Aké prúsery ste robili pri šoférovaní?
Ja som cerstva soferka, a stala sa mi taka vec, ze som musela soferovat v strese, vsetko bolo ok a pri parkovani som omylom namiesto brzdy stupla na plyn. Esteze mam manual a bola som v jednotke.
Chvala Bohu ma brzdil chodnik, aby som nenarazila do budovy, ale odvtedy mam obrovsky strach. 🤦♀️😏
@anonym_autor ja som nedávno riadne drbla kolesom do obrubníka v zatáčke a to mám vodicak 34 rokov
Si poučena das si pozor nabudúce,chyby sú dobre a nie zle
Kto si občas nepomýli pedál ?
Ja som chcela zas začať šoférovať.. chodila som trocha s mužom na menšie jazdy a odkedy som tiež ako ty podobne namiesto brzdy spojky, stúpla na plyn a zaparkovala skoro v našej obývačke, už som si za volant nesadla.. ak raz, tak len do automatu, ale zatiaľ nemáme na to mať dve auta a aktuálne ich ani nepotrebujeme.
Ja som chcela zas začať šoférovať.. chodila som trocha s mužom na menšie jazdy a odkedy som tiež ako ty podobne namiesto brzdy spojky, stúpla na plyn a zaparkovala skoro v našej obývačke, už som si za volant nesadla.. ak raz, tak len do automatu, ale zatiaľ nemáme na to mať dve auta a aktuálne ich ani nepotrebujeme.
@13uzivatelka11 automat ma tiez brzdu a plyn, aj tam si to mozes spliest😉
Noo ja som isla z vedlajsej na hlavnu a musela som zastat lebo sli auta po hlavnej.. a ako som sa mala pohnut tak bum, auto mi zdochlo raz..druhy raz.. a aj treti raz kym som si vsimla ze mam zaradenu 2ku 🤣🤣 ale odvtedy si na to davam pozor..alebo ked som sla zaparkovat tak som nedala blinker, a taky pan co mi siel doslova nalepeny na riti ma vytrubil..pricom videl jasne ze uz spomalujem a aj som mala nalepku Zko... Ale sak ok.. ide sa dalej 😁
Dakujem krasne, ze ste napisali. Ja som si myslela, zr mi napisete, aby som uz nesoferovala. 🥲
@13uzivatelka11 automat ma tiez brzdu a plyn, aj tam si to mozes spliest😉
@zmrzlinka8 nie, nemôžem, lebo nebudem mať z toho také stresy, automat som už mala a v pohode šoférovala. 😉
Ja som isla v protismere v jednosmerke a este som sa cudovala, co pan oproti na mna blika 🙈
Raz ma policajt upozornil, ze stojim na zakaze, tak som sa spytala, ze kde mam asi tak stat?; ked parkovisko je plne, tak, ale, len od jedu mi to vybehlo 🙈 iba oci vyplestil, co si myslel neviem, pokutu mi nedal
@zmrzlinka8 nie, nemôžem, lebo nebudem mať z toho také stresy, automat som už mala a v pohode šoférovala. 😉
@13uzivatelka11 takže ty máš problém robiť viac veci naraz a nie ,že manuál je ten problém
@anonym_autor
Nevedela som sa rozbehnúť na koľajniciach električky. Nešlo mi to až tak, že sme si s otcom museli vymeniť miesta a cestu dokončil on. Tiež sa odvtedy bojím - nešoférujem už 6 rokov.
@anonym_autor máš ponaučenie. Na parkovisku, alebo v kolóne, kde ideš najnižšou rýchlosťou, sa pohybuj len na spojke a nohu maj VŽDY nad brzdou. Nestane sa ti, že dupneš na plyn.
Na krizovatke v kopci som na semaforoch sa pohla az na tretiu zelenú 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ jasne ze ma vytrubili. Teraz akoby to uz ani pravda nebola, jazdím vela a rada. Nepomôže nic len jazdit. Každá chyba nas nieco naučí.
ako už bolo spomenuté, na parkovisku a podobne treba používať hlavne spojku a nohu držať druhú na brzde. a neprekvapí ťa náhly pohyb auta
budem asi za najhorsiu lamu. Raz som miesto brzdy pridala ( a to mam automat) pri parkovani a vrazila som do obchodu. Potom sompri otacani zavadila prednym blatnikom o obrubnik a cely ten predny diel mi otrhlo. och pane boze.a raz som sa ocitla v jednosmerke v zlom smere
Myslim,ze tieto pocity potrapia veľa čerstvých vodičov...no jediná rada je šoférovať, šoférovať a šoférovať, ničím iným sa to nespraví. Ver mi, že uz po pár "tréningoch" to budeš brať úplne ináč . Držím palce
Toto pomylit si pedal a dupnut na plyn namiesto brzdy sa mi stalo niekolkokrat, mala som problem s pravou a lavou, suchla som spatne zrkadlo zaparkovanemu autu - ale on tam nemal stat bola na to aj znacka a velmi uzka cesta a oproti zrovna islo auto.. Nesoferovala som asi 11 rokov, potom som presla na automat, dala som si kondicne jazdy a zrazu mi to seferovanie islo ovela lepsie ako ked som bola cerstva 18tka..
Jajajajaaaaaaj 😀 pruserov a trapasov by bolo. Aj tukacka keď som sa učila. Myslela ze som v jednotke ale bola som v cúvaní a nabúrala do kontajnerov a zničila veľký plechový kontajner a v aute mala dieru v plechu 😂. Aj haváriu mám za sebou na diaľnici. Po tej som sa musela donútiť opäť sadnúť za volant. Bala som sa. Ale začiatky a “pusinky” na rôzne stĺpy, pouličné lampy a podobne, tých bolo. Moje prvé auto bolo povedzme že veľmi kontaktné. 😂
Vzdy nieco vodicak roky denne v aute, niekde nieco oskrem videm na obrubnik 😅
Darmo mam desatrocia praxe bez nehod, prave dnes bolo pri teplote +10 na slnku v tieni pekne namrznute a zrazu som bol kolmo na cestu. Taky polokontrolovany smyk, aby som neskoncil na uzkej ceste v narazniku auta oproti.
Vela toho bolo doteraz. Tak hlavne priblizne pred mesiacom bola poladovica na ceste a ja som dostala smyk, presla do protismeru a vyletela v zakrute mimo cesty. Chyba bola to, ze som mala ist pomalsie ale aj to, ze mam stare gumy. Skoncila som zadkom auta v priekope. Nastastie sa nestalo nikomu nic, aj auto bolo ok, len ma museli vytiahnut.
Nasledne o par dni na to som omylom nacuvala do druheho auta pri vyparkovavani. Nevsimla som si ho, bola tma a nemam ziadne senzory ani kamery. Ale nevsimla som si potom na nom poskodenie. To sa mi stalo uz 2x.
Raz som omylom nacuvala do stlpu.
A pri parkovani som raz oskrela cudzie auto, volala som na seba policiu 😂
A stava sa mi obcas ze som v jednosmernej ulici v protismere alebo zle odbocim, tam kde sa vychadza... Atd.
Chyby su, vsetci sa ucime. Odradit ma to neodradi, rada soferujem a snazim sa zlepsovat.
Štartovala som už naštartované auto
Ja soferujem stale,ale kym sa prepnem z ineho auticka,ze som uz v aute,kde v auticku pouzivame z boku paky na pohyb tak vecne zapnem tie blbe smerovky,a cakam ze sa pohnem dopredu,ked mam spiatocku.Az po sekunde si uvedomim,ze sedim uz v aute.
budem asi za najhorsiu lamu. Raz som miesto brzdy pridala ( a to mam automat) pri parkovani a vrazila som do obchodu. Potom sompri otacani zavadila prednym blatnikom o obrubnik a cely ten predny diel mi otrhlo. och pane boze.a raz som sa ocitla v jednosmerke v zlom smere
@ljmmm nie nebudes, dieta som odviezla do skoly a isla som po rovnej ceste, pomaly som chcela brzdit (automat) a netusim preco som isla nespravnou nohou a zabrzdila som naplno, cca z 30ky sice len, ale ak by niekto isiel za mnou tak to ani omylom neubrzdi. Na stastie nikto nesiel, len cca 3-4 deti sa obzreli 🤦 Toto sa mi v zivote nestalo a nechapem kde som mala vtedy hlavu
Išla som bez svetiel večer, ale videla som, keďže tam boli lampy. Akurát som vychádzala z mesta a nejaký ma divoko obiehal a vyblikal, ešte som si pomyslela nech sa nezblazni. Len zrazu pozerám, že prístrojovky nepodsvietena a zľakla som sa, že mi odišla elektrika( mala som nové auto). Nakoniec som zistila, že mám svetla vypnuté. Inak som ich mala na Auto, ale brat ich vypol pri upratovaní auta. 😀 A to som vodicak mala už dlhšie
Štartovala som už naštartované auto
@anonym_74a292 🤣 to sa aj mne stalo, alebo naopak, skúšala som sa pohnúť vo vypnutom aute 🙊😅
Išla som bez svetiel večer, ale videla som, keďže tam boli lampy. Akurát som vychádzala z mesta a nejaký ma divoko obiehal a vyblikal, ešte som si pomyslela nech sa nezblazni. Len zrazu pozerám, že prístrojovky nepodsvietena a zľakla som sa, že mi odišla elektrika( mala som nové auto). Nakoniec som zistila, že mám svetla vypnuté. Inak som ich mala na Auto, ale brat ich vypol pri upratovaní auta. 😀 A to som vodicak mala už dlhšie
@anonym_9da601 mne muž zas vždy prepne z auto a vypne ich.
Ja som do stlpikov roznych nacúvala asi 3x, nemala som senzory a nevidela som ich
Dakujem krasne, ze ste napisali. Ja som si myslela, zr mi napisete, aby som uz nesoferovala. 🥲
@anonym_autor joj normalna vec na zaciatku. Hlavne jemne s pedalmi a ked sa aj pomylis tak nevyletis moc 😁 soferovat by nemali ti co napiti demoluju semafori 😁
Moja teta šla do práce celou cestou na ručnej brzde. Za ňou kolóna aut. Jasne, že do prace meškala. Keď sa nemohla pohnúť do kopca tak zavolala kolegom, že jej jednoducho nejde auto. Až keď prišli kolegovia, tak zistili, že mala celý čas zatiahnutú ručnú 😀😀

@anonym_autor Ja kedysi dávno keď som začínala som si pred križovatkou kde bola červená pomýlila brzdu s plynom, ale našťastie som brzdila z diaľky teda som sa zbadala a dobrzdila. A inak nič iba ak debili čo letia 90 kde je 40-50 a ja som na vedľajšej a proste ich nevidím lebo ešte ich nevidno a ako vyjdem na hlavnú cestu mám ich za chrbtom.