Umiestnenie troch sedačiek vzadu v aute
Ahojte 🙂 prosim Vas chcela by som sa opytat ci nahodou niekto nemate skusenosti s 3 sedackami vzadu. Mame 6 rocnu 3 rocnu a 3 mesacnu. Exustuju nejake sedacky ktore by sa zmestili do druheho tafu v aute? Dakujě Vam
@barbikulik na 3 sedacky potrebujes auto napr.
Ford S-Max, Ford Galaxy, Seat Alhambra, Volkswagen Sharan, Citroën Grand C4 Picasso/SpaceTourer, Renault Grand Scénic atd..
@tundra to mi je jasne. Ale nemame auto s tromi sedackami v druhom rade. Mame kiu sorento a ta to nema. Inak by som sa to nepytala 🙈 ja som chcela len vediet ci nahodou nema niekto taky isty problem ako ja a vyriesil ho nejako slimovymi sedackami.
@tundra to mi je jasne. Ale nemame auto s tromi sedackami v druhom rade. Mame kiu sorento a ta to nema. Inak by som sa to nepytala 🙈 ja som chcela len vediet ci nahodou nema niekto taky isty problem ako ja a vyriesil ho nejako slimovymi sedackami.
@barbikulik podla tohto clanku zmestis
https://www.highmotor.com/sk/coches-pueden-llev...
možno má tu ukameňujete ale ja som dala iba podsedak medzi sedačky. (Vzhľadom na vahu a vysku.)Nikdy sme nešli takto viac ako 5km, lebo v tej dobe sme nemali vlastne auto ale do Feldy aj Favorita som sa takto spratala
6 ročnú umiestni do podsedáku.
mali sme golf. Vzadu 2 sedačky a jeden podsedák. inak to nešlo. chodili sme aj 50 km.
A čo tak dať "najmohutnejšiu" sedačku na miesto spolujazdca a dospelá osoba si sadne medzi zadné sedačky?
Presne, jedna autosedačka dopredu, do zadu si sadme dospelá osoba. Skôr ako posadíš niektoré dieťa na podsedák, pozri pár crash testov s podsedákom, aby si vedela, do akého rizika ideš.
Tiez mame tri deti. My sme do stredu dali uzky podsedak a na krajoch normalne sedacky na isofix. Potom sme to ale prekopali a babo sme dali dopredu a vzadu sedim ja na kraji, v strede dcera na podsedaku a na kraji pokracovacia sedacka na isofix.
@barbikulik my sme mali 4r, 2r a 2mes. a bol problem najst auto, kde by voslo vajko, sedacka a podsedak. Kupili sme 7m Opel Zafiru.
mozno este by sa dalo, 6r na podsedak, ta do zadu a vajko vedla sofera...to by si vedela obsluhoavt vsetky 3 deti.
@barbikulik
ahoj, mame to tak zrovna v tom citroene. Mala je vo vajicku, sedacky sa opytsm muza a napisem ti.
@barbikulik my máme Britax Adventure 2x a Joie asi R129 bez isofixu, vošli sa do Škoda Rapid aj do Kia Rio. Ale ja mam väčšie deti, takže už môžu mať Britax Adventure. Ale možno pre inšpiráciu ak by sa ti zišla taka info..
No tak bud das dieta do zadu na podsedacik, ktory s prvym vacsim narazom spod zadku vyleti a dieta si priskrtis bezpecnostnym pasom ked na to dojde alebo navstivis nejakych odbornikov na SK...
Videla vy som to na slim pasove neotocne sedacky pre tie vacsie deti dozadu, ty vzadu medzi detmi a vpredu vajice s najmensim a obsluzis vsetky deti. No ale zalezi ci si za protismer co najdlhsie alebo za komfort na prednom sedadle. A deti sa ti vzadu napodsedakoch mozu aj beviem vo... ved kedysi sme sedeli bez pasov vzadu a taktiez sa kedysi palili carodejnice na hranici 🤷♀️
Existuje aj takéto dačo len neviem či je to dostupné na SVK. https://www.madeinbritain.org/products/item/mul...
@barbikulik My máme Citroen c 4 cactus a zmestili sa tam tri sedačky, síce vtedy už nie vajíčko. Určite by som vyberala sedačky a vajíčko bez základne. Alebo vajíčko dopredu a dospelá osoba dozadu medzi deti...
My mame taktiez 3 dcery, najstarsia sedela v predu na mieste spolujazdca a ja vzadu, za soferom + 2 dcerky (ja za soferom, vajicko v strede a pri okne dcera v sedacke). Mali sme to takto rok (Skoda Scala), ale nakoniec sme kupili auto vacsie, ale len kvoli lepsiemu komfortu, v pohode by sme vydrzali aj dlhsie takto 🙂
Mali sme taku kombi vekoveho rozdielu. Bud najstarsie alebo najmladsie sedelo vedla muza (pri vajickach musi byt vypnuty airbag), prostredna, jedno z tych 2 deti a ja vzadu. Podsedak som odmietla. Kedysi boli aj slimove sedacky, ale uz ich nevyrabaju (co ja viem), alebo aj ked najdes, tak nebudu v bezpecnostnych testoch dobre🤷♂️takze je otazka, comu date prednost. A ano, este je moznost vymenit auto, ze ano...😅

@barbikulik na 3 sedacky potrebujes auto napr.
Ford S-Max, Ford Galaxy, Seat Alhambra, Volkswagen Sharan, Citroën Grand C4 Picasso/SpaceTourer, Renault Grand Scénic atd..