Poradte autosedačku - Joie verzus Easy Go
Prosím Vás poraďte autosedačku, Cestujeme za rodinou aj 5 hodín. Potrebujem hlavne sedačku, ktorá je pohodlná a polohovateľná. Cenovo max. do 200€. Bola som pozerať aj v obchode, no pani odporučila aj značku EASY GO, len neviem či je to dobrá značka. Uvažujem nad sedačkou -
https://www.svetkocikov.sk/autosedacky/autoseda...
mala by byť polohovateľná, otočná a mať aj ISOFIX.
Alebo JOIE:
https://www.miminkovo.sk/autosedacky/autosedack...
Tuším, že táto nie je ani otočná a bez ISOFIXU.
Ktorú by ste si vybrali vy? V čom je JOIE lepšia?
Ďakujem.
Otocnu myslis 360? Ci to,ze sa da dat aj do protismeru,a posmere? Lebo ak 360,do 200€ jedine bazarova..bud skusis navysit rozpocet,alebo znizis naroky.. 🤷♀️
Pre ake dieta (vek,vyska,vaha) ju potrebujes? Nechce mi otvorit ani jeden link,co si sem dala..
Do 200€ nebude polohovatelna, otočná, ani mať isofix. Teda z tých bezpečných určite nie. Isofix a otocnost sú drahá záležitosť, plus chce mať aj výrobca a predajca nejaké peniaze z toho tak si zober, koľko asi ostane rozpočet na plasty, pásy, konštrukciu (proste to, čo ma dieťa ochrániť). Otočná, isofix a polohovatelna je od cca 350€ hore. Ak uberies z nárokov a zameras sa na bezpečnosť tak pozri joie steadi alebo joie stages. Keďže sú na pásy, sadnu aj na šikmejšie sedadlá a sú dobre vlozkovo riešené.
táto sedačka tuším spĺňa všetko co potrebuješ. Ja ju mam a som veľmi spokojná
https://www.mall.sk/autosedacky/kinderkraft-aut...
@zuzana2299 toto tiez nie je bezpecna sedacka..na zaklade coho si s nou spokojna?
@zuzana2299 veľké váhové rozpätie (nemôže byť niečo dobré pre novorodenca a 12 ročne dieťa). Do konca aj tak nevydrží, takže aj tak bude človek nútený kúpiť 15-36 kategóriu. Dieťa ma za život vymeniť 3 auto sedačky (vajicko, 0-18, 15-36). Pri takýchto veľkých rozpätiach býva veľa kompromisov a aj dobré značky, ktoré normálne prechádzajú Adac, Oamac, tak 0-36kg im neprejdú. Hlavne kindercraft nemá žiadne doplnkové testy, crash testy. Táto sedačka spĺňa hoci čo, len nie bezpečnosť (áno, prešla základňou normou, ktorá je 20 rokov stará, a prelezie nim hoci aký sunt, vid kinderxraft, mamakidies, nania...)
@zuzana2299 Kinderkraft nikdy 🙈 Není kvalitní
Neviem prečo nešli tie odkazy načítať. V tej predajni, čo som bola stali okolo 200€ vravela, ze su otočné, polohovateľné a aj v smere a protismere jazdy. Jedna sedačka bola - Joie autosedačka Stages 2020 grey flannel. Stala niečo cez 200€ a druha bola lacnejšia a bola to presne značka - AUTOSEDAČKA EASY GO CONVERT. Len potrebujem vedieť, či je ta EASY GO CONVERT certifiková značka. Neviete?🙂 Maličká ma 11 mesiacov a okolo 10kg. Zatiaľ sme vo vajíčku, ale už zvažujem kupu 🙂
Joie stages je výborná voľba, choďte určite do nej. Do 18kg protismer, po smere do 25kg kedy sa už púta pomocou pásu auta. Hlavne je joie bezpečná značka, ktorá prechádza doplnkovými crash testami a s výbornými vysledkami. Na tú easy bohužiaľ neviem nájsť žiadne testy.
@jolana2804 vďaka všetkým za rady. Budem vedieť. Len by som sa chcela spýtať odkiaľ viete ze nie je tá sedačka bezpečná
@zuzana2299 lebo má iba základnú bezpečnostnú normu, ktorá je už 20 rokov stará, čiže nieje aktuálna na momentálnu hustú premávku. Nemá žiadne doplnkové a crash testy. Lebo nemôže byť niečo dobre 12 rokov. Tiež nekúpiš ročnému dieťaťu 35tky topánky s vložkami. Isofix a mechanizmus pod 100€ nejde, proste je to nákladné. Teraz si zapocitaj nejaký výnos pre výrobcu, elektrika, stroje, predajca si niečo prihodí. Koľko myslíš, že ostane na konštrukciu, pásy, kov a plasty, ktoré majú chrániť dieťa, 50€? Aj to som asi veľa povedala. A tu je dokonca ešte aj uchytenie TT (že sedačka musí byť prichytena aj isofixom aj na TT), čo je ešte väčšia pálka.
Joie stages je vyborna sedacka,mali sme ju pre starsiu v aute mojho brata,dobra cena,dobre riesene vlozky,vydrzi pomerne dlho
@kosovic poslusne sediet musia aj na normalnom sedadle, aby im isiel dobre pas - a ak ide o bezpecnost, nech sa radsej citi trapne, normalne svojmu dietatu vysvetlim, ukazem videa, co sa moze stat, ak bude mat miesto sedacky podsedak, 10 rocne dieta predsa uz ma schopnost tomu porozumiet
@evkao Ved hej. A popritom ma napadlo ze som uz videla aj sedacky, akusi light verziu. Su cinske a maju jednu roztahovatelnu bocnu zabranu na urovni pliec. A hlavovu cast. Plus ta cast kde sa vedie pas. Koncipovana pre velke deti od 8-12 rokov. Bralo sa ohlad aj na pohodlie decka. Ta cinska sedacka dieta menej obmedzuje, a aj opticky vyzera menej "detinska".
Tato tu od concord je podobna, ale ozrutna... Ta cinska ma tu plecnu cast uzsiu a hlavove opierky niesu take dlhocizne ako v concordke.
Je dosť možné, že joie stages jej bude ešte veľká, no nechcem zavádzať, treba skúsiť. Pre tak malé detičky sa skôr odporúča Joie Steadi, protismer do 18kg.
Easy go, ani Kinderkraft by som rozhodne nekupovala.

Ahoj, my sme autosedačku do auta kupovali v kamennom obchode, nechali sme si poradiť od predavačky, muž asi 3 dokonca doniesol do auta a vyskúšal, či sa nám do auta vôbec zmestí, už dve sedačky sme na zadných sedadlách mali...2 tam nesadli vôbec kvôli tomu ISOFIXU, ani kvôli rozmeru. Ja by som cez net neobjednávala práve kvôli tomu, toto by som nechala na muža nech pobehá obchody a pokúša on 😁