icon

Platí vodičský preukaz aj počas čakania na nový?

Dnes o 16:18

Ahojte. Vodicsky plati do 20. aprila, vydanie noveho trva 30dni takze by bol az napr 29.aprila. Vedia vydat nejaky doklad aby sa vykryl tento cas medzi tym kym pride novy alebo proste sa nesmie soferovat?

Vdaka

anonym_c1ca54
Dnes o 16:42

@anonym_autor samozrejme, ze vydaju papier ktorym sa preukazes.

anonym_ff9c7b
Dnes o 16:51

Nie, iba s papierom šoférovať nesmieš. Mala si si to odsledovať alebo si zaplat do 2 dni.

erikavesela
Dnes o 17:43
@anonym_ff9c7b

Nie, iba s papierom šoférovať nesmieš. Mala si si to odsledovať alebo si zaplat do 2 dni.

@anonym_ff9c7b netrep

erikavesela
Dnes o 17:45

Ano, dostanes papier, kt.ti bude platit , ale len na slovensku, do zahranicia (anlen v ramci eu) d nim nesmies...cez papier ta nedokazu v zahranici odkontrolovat...robila som to v novembri minuleho roku

kvietok2012
Dnes o 18:56
@anonym_ff9c7b

@erikavesela nehnevaj sa, ale
@anonym_ff9c7b má pravdu... podla zákona má mať vodič pri sebe platné doklady.
Aj ked pri podaní žiadosti o novy vp dostane ziadosť a policajti to akceptujú, no podla zákona by mal mat vodič platné doklady u seba.
To ze ziadatel to "nestihol" policajta to nemusí zaujímat.

martul
Dnes o 19:07
@anonym_ff9c7b

@kvietok2012
@erikavesela
@anonym_ff9c7b pred dvomi týždňami som bola na polícii meniť doklady, nové budú o dva týždne a normálne šoférujem, dnes som bola na nákup, policajtov všade ja nasra....a všetko bolo v poriadku

erikavesela
Dnes o 19:12
@kvietok2012

Aj ked pri podaní žiadosti o novy vp dostane ziadosť a policajti to akceptujú, no podla zákona by mal mat vodič platné doklady u seba.

@kvietok2012 mne ked ten doklad davali, zretelne povedali, ze papier je mojim dokladom o tom, ze vodicak mam, ale nemozem ho pouzivat v zahranici...este som sa na to pytala, lebo chodim do zahranicia...povedali, ze mozem soferovat, ale len na slovensku...

erikavesela
Dnes o 19:20
@martul

@kvietok2012
@erikavesela
@anonym_ff9c7b pred dvomi týždňami som bola na polícii meniť doklady, nové budú o dva týždne a normálne šoférujem, dnes som bola na nákup, policajtov všade ja nasra....a všetko bolo v poriadku

@martul ako je to s tymi 9 dnami to netusim...
@anonym_autor to by som sa spytala na oddeleni dokladov...osobne.si myslim, ze ti daju doklad a vodicak bude skor...

vevesh
Dnes o 19:28

Moment, niekto si tu nieco myli- ak uz vodicak mas a ides len menit (lebo platnost, zmena mena, alebo iny dovod), dostanes papier, s ktorym mozes normalne soferovat v danej krajine - je to nahradny doklad. Ak este vodicak clovek nemal nikdy vydany (cerstvo po skuskach), a dostane takyto papier, tak s tymto sa nesmie jazdit. A ja ked som dostala takyto "papier" pri meneni vodicaku, tak na nom bolo normalne napisane, ze som opravnena viest motorove vozidlo s tymto papierom a obcianskym preukazom....(a mala som ho 3 mesiace, lebo tolko trvalo vtedy vydanie noveho)🙃a naopak pred 30 rokmi po skuskach som mala vyslovene napisane, ze pokial nebudem mat vystavene doklady, tak ma tento papier neopravnuje viest motorove vozidlo....

vevesh
Dnes o 19:31
@kvietok2012

@kvietok2012 ale potvrdenie o vydavani /tlaceni noveho vodicskeho je platny doklad - je to original s peciatkou a datumom platnosti a vies jednoznacne identifikovat osobu, ktorej patri....