icon

Kde v Banskej Bystrici riešia zubný kaz?

12. jan 2024

Zdravim zienky,prosim vas neviete poradit, ci niekde v BB robia strip korunky u malych deti? Maly ma kaz ranneho veku a nas zubar sa k tomu postavil tak, ze ak chcem,moze mu to vytiahnu🤦‍♂️ Nasla som dve kliniky v Ba, ale z kapacitnych dovodov nas odmietli..tak by som skusila stastie este v bb,len teda netusim, ci sa tu takym niecim,niekto zaobera, aspon potriet tym striebornym roztokom by nam pomohlo...ak mate niekto skusenosti pripadne aspon tip,na koho sa obratit budem vdacna 🙏🙏🙏

koniarova
12. jan 2024

Podľa mňa buď vytrhnúť,alebo vyvrtat. Môjmu trhali.

monika4487
12. jan 2024

Tu beru v BA pacientov. Skuste to tam, ci vam neporadia. info@smileup.sk. Je to klinika na urovni, odporucila nam ju nasa detska zubarka. Q

ildiko36
12. jan 2024

my sme teraz boli v Ke v starej nemocnici, max spokojnosť, ked nic nenajdes bližie napis ip

ivi175
12. jan 2024

Hlohovec na klinike Andeldental. Urcite vas zoberu.

klip0
12. jan 2024

Stomatorodinka v BA ak nenájdeš bližšie. Tu je to top. Našej malej síce nerobili nič našťastie, ale viaceré kamošky tam boli, aj s 1r dieťaťom a robili Strip korunky

koniarova
12. jan 2024

@ivi175 U Andela mu ho vytrhnú,alebo vyvŕtajú. Takéto riešenie ona nechce.

monika4487
12. jan 2024

@klip0 my sme tiez ich pacientami, ale neviem ci beru uz novych.

ivi175
12. jan 2024

@ivi175 Este ze som zubna lekarka navstevujuca ich skolenia. 🙈 Urcite by som im dala svoje dieta osetrit.

klip0
12. jan 2024

@monika4487 berú

autor
12. jan 2024

@klip0 stomatoRodinka nas odmietli z kapacitnych dovodov, ale ze v aprili budu prijmat novych, tusim sa stahuju alebo rozsiruju prevadzku, uz neviem presne...akurat, ze do aprila je daleko,kedze u nas to uz ma pomeemrne rychly spad 🙄🙄🙄
@koniarova ja to nechcem vytrhnut, to by spravil aj nas zubar, vyvrtat tiez nie , lebo kaz ranneho veku je najcastejsie na prednych 4 zubkoch...
@ivi175 vyskusam, dakujem za tip
@ildiko36 nahodou kontakt 🙏🙏

autor
12. jan 2024

@klip0 mne v dembri povedalu, ze neberu

monika4487
12. jan 2024

Tak naozaj skuste kontaktovat Smile up. Nam ich odporucili zo Stomatorodinky. Ale neviem ci presne toto robia, ale oni prijímajú novych pacientov. Ja tam mam termín o dva tyzdne. Termin mi dali skoro hned.

koniarova
12. jan 2024

No neviem 🤷. Nechcem ti do toho kafrať, ale chodím s deckami do HC a tam sú ozaj spičkoví zubári. A vždy buď trhanie,alebo vŕtanie. Inú metódu mi pri už kazovych zuboch nedali. Vraj neexistuje. Možno sa od vtedy niečo zmenilo.

autor
13. jan 2024

@monika4487 vdaka za tip, informujem sa v pondelok

karolinakk
13. jan 2024

Kks to je inak brutal vrchol že u nás v BB sa nikto specifick nevenuje detskym kazom :( diera na trhu no… chudobný región, darmo… my sme boli v BA v Dr Martinko

vreckovka2
Autor odpoveď zmazal
vreckovka2
13. jan 2024

Ja som v BB detskeho zubara nenasla. Stomahol Nitra. Alebo skus Karin Raczova v Lucenci, ale neviem, ci robi strip korunky. Popytaj sa.

lenkabogy
14. jan 2024

Ahoj, my chodime s detmi sem, je to klinika s podla mna takmer scifi zubnym vybavenim, cize by som ja predpokladala, ze tam to vedia isto spravit: https://belvedent.sk/#kontakt, neviem ako su na tom teraz kapacitne ale za telefonat nic nedate, mojim detom opravovali ako mliecne tak aj trvacne zuby, trhaju len uz v nevyhnutnom pripade. Vsetko dobre!

ildiko36
23. jan 2024

prepač nebola na koniku, som v nemecku v robote + mam školenia s testamy🤦,ked ešte aktualne napis mi ip

adusa_krikri
8. feb 2024

Dobrý deň,
Skúsili ste v BB tu novu zubnú kliniku pri dixone?

fobula
22. apr 2024

My sa chystáme o mesiac do BA sem https://www.kidsmile.sk/ošetrenie-kazov-bez-vŕt...
A podľa stránky beru nových. malý ma deravé predné horné. Robím si nádeje s tým strieborným roztokom.. uvidime.
Riešili sme už pred rokom v TN, bieda. strašne,že si na ten roztok SDF nerobia skolenie, pri takých cenach. a tu nám dali koncom roka termin na apríl.. ale maly kašle,tak až o mesiac.

bedni_doll
24. jún 2024

@koniarova ... Andel nám nikdy neponukol trhanie. To musi byť zúbok už riadne zničený, resp hrozí zapal, aby sa trhal. Na kaz vždy aplikujú minimálne SDF, čo na čas zastaví šírenie kazu (zúbky sčernajú). Nepíšete aký vek ma Vaše dieťa, v akom stave malo zúbky. My sme u nich absolvovali u 2r korunky hall metódou, bez vŕtania, keďže som odmietla akúkoľvek sedaciu, následne SDF na 7 zúbkov a v týždni ideme na strip korunky so skloionomernou výplňou, bez vrtania. Kvalitny zubar vie, že zachrániť zub je to najdôležitejšie

inka789
21. apr 2025

@ildiko36 dobrý deň môžem napísať Ss ?

inka789
21. apr 2025

@bedni_doll dobrý deň môžem napísať SŠ ?

fobula
23. apr 2025

Ja len že boli sme teda pred rokom. A príkladam pred a po zákroku sdf. Už sme boli aj 2x pretierat. Ale to sme už našli bližšie v Skalke nad Váhom. Do BA bolo daleko a draho,tu sa zmestíme je do 50€/pretretie.

ankare
23. apr 2025
@fobula

Ja len že boli sme teda pred rokom. A príkladam pred a po zákroku sdf. Už sme boli aj 2x pretierat. Ale to sme už našli bližšie v Skalke nad Váhom. Do BA bolo daleko a draho,tu sa zmestíme je do 50€/pretretie.

@fobula čo je to sdf?

fobula
24. apr 2025
@ankare

@fobula čo je to sdf?

@ankare to je nejaký difluorid strieborný,taká tekutina,čo sa natre na kazy (bezbolestne) a vytvrdi ten kaz,ktorý potom sa nešíri ďalej. Ale teda je to hlavne na mliečne zuby.. lebo ostava po ňom trvalé čierne miesto v mieste kazu. A myslím,že aj v mieste zubného kameňa.

ankare
24. apr 2025
@fobula

@ankare to je nejaký difluorid strieborný,taká tekutina,čo sa natre na kazy (bezbolestne) a vytvrdi ten kaz,ktorý potom sa nešíri ďalej. Ale teda je to hlavne na mliečne zuby.. lebo ostava po ňom trvalé čierne miesto v mieste kazu. A myslím,že aj v mieste zubného kameňa.

@fobula ďakujem. Presne toto ošetrenie mi navrhla zubárka pre maleho na medové zúbky vo zvolene.

bedni_doll
4. júl 2025
@inka789

@bedni_doll dobrý deň môžem napísať SŠ ?

@inka789 ... dobry den, prepacte, az teraz citam, ano nech sa paci, ak je to este aktualne