Pršianska terasa - bývanie
Ahojte, naskytla sa nám možnosť ísť bývať do BB na Pršiansku terasu do novostavieb. Maminy, nebýva niektorá z vás tam v okoli? Ste tam spokojné? Nevieme sa rozhodnúť,odhovara nás to, že to nemá pešiu dostupnosť do mesta, žiaden obchod, žiadne ihrisko (to mini nepočítam ako ihrisko).
Ďakujem.
@zaba22 tak takyto argument som teda este nepocula 😂 no je pravda, ze teraz je tam asi len to jedno ihrisko, kedze su tie bytovky este malo obyvane a ti, co maju rodinne domy, tak maju kazdy nieco na dvore pre deti... potom uz len ak v radvani, tam su blizko aj dve skolky a zakladna skola, neviem ako poznas bb a sidlisko radvan
@zaba22 ano, su, viaceré, pri panelákoch. Teraz je tam aj také nové zábavné centrum pre deti - Bounce park - skús pozriet. Radvan je dost dobre vybavená aj obchodmi, mas tam velkú Jednotu, Tesco, Kaufland, Nay, Obi, Merkury market, v Radvan parku je Moebelix, Jysk, Asko, Siko, xxxlutz...Z terasy je to 1km do radvane, len napeso je to dost o nicom, kedze cesta nema chodnik, Autom si za 2 minutky.
Bývala som tak, ked tam bolo par domov. Na mna tam je strasne veterno. Co sa tyka cestovania dole, chodi bus, deti sa hraju na dvoroch domov a uliciach. Nic tam nie je a to je fakt, ale do radvane je to blizko (tam je vsetko) ,... (teraz bývam blizko tiez, na prsianskej som denne 😁). Ja mam tu skúsenosť a tymto bývaním, ze väčšinu dni a večerov tam nik nie je... U nas napr som sa tesils, v susedstve deti kopec, no len tie nikdy nie su doma 🤷🏻♀️
@nelca84 nechcem ti brat iluzie o občianskej vybavenosti, ale rozrasta sa to tam uz cez 15 rokov a nie je tam este stale nic co by stalo za zmienku. Ta blizkost bb nikoho nenuti tam nieco robiť, pkus aj ked otvorili napr male potraviny tak dlho nevydržali. Takzd s tym ze daco sa vybuduje netreba ratat, moze to trvat rok, moze dalsich 10.
@simca06022011 to mas sice pravdu, ale doteraz sa tam stavali len rodinne domy, teraz po dlhom case sa dokoncuje tieto bytovky, cize viac ludi pribudne narazovo, tazko povedat akí podnikatelia sa toho chytia. Mne nemusis hovorit ako to tam postupuje, bývam na prsanoch 17 rokov, cez terasu chodim den co den.
@nelca84 prosím ťa a nevieš,nechystá sa tam nejak dobudovať pešie spojenie s mestom?
Nám to realitacka prezentovala tak, že je to bývanie pre bohatých ľudí, čo my teda rozhodne nie sme 🙈 ale trochu ma to zaskočilo, nerada by a sa dostala do oblasti,kde budeme považovaní za socky,keď nebudeme mať iPhony a 2 SUV. My s našim swiftom 😁 to je pravda, že je to tam také luxusné? Lebo mne to tak vôbec nepripadalo, ako sme sa prechádzali.
Lebo popravde,cena za tie byty je vysoká,ale aktuálne priemerná 🤷 veď vo zvolene pýtajú za 4 izbak na podborovej 230000€
A inak, vraj sa tam ide stavať restika
@zaba22 luxusné v tom zmysle, že je to tam drahé, pretože to nie je typické sídliskové bývanie, ale zároven s rýchlou dostupnosťou do centra. Ale vacsinou sú tam obycajne domceky na malých pozemkoch, samí mladí ludia (predpokladám, ze vacsinou s hypotékami). Zase by som to nebrala ako sídlisko nejakých extra bohácov.
Nová prístupová cesta je uz schvalena, troska to zabrzdila tato situacia, tazko povedat, kedy to bude realizovane. Ale pojde na opacnu stranu, do Kremnicky.
Restika tam je, neviem ci bude aj dalsia. V tych bytovkach popri hlavnej ceste su aj obchodne priestory, takze s niecim sa tam pocita.
@zaba22 nebudete za socky, neboj sa, su tam aj uplne obycajny v pohode ludia :DD
@simca06022011 dik za info😁
No dosť vahame,lebo tu,kde žijeme, žijeme dosť komunitné a hlavne dcéra je naučená na spoločnosť deti. Neviem si predstaviť ísť bývať niekam,kde neuvidíme živú dušu a keď aj áno, tak za plotom 🙈
Keby tak mal človek vestiacu guľu 😁
Prosím ťa a tie staršie bytovky modré, to sú nájomné sociálne byty? Lebo vyzerajú dosť zanedbané. Ake je tam zloženie obyvateľstva?
@zaba22 ano v tych som byvala, malo to vtedy MBB a boli to "socialne byty" drahe jak slak ale nik sa o to nestaral.. a predpokladam, ked vidim ako vyzeraju, ze do dnes sa nic nezmenilo.. ja som z tade do roka usla, lebo najmy ako za palac ale to ze stavba bola otrasna a nik sa o to nestaral bol "nas problem" :D boli tam normalne rodiny vtedy, teraz neviem.
@ma smetisko bolo na druhej strane. Toto bol prázdny krásny kopec s chránenou lokalitou. Bývala som v RD v Kráľovej, to je tá časť, ktorú tu niektoré nazývajú Radvaň, a chodila som na tento kopec na prechádzky so psom. Všetko to zastavali. Bývať sa tam môže dobre, ale mne by tam chýbala občianska vybavenosť. Je to také satelitné bývanie uprostred ničoho.
@zaba22 my byvame na prsianskej a mame tu super susedov a na ulici stale niekto je, da sa prebavit.. na ihrisku detto. Je sa kde prechadzat. Mame auto takze ma netrapi dochadzanie je to blizko mesta. Maju urobit aj druhu cestu a urcite aj chodnik… a ano bude tu aj restika casom a urcite aj nejaky obchodik.
Ja som max spokojna.
@natinka36 a kde je tam pls ihrisko?
@simca06022011 no ihrisko len tam pri tom otrasnom panelaku co spominas😅tam chodime malo.
@zaba22 ahoj, prosím ťa, môžem vedieť ako ste sa nakoniec rozhodli? 🙂 momentálne sme tiež v štádiu rozhodovania a i keď ešte detičky nemáme a tiež u nás nie je problém s presúvaním sa autom (nakoľko prístup do mesta je ozaj v rozsahu pár minút), stále ma odrádza ta absencia priestoru pre deti.
A celkovo, ste prípadne spokojné s "životom" na Pršianskej terase? Viem že je tam veľa mladých ľudí, tak som myslela že tam problém nebude 🙂

@zaba22 no ono sa to tam dost interzívne rozrastá, takže je predpoklad, že tam postupne bude aj lepšia vybavenosť. Záleží od toho, aké máte priority, ako veľmi sú pre vás potraviny na ulici podstatné, keď do Tesca je to 1,5 km a do Kauflandu asi 2 km. Je tam krásne prostredie, ale vlastné auto je nevyhnutné, teda pre mňa určite.