icon

Dá sa nájsť brigáda pre 15-ročnú?

vikttoria2711
8. júl 2024

Čauko, ja by som si tymto sposobom chcela najst aj brigadu, mam 15 rokov a som z Bardejova, popripade mozem aj dochadzat
skusala som hladat aj ine, marne lebo vsade je praca s pokladnou, peniazmi atd.. ak by ste mali nieco budem velmi velmi vdacna🙂

martul
8. júl 2024

@vikttoria2711 ty ešte nemôžeš brigádovať... oficiálne. Neviem či sa nájde nejaký zamestnávateľ ochotný riskovať.

patka06
8. júl 2024

Je ti náročné, vybavovačky pre zamestnávateľa, tak radšej zoberie starších
Skús hľadať v miestnych FB skupinách, prejdi sa po meste a popýtaj sa
Začala si hľadať neskoro, teraz sú "študentské miesta už obsadené

@martul 1. marca 2021 začala na Slovensku platiť novela Zákonníka práce, podľa ktorej môžu firmy zamestnať brigádnikov už od 15 rokov s neukončenou povinnou školskou dochádzkou. Mladí pracovníci budú môcť vykonávať najmä ľahké práce. Zamestnávateľ však na uzatvorenie vzťahu s takouto osobou bude musieť získať povolenie od inšpektorátu práce.

Zdroj: https://www.peniaze.sk/ekonomika/7236-firmy-moz...

jance333
8. júl 2024

Skus sa popytat znamych, ci niekomu netreba postrazit deti, vencit psov alebo pomoct doma/na zahrade, napr. Oficialne ta asi nikto nezamestna, ale treba sa pytat medzi znamymi, rodinou, mozno sa postasti.

maranco
8. júl 2024

Zákon že môžu brigádovať aj 15 ročný od 3/2021 je jedna vec, slovenská byrokracia druhá, až tak sa do toho zamestnávatelia nehrnú.
V 7/2021 bolo menej žiadostí o povolenie ako počet okresov.

Z našich zistení vyplynulo, že doteraz inšpektoráty práce zaevidovali 48 žiadostí na výkon ľahkých prác...
Zo 48 podaných žiadosti bolo vydaných celkovo 34 povolení na výkon ľahkých prác, deväť žiadostí bolo v štádiu riešenia a v ôsmich prípadoch povolenia neboli vydané, či už pre späťvzatie žiadostí alebo nedoloženie potrebných dokladov,
Najviac povolení udelil podľa zistení SaS Inšpektorát práce v Žiline.
https://www.ta3.com/clanok/208591/brigady-15-ro...

adriena85
8. júl 2024

@vikttoria2711 do nemocnice hľadali, neviem o akú prácu sa jedná, ale myslím, že od 16 rokov...skús sa informovať

vikttoria2711
autor
9. júl 2024

@patka06 ja som hladala aj skor, lenze vsade 18+ ako casnicka, dokladac tovaru atd atd lebo je tam praca s peniazmi,keby sa s tym nieco stalo a takto som sa uz informovala teda, aj u nas na sidlisku a tak 🤷🏻‍♀️

dominika1n
19. júl 2024

Čučoriedky vimma... Treba dochádzať... Možno vezmú aj 15r.