(keby náhodou vyrástol cez prázdniny) Nevieš náhodou prosím ta?
@ivka_makovica presne tak isto s tým,že nás má 21 mesiacov.vozime v protismere a so zrkadlom. Podľa mňa je nebezpečné dávať pred rokom dieťa v smere jazdy....radšej kúpiť autosedačku,ktorú môžeš mať v oboch smeroch a pokračovať vo vozeni v protismere....

no v smere jazdy ju, alebo jeho budes musiet dat, ked vymenis vajicko za autosedacku. tie sa nedaju dat v protismere.