VW Multivan a Maxi Cosi AxissFix
Ahojte, neviete/nemáte skúsenosť, kde zistím či je detská autosedačka Maxi Cosi AxissFix odporúčaná pre Volkswagen Multivan? Na ich stránke, kde sa dá pozerať kompatibilita s vozidlami, tento typ vozidla chyba
@simonah73 Isofix nieje problém, ten máme. Každé auto má ale iný sklon sedačiek a nemusia potom tie sedačky dobre sedieť, resp. dieťa nedostaneme do takého uhlu, aby dobre sedelo. Máme aj Kiu Rio a do tej nie je odporúčaná, ani tam nejako dobre nesedí, skúšali sme. Tak by šla aspoň do multivanu, do kie pôjde druhá. Len by som rada nejaké oficialnejsie info či je do toho auta aj vhodná 🙂
Tahle sedačka nesedí do aut se šikmými sedadly a proti směru je jen do cca 87cm a to je hodně málo
@jolana2804 ďakujem za odpoveď, tá výška v protismere by nám nejako dlho nevydržala (drobec má 78cm), to som si neuvedomila. Ak máte nejaký tip na inú sedačku, budem len rada 🙂
@ivanakaka mame tam 300000km a uz zacina blbnut prevodovka. tak planujeme sa ho zbavit a kupit nieco nove. v zadnej rade by teoreticky mohli byt tri isofix a v strede mame dve samostatne sedadla, ale tym ze mladsia ma pomaly 12 r a uz je asi aj vyssia ako ja a tom mam cez 165cm tak sedacky uz nejaky ten piatok neriesime, navyse to je pracovne auto muza, na sukromne ucely vyuzivame 5008.
@nikolani zalezi ake stare dieta je a este aj kolko ma kg. Ak chces dlho vozit v protismere, tak najlepsie reboarderi na pas do 25 kg popr. uz su aj novsie do 36 kg (myslim besafe stretch je jedna z najnovsich sedaciek, v ktorej dmozes dieta vozit velmi dlho). Moja starsia sedela do 125 cm a 20 kg v protismere. Mladsia ma ca. 110 cm, 16 kg. a sedi sale a este aj dlho bude v protismere.

tak pisu ze sa to pripaja pomocou isofix uchytu. Multivan doma mame ale taku sedacku nie. a tiez multivanov je viac modelov. viem ze u nas je moze dat na minimalne 4 miesta (neratam miesto spolujazdca) v strednom rade mame dve sedadla, tam to funguje a na zadnej lavici minimalne dve miesta krajne maju isofix uchyty.