icon

Velkosti autosedačky, vs. podsedák

bimbambim
31. júl 2018

Ahojte baby .Riešim sedačku pre syna.Ma 10 rokov 35 kg a cca 140 cm.Sedačku čo má tak už mu z nej trčí hlava a už sa sťažuje , že mu je malá nepohodlná.Tak šiel dnes už v podesadaku.Ale ja mám taký blbý pocit aj ked nie je výhra ani už malá sedačka.Može byť uz v podsedáku či jestvuju pre jeho kategoriu aj vačšie autosedačky? dakujem za rady

kika831
31. júl 2018

@bimbambim my mame kiddy a som maximalne spokojna, ale myslim, ze vsetky sedacky su do 36 kg

simsalabim
31. júl 2018

@bimbambim asi uz iba podsedak. Riesim prave podobne. Dcera ma uz vyse 12 rokov, meria 146cm (cize podla vyhlasky este nesplna vysku, aby mohla byt bez sedacky) a vazi 30kg. Tenka ako spagetka a tiez sme uz tento tyzden sedacku vyradili (ma Cybex Solution), lebo napriek tomu, ze ma na sebe tenucke saty, sa uz do tej sedacky pohodlne nezmesti - vadi jej spodok vrchnej opierky na hlavu, ktory uz dociahla plecami a proste sa tam sirkou pliec uz nezmesti. A opierka je vytiahnuta na maximum. Tiez riesim, co dalej - ci uz bude jazdit bez sedacky alebo ako. Zatial som jej odstranila zo sedacky opierku a ma z nej iba spodok - podsedak, hoci v navode pisu, ze v ziadnom pripade dieta nema jazdit iba na podsedaku, lebo nie je tak dobre chranene.... ale co ine mam robit?

matrix87
31. júl 2018

no v tomto pripade uz asi len podsedak. neviem ci existuje sedacka pre viac ako 36kg.

lienoccka85
31. júl 2018

Pri takej vyske bude najlepsie presedlat do podsedaka

vanilkavan
31. júl 2018

@bimbambim Super autosedačka BeSafe iZi Flex FIX i-Size je sedačka určená pre deti od 100 do 150cm a riadi sa len podľa výšky dieťaťa a nie podľa kg- čiže tá by mu mala byť dobrá. stojí však okolo 300€

kosovic
Autor odpoveď zmazal
kosovic
26. feb 2020

@simsalabim Ako si ju pasala v zime? Zmestila sa vo vetrovke do nej?

simsalabim
26. feb 2020

@kosovic uz sedacku nepotrebuje, pisala som pred 2 rokmi.