icon

Ako sa zbaviť premnožených mačiek na dvore?

jajedina
18. jan 2026

Dievčatá idem si k vám ešte pre jednu radu, niektorým sa to bude zdať smiešne ale nieje... Na ulici sa nám premnožili mačky samozrejme odrazu nepatria nikomu.Problem je ten že sa prikvartovali na nás dvor sú všade,kde pozriem mačka neviem sa ich zbaviť.Veterinar mi povedal nekrmiť pôjdu preč.Nestalo sa tak.Nikto ich nechce a ja som s toho zúfalá nechcem ich nechať na pospas zime ale čo s nimi ako sa ich zbaviť???Ak ich nikto nechce???

0silvia0
18. jan 2026

@jajedina oslovit nejake OZ, nech ich aspon vykastruju. Popripade napisat starostovi, primatorovi, hoci aj cez tento odkaz:
https://novy.odkazprestarostu.sk/

jajedina
autor
18. jan 2026
@0silvia0

@jajedina oslovit nejake OZ, nech ich aspon vykastruju. Popripade napisat starostovi, primatorovi, hoci aj cez tento odkaz:
https://novy.odkazprestarostu.sk/

@0silvia0 ďakujem krásne 🙏

petronelag
18. jan 2026

@jajedina Náš pes vyženie každú cudziu mačku z dvora, aj iné zvieratká ak sa tam nejako dostanú, raz našiel ježka a nevedel si s nim poradiť, tak brechal až som išla pozrieť, čo sa stalo.

michaela329
18. jan 2026

Ja žijem v lokalite, kam ľudia vozia mačiatka na "vyhodenie". Vezmem k sebe, osetrim, nakŕmim, dám vykastrovat. A 95% kastrovanych si ľudia radi vezmú k sebe (zvyšok si nechám, lebo vždy sa do nejakej zamilujeme😅). Za tie roky sa mi tu nič nenamnozilo, ale jasné, že nie každý na to má kapacitu. Oslov starostu, obec by to mala riešiť, alebo OZ, ktoré sa venuje tulákom.

jajedina
autor
18. jan 2026
@michaela329

Ja žijem v lokalite, kam ľudia vozia mačiatka na "vyhodenie". Vezmem k sebe, osetrim, nakŕmim, dám vykastrovat. A 95% kastrovanych si ľudia radi vezmú k sebe (zvyšok si nechám, lebo vždy sa do nejakej zamilujeme😅). Za tie roky sa mi tu nič nenamnozilo, ale jasné, že nie každý na to má kapacitu. Oslov starostu, obec by to mala riešiť, alebo OZ, ktoré sa venuje tulákom.

@michaela329 musím to poriešiť dať ich vyhladovať nemám srdce 💓,psíka nemám tak zajtra musím ísť za starostom lebo mi je ich ľúto 😔

martinka13
18. jan 2026

Nam pomohol len pes.

refly
18. jan 2026

Nič iba osloviť OZ alebo na vlastné náklady vykastrovať, porozdávať. To je tak, keď ľudia nekastrujú a púšťajú ich von. Alebo "veď nech majú mačiatka 😍" mentalita. Reálne sa vyhnať nedajú. U nás potulky miznú iba ak sa im niečo stane, alebo príde nejaký extra agresívny kocúr a vyhodí ich z teritória.
Toto je nekonečný boj, ale nie s mačkami, ale s idiotmi, čo si dovlečú mačku, capnú na záhradu a je vybavené.

gelifil
18. jan 2026

pozri na fb pampi...spustaju kastracny program gratis DOPAROMAMACKACHROMA

anonym_78e7ff
18. jan 2026

Nám pes nepomohol

anonym_da7397
18. jan 2026
@jajedina

@michaela329 musím to poriešiť dať ich vyhladovať nemám srdce 💓,psíka nemám tak zajtra musím ísť za starostom lebo mi je ich ľúto 😔

@jajedina oslov v okoli OZtko, nech ti pomozu vybaviť kastracie za lepsie ceny, pripadne pomozu s adopciou a inzerovanim

ladkadz
19. jan 2026
@michaela329

@michaela329 dobry deň Miška nechceli by ste ešte jednu mačičku mam dve mačky a jedneho kocúrika hľadám im vhodný domov.Nechcem ich len tak dať hocikomu.

michaela329
20. jan 2026
@ladkadz

@michaela329 dobry deň Miška nechceli by ste ešte jednu mačičku mam dve mačky a jedneho kocúrika hľadám im vhodný domov.Nechcem ich len tak dať hocikomu.

@ladkadz nie, na túto činnosť mimo svoj domov naozaj nemám kapacitu už ani ja 🙂. Skúste osloviť OZ.

mija12
22. jan 2026

Ani ja neviem ako to mám riešiť v drevárni sa nám okotila nejaká mačka a teraz nám zostali vo dvore 3, dnu už mám 2 vykastrované ktorých sme sa ujali ale bývame pri škole kde je z toho obrovský problém utulky mi ich nechcu zobrať a ani ich nikto iný nechce som už z toho na nervy aj OZ ich už ponukali ale nevedia mi pomocť iba dohodnu kastráciu