icon

5-ročné bilingválne gymnázia v Bratislave

hoohoo
18. jún 2022

Ahojte, syn asi pôjde budúci rok z 8.tr.na na AJ bilin.gymnazium, cca už ako-tak prehľad máme, asi aj vieme kam skúsi, ale predsa... ešte Koníčkove názory, skúsenosti, doporučenia.... by ma zaujímali 🙏🏼😊🤷🏼‍♀️🙏🏼... Ďakujem veľmi pekne ❤️

nelca0510
19. jún 2022

@hoohoo viete, to je každého subjektívny názor. Môžu ti byť 3 mamičky nespokojné,ale reálne 30 spokojných mimo MK,ktorých názor ani nebudete vedieť.

lucik194
19. jún 2022

urobila by som si zoznam vsetkych, neviem kolko ich je do 10-15ks.

v prvom rade opytat sa v BA skupine (toto by som ale nebrala ako dolezite), kazdy ma iny nazor.
vylúčila by som tie ktore mam na opacnom konci BA (napr chodit z cunova do dubravky je blbost)
zvazila aky jazyk anj, nem, span, franc
potom zacala riesit vyber dvoch.....

to ze pojde znamena ze vyskusate prijimacky.....

lucik194
19. jún 2022

inak prajem vela šťastia, kamaratky co im deti isli na 5 rocne (4 deti v roznych častiach Ba), v priebehu poslednych 3 rokoch sa nedostali na 5 rocne ani jedno
nakoniec vsetky chodia na normal gympel a su max spokojne (bilikova, vazka, gamca maticke, tomasicka)

isadeira
19. jún 2022

Treba sa pozriet aj na to, ake extra zameranie ma ta dana skola. Niektore su zamerane na matematiku/fyziku, niektore maju zas biologia/chemia atd podla toho co syna bavi este okrem jazykov 🙂 a potom si este vyzistit ake zmluvy ma dana skola s inymi zahranicnymi skolami, co znamena ponuku a sancu dostat sa na erazmus ovela jednoduchsie. Ja mam vychodene F.G. Lorcu/spanielcina - skola bola zamerana na bio/chemiu a tymto predmetom sa citelne prikladala dolezitost, co sa tykalo napr humanitnych vied, velmi okrajovo. Snad pomohlo 🙂 a prijimacky si pamatam zamerane hlavne na vseobecny prehlad a uroven slovenciny…ale to bolo 12 rokov dozadu :D

hoohoo
autor
19. jún 2022

@lucik194 to mám vylúčené už od začiatku, len AJ

hoohoo
autor
19. jún 2022

@isadeira ste zlata, vďaka za odpoveď 🙏🏼

hoohoo
autor
19. jún 2022

@isadeira ďakujem veľmi pekne za odpoveď 🙏🏼😊

hoohoo
autor
19. jún 2022

@lucik194 🤪🤪🤪😲😲4 rôzne deti sa ani 1 nedostalo? 🤪🙈Našťastie poznám aj, čo sa dostali 🤷🏼‍♀️🙏🏼

hoohoo
autor
19. jún 2022

@nelca0510 však áno mate pravdu... Len mi predsa len nedalo... Inak niekedy ale, je aj zhoda názorov ohľadom konkrétnej školy bud viac len +alebo -, vtedy asi na tom niečo je🤷🏼‍♀️😊

lauha21
19. jún 2022

@hoohoo dostať sa dá samozrejme, ale môj brat robil prijímačky tento rok nuž a hlásilo sa takmer 300 detí a brali 28 alebo 30 😅 takže celkom masaker - chýbalo mu do prijatia 7 bodov (od posledného prijatého) a aj to bolo nejaké 100. miesto 😂 Akože nám sa svet nezrútil, aspoň si to vyskúšal a o rok bude vedieť do čoho ide, len záujem je ozaj veľmi veľký

lucik194
20. jún 2022

@hoohoo to ze sa dieta nedostane na bilingual nie je tragédia

v súčasnosti tie teens aj tak maju tolko angliny, ze to nie je problem....

nedostali sa co ja piznam, ake ako som napisala, su spokojni na normal gymploch

hoohoo
autor
21. jún 2022

@lucik194 však jasné 😊🤷🏼‍♀️💟

hoohoo
autor
4. júl 2022

@lucik194 jasné 🙂🙂🤗

hoohoo
autor
4. júl 2022