icon

Stres z rýchlokurzu: Manuál verzus automat?

Dnes o 08:33

Ahojte zienky, rozhodla som sa ísť robiť rýchlokurz z autoškoly, ktorý by mal byt do 1,5 mesiaca hotový. Bola som 45min na trenažéri, kde si inštruktor telefonoval, takže dokopy pri mne aji nebol. Na druhý deň sme išli hneď jazdiť, to bolo celkom fajn, keďže sme využívali nie moc frekventované cesty. Na druhu jazdu sme už išli po meste a do okolitých dedín, lenže robím si manuál a mám veľký problém s používaním toľkých veci v jeden čas, mám problém dávať blinkre zároveň spojku, zároveň dávať pozor. Mám problém na kruhacoch a križovatkách dávať správnu rýchlosť a dávať pozor na spojku. Môže to byt aj tým, že mám podozrenie na ADHD, a nerobím to dôsledne. Napadlo mi dve veci, skúsiť dokončiť kurz, a dúfať že sa to naučím za ten mesiac, alebo vyjsť z kurzu a dať si vodicak na automat, keďže to mi aj inštruktor povedal, že či si myslím že som na automate… cele ma to mrzí.

Strana
z2
anonym_255b5b
Dnes o 08:37

len si ho dorob, zo zaciatku to je na kazdeho vela. a ak mas chlapa alebo niekoho kto ma s tebou trpezlivost. chod na nejake letisko, volnu plochu, parkovisko, a trenuj.

bg92
Dnes o 08:39

preco takto na zaciatku hadzes flintu do zita? si este len po dvoch jazdach, tak co riesis? musis si na to zvyknut, na co vsetko davat pozor a casom sa ti to totalne zautomatizuje.
ziadne, ze dufat ze dorobis - normalne chod na co najviac jazd a otukas sa. trenuj kde sa da. neviem co do toho hned montujes adhd a panikaris, akoze ukaz mi jedneho cloveka co po druhej jazde bol ako ryba vo vode za volantom...

anonym_6c789e
Dnes o 08:40

Preto si v autoškole. Aby si sa to naučila. Keď si nebudeš istá určite sa dá dohodnúť aj viacej jázd. Pokoj a kľud 😊.

autor
Dnes o 08:41

@anonym_autor aj inštruktor mi hovorí, že toto už mám vedieť, že ho nepočúvam úplne, ale ja sa snažím ho počúvať, ale mozog si ide svoje

ika02
Dnes o 08:41

Ahoj, v tvojom prípade asi nie je najšťastnejšia voľba rýchlokurz. Potrebuješ získané vedomosti a zručnosti pomaly, krok za krokom, uložiť a zafixovať. Skús jazdiť 2x za týždeň. Neponáhľaj sa! Ak by ti to stále nešlo, môžeš prestúpiť do inej AŠ, započíta sa ti už absolvovaný výcvik a dokončíš na automatickej prevodovke (ak súčasná AŠ nemá automat).

anonym_6c789e
Dnes o 08:43
@anonym_autor

@anonym_autor aj inštruktor mi hovorí, že toto už mám vedieť, že ho nepočúvam úplne, ale ja sa snažím ho počúvať, ale mozog si ide svoje

@anonym_autor máš len blbého inštruktora. Ako sa hovorí zabudol vôľ, že telaťom bol. Niekomu to ide rýchlejšie niekomu pomalšie.

lenka7477
Dnes o 08:45

Žiadny rýchlokurz si nemala začínať, píšeš, že máš nejaké zdravotné podozrenie , v tom prípade si sa mala prihlásiť na bežný kurz . Potom sa môže stať nešťastie a budú ťa preverovať .

anonym_3c87df
Dnes o 08:46
@lenka7477

Žiadny rýchlokurz si nemala začínať, píšeš, že máš nejaké zdravotné podozrenie , v tom prípade si sa mala prihlásiť na bežný kurz . Potom sa môže stať nešťastie a budú ťa preverovať .

@lenka7477 rýchlokurz nie je nič ilegálne. Prečo by ju mali preverovať? To je čo za blbosť?

lenka7477
Dnes o 08:48
@anonym_3c87df

@lenka7477 rýchlokurz nie je nič ilegálne. Prečo by ju mali preverovať? To je čo za blbosť?

@anonym_3c87df nepíšem o rýchlokurze -že pochybil, ale o autorke samej

autor
Dnes o 08:49
@lenka7477

@anonym_3c87df nepíšem o rýchlokurze -že pochybil, ale o autorke samej

@lenka7477 Tak adhd nemusi byt dôvod nerobenie kurzu, kopec ľudí ho d adhd ho ma

ivik4
Dnes o 08:50

Pre boha tolka drama hned po 2jazdach. Upokoj sa,vsetko chce cas a prax. Ja som mala strasny problem zas s parkovanim velmi dlho.Chvalabohu nic som nevzdala a som stastna ze mam roky vodicak. Lepsi mas vodicak na manual

lenka7477
Dnes o 08:52
@anonym_autor

@lenka7477 Tak adhd nemusi byt dôvod nerobenie kurzu, kopec ľudí ho d adhd ho ma

@anonym_autor práve preto mala skôr voliť bežný kurz , je tam predsa iný kontakt s inštruktorom, viac času na prípravu . Nie jeden deň teória / trenažér , o ktorom je spomenuté že nebol prístup v poriadku a druhý deň za volant. Je to môj názor .

anonym_b23cce
Dnes o 08:56

Rýchlokurz je pre takých čo šoférovať vedia a potrebuju len papiere.

Ale nevzdávaj sa, bojuj, skús vymeniť inštruktora a trénuj

anonym_0412c7
Dnes o 09:06

Nedá sa zmeniť na normálny nezrýchlený kurz?

amalka07
Dnes o 09:08

Ja som tiež určite názoru, že rýchlokurz nie je pre Teba. Všetko robíš tým pádom pod veľkým tlakom, ešte poriadne nemáš naučenú teóriu a už máš jazdy. Skús zvoliť menšiu frekvenciu jázd aby si si zvykla postupne

autor
Dnes o 09:19

Odchádzam preč, rýchlokurz je nutný

anonym_3c87df
Dnes o 09:24
@anonym_autor

@anonym_autor a teraz si sa zobudila, že ti treba vodičák? Musíš mať časovú rezervu. Ak nespravíš skúšky, opakovaná bude o 1-3 týždne.

parvinka0001
Dnes o 09:26

Poviem ti ja robím už od decembra natiahlo sa to cez Vianoce ešte len minimálne som mala jázd .konečne alebo neviem v sobotu prvá jazda po meste kde mi zadre že už by som toho mala vedieť viac . A kedy ???? Keď jazdu mám ledva jednu za týždeň k.Ja som myselala že sa tam rozplačem v aute . Jazdu predtým som mala len mimo mesta ,nikdy v aute som nesedela . Keby som mu nedala už 600€ už tam niesom . On je sám takže na výber inú inštruktor nieje a ja sa len modlím aby som to už mala za sebou .

maryetta
Dnes o 09:32

Hmmm soferujem sice malo ale. Mne je lepsi manual nez automat. Mame doma oboje. Vsetko je ale o zvyku. Skus vyckat aspon tych 10jazd. Prevodovka ti potom uz pojde automaticky.

anonym_255b5b
Dnes o 09:39
@lenka7477

@lenka7477 co pises za hovadiny ziadne peverovanie, ona si mysli ze ma adhd a ja si myslim o sebe ze som mona lisa ale nie je to tak.

anonym_69ee4d
Dnes o 09:40

@anonym_autor blinker dávaš rukou a spojku s nohou 🤣 čo budeš robit, keď budeš musieť jedným očkom sledovať navigáciu a počúvať ju + ostatné k tomu?🤣🙈 nerob radšej vodičák🙈🙈

anonym_255b5b
Dnes o 09:42
@anonym_autor

@anonym_autor nebud dramaticka, kazdy kurz tak cca trva, to ta toto polozi ? taka hovadina po 2h ? a urcite nechod na automat lebo nebudes moct soferovat hoc ake auto a nie je v tom velky rozdiel.
a ak mas moznost vymen instruktora ked tento ta drzi pod tlakom.
mne to pride len skor ze chces byt stredobodom pozornosti. alebo tema aby to tu ozilo,

anonym_52d556
Dnes o 09:48

Ja som mala presne takéto stavy a pocity, bolo toho veľa, ale to pridu tieto veci automaticky jazdením, človek prestane nad tým rozmýšlať čo treba urobiť a bude to robiť automaticky.
Tak ako sa nesústredíš pri bicyklovaní, že treba pribrzdiť pred zákrutou a kde je brzda, že keď chceš ísť musíš ťahať, že do kopca dáš iný prevod, že je nutné používať riadidlá v smere jazdy a ešte pozerať, aby ťa niekto nezrazil.

anonym_35e4e7
Dnes o 10:28

Radenie a spojka musia ist automaticky, bez rozmyslania a pozornost venuj okoliu. Kym nemenis rychlost, tak ta spojka nezaujima. Ako zrychlujes, tak radis a pri radeni stlacas spojku. 20(2ka)-30(3ka)-50(4ka)-70(5ka)-90(6ka) a to iste zostupne. Plus pocujes motor, ked zacne byt hlucnejsi na vyssich otackach nad 1800-2000 ot benzin (diesel zacina na 1600ot), treba zaradit vyssiu rychlost.

anonym_6c789e
Dnes o 10:30
@anonym_35e4e7

Radenie a spojka musia ist automaticky, bez rozmyslania a pozornost venuj okoliu. Kym nemenis rychlost, tak ta spojka nezaujima. Ako zrychlujes, tak radis a pri radeni stlacas spojku. 20(2ka)-30(3ka)-50(4ka)-70(5ka)-90(6ka) a to iste zostupne. Plus pocujes motor, ked zacne byt hlucnejsi na vyssich otackach nad 1800-2000 ot benzin (diesel zacina na 1600ot), treba zaradit vyssiu rychlost.

@anonym_35e4e7 prečo mám pocit že toto písal chlap 😂

parvinka0001
Dnes o 10:32
@anonym_35e4e7

@anonym_35e4e7 prepáč teória je fajn ale ten kto sedí prvýkrát za volantom to asi inak prežíva.

anonym_35e4e7
Dnes o 10:32
@anonym_6c789e

@anonym_35e4e7 prečo mám pocit že toto písal chlap 😂

@anonym_6c789e a ako by to napisala zena? 🙂 Povedz manzelovi, nech ti kupi automat, nastartuj, zarad D a obdivuj okolie. 🙂

anonym_35e4e7
Dnes o 10:35
@parvinka0001

@anonym_35e4e7 prepáč teória je fajn ale ten kto sedí prvýkrát za volantom to asi inak prežíva.

@parvinka0001 Moze si to nacvicit doma na nenastartovanom aute (radenie, aby si to nacvicila) plus sa povozi sama po velkom parkovisku.

anonym_6c789e
Dnes o 10:35
@anonym_35e4e7

@anonym_6c789e a ako by to napisala zena? 🙂 Povedz manzelovi, nech ti kupi automat, nastartuj, zarad D a obdivuj okolie. 🙂

@anonym_35e4e7 presne takto mi to opisal moj muz. 🤣 A ja mam automat.

lenka7477
Dnes o 10:42
@anonym_255b5b

@lenka7477 co pises za hovadiny ziadne peverovanie, ona si mysli ze ma adhd a ja si myslim o sebe ze som mona lisa ale nie je to tak.

@anonym_255b5b Pokojne dobre ? Dočítala si všetky moje komentáre ? Tak kľud .

Strana
z2