icon

Kde absolvovať vyšetrenie štítnej žľazy v Bystrici?

19. feb 2024

Ahojte, mám podozrenie, že mám pokazenú funkciu štítnej žľazy. Viete mi poradiť kde v Bb mi to vedia vyšetriť a ako to prebieha? Obvodnú lekárku mám v trvalom bydlisku a nemám tam teraz možnosť ísť. Ďakujem

karolinakk
19. feb 2024

Tak či tak treba odporúčací listok od obvodnej, bez neho vás nikde nevyšetria. Jedine ak si celu liečbu chcete platiť sama, ovsem.

autor
19. feb 2024

https://am1.sk/ s touto amnulanciou nemá niekto skúsenosť? je to platené?

nevenka
19. feb 2024

Tam sa striedaju lekari, kazdy ordinuje iny den, treba odporucaci listok. No skor si myslim, ze postup je - obbodny, vysetri TSH a ked nebude dobre, odporuci endokrinologicke vysetrenie.
Tu v tomto zariadeni sa plati 10 eur za odber krvi - nie je to priamo za odber, ale neviem, ako to volaju, maju tam speci kody pre kazdeho pacienta, daco s digitalizaciou...musela by som pohladat doklad. Ja som sa uz naplatila az az, ked tam chodim kazdych 6 tyzdov 🤪.
No svokra tam chcela ist, ale mali strasne vela, nevzali ju, tak chodi k Volekovi. Je spokojna aj tam. Aj jedna moja dalsia znama. Ale tiez treba odporucaci listok.
Ak nechces cakat, chod do labaku, daj si ako samoplatca odbery: TSH, fT4, ATG, aTPO - toto su najcastejsie, ak mas teda podozrenie na znizenu cinnost. Ak na zvysenu, tak tam treba pridat fT3 a TSI protilatky. A ak budu vysledky mimo referencneho ramca, mozes to poslat lekarovi a uvidis, vypise Ti listok na endokrinologiu, kde si oni znova urobia odbery.
No...maju toho vela. Cakacie doby nie su kratke nikde...

karolinakk
19. feb 2024

Treba výmenný listok od obvodnej, potom je zadarmo