icon

Aké je bývanie v Devínskej Novej Vsi na sídliskách?

2. feb 2025

Ahojte ako sa býva v Devínskej Novej Vsi na sídliskách ako je zastávka Štefana Králika alebo Milana Marečka? Boli sme na obhliadke na Eisnerovej vysoká staršia bytovka a na Jána smreka tiež vysoká staršia bytovka. Obe bytovky sú zateplené náklady na bývanie približne rovnaké, blízko školy aj škôlky. Ako sa tam býva? Nie je tam hluk? Asocialov tam je veľa? Ďakujem. Sme rodina s 3 deťmi a hľadáme kľudne bývanie v Bratislave. Manžel pracuje v závode Volkswagen ja pracujem v Starom meste. Teraz bývame v starom meste ale v podnájme a chceme už niečo vlastné.

22abigail22
2. feb 2025

My sme pár rokov dozadu bývali na ulici I. Bukovčana (čo je vlastne medzi tými ulicami čo spomínate).
Akože, hluk z ulíc nebolo počuť (rešp. minimum). Všetok hluku bolo od susedov.
Jediný problém, ktorý sme vnímali bola doprava. Keď človek cestuje z DNV do mesta tak bude stáť v zápche. Tam sa tvorili dlhé kolónie (najmä v časoch keď všetci cestujú- z/do práce).

autor
2. feb 2025

@22abigail22 ďakujem toho cestovania sa bojím veru aj ja. Do práce chodím na 8:30 takže to je asi ten čas kedy je masaker že?

zuzanka.zuzu
2. feb 2025

zbožňujem devínsku ❤️ nasťahovali sme sa tam pred 15 rokmi keď tam nič nebolo, teraz je tam všetko.... nikde nikde nikde inde v BA sa mi nebývalo tak dobre, opäť sa tam vraciame bývať, máme tam stále ten istý byt čo pred 15 rokmi. už sme vystriedali odvtedy 3 iné mestské časti a nie, proste nie 🤷 Devínska je srdcovka

soraya25
2. feb 2025

Určite radšej Devin bývame tu, máš to jednoduchšie do centra a do Vw tiež priamo, prostredie 100 krajšie do devinskej sa presťahovala cela kopcianska z Petržalky … príde mi to ako Biskupice Vrakuňa- sama herňa

zuzanaete
3. feb 2025

@soraya25 Asi zijeme v inej DNV. Mne pride prave ten Devin velmi neprakticky.

zuzanaete
3. feb 2025

Devinsku bud zboznujes alebo nie. Pre mna je to idealne miesto pre rodiny s detmi. My sme tu spokojni. Zvazovali sme aj byvanie v Petrzalke, ale vyhrala devinska kvoli prirode a je to tu take komornejsie, vsetko na peso. Jedine to dochadzanie do mesta je narocnejsie.

deedol
3. feb 2025

ak vahate, pozrite este karlovku a dubravku. cenovo to bude zrejme drahsie, ale spojenie do centra je vdaka elektrickam lepsie.

tana85
3. feb 2025

byvam na Devine, ale v DNV som varena pecena lebo je tam komplet obc.vybavenost. na tom sidlisku ale zije kamoska uz roky rokuce a nikdy sa nestazovala. suseda mozes mat zleho aj na Kolibe. v okoli zastavky a potravin Kraj su kadejaki ludia, zial aj popijaju, to sa mi velmi hnusi. do stareho mesta ludia dost vyuzivaju aj tranzit prave cez Devin, len vynimocne su tam zapchy, tiez pracujem v Starom meste a ked vyrazim z domu do 7.30, tak o 8 parkujem v praci. horsie to byva poobede, ja koncim v praci skor, takze sa tomu vyhnem, ale ak nahodou musim ist na tie cesty DNV/Hornbach/Bory, tak tam je to dost zhustene. chodievam do tych ulic na postu, do packety a nie je tam hluk, je tam dost stromov a prchody, cize auta tam chodia pomaly

22abigail22
3. feb 2025

Bývali sme tam tak 4 roky dozadu. V čase odsťahovania prerábali cesty (tuším ich rozširovali?).
Áno, najväčší masaker je ráno (7:00-09:00) a potom večer (16:00-18:00). Najväčší problém bol úsek od Bory Mall po tej zákrute (odbočke) do mesta.

janamoto78
3. feb 2025

@soraya25 v Devíne nie je ale že absolútne nič a ešte aj MČ skrachovala 😄

tana85
4. feb 2025

@janamoto78 zalezi, co je pre teba nieco. mame super potraviny, kaviaren, sukromnu skolu, statnu skolku, restauraciu, kadernicku, vinaren, postu, kniznicu, vseobecneho lekara/internistu, kruzky v kulturnom dome...my sme sa sem stahovali lebo je tu malo ludi, ale kazdy hlada nieco ine 🙂

janamoto78
5. feb 2025

@tana85 ale to, že máte kaderníčku, vináreň či súkromnú školu, ktorú predpokladám, že nikdy nevyužijete, neznamená nič, v porovnaní s tým, že táto MČ je odrovnaná finančne, každoročnými záplavami, či ešte aj komármi a tým jediným, čo je tam ako tak zaujímavé, je zrúcanina hradu, ktorá sa zunuje tak do roka. Ale tak chápem. Málo ľudí je tiež argument.

soraya25
5. feb 2025

@janamoto78 čo sa týka komárov v devinskej sa nedalo vydrzat na zmrzline vo favorite (medzi panelákmi) tie komare na Devíne oveľa lepšie zvládli

tana85
6. feb 2025

@janamoto78 nikdy nevyuzijeme? nejak mas v zaludku devin, chapem, nove byvanie tu si nemoze dovolit kazdy. ale vsak aj panelak v dnv je fajn 😘

janamoto78
6. feb 2025

@tana85 ja bývam v starom meste v dome. Preto mi je nejaká dedina za Bratislavou u ri.i. Len trochu rozmýšľania by to chcelo. Baba sa pýta na DnV a ty tu splietaš o Devíne ktorý je úplne od veci. Doprava 0 bodov, žiadna občianska vybavenosť plus zadlženie MČ asi nik normály by tam nehnuteľnosť nekúpil. Ale nech sa dobre býva. 😚

jaromora
2. aug 2025
@janamoto78

@tana85 ja bývam v starom meste v dome. Preto mi je nejaká dedina za Bratislavou u ri.i. Len trochu rozmýšľania by to chcelo. Baba sa pýta na DnV a ty tu splietaš o Devíne ktorý je úplne od veci. Doprava 0 bodov, žiadna občianska vybavenosť plus zadlženie MČ asi nik normály by tam nehnuteľnosť nekúpil. Ale nech sa dobre býva. 😚

@janamoto78 mam nehnuteľností aj na Devíne aj v Starom Meste. Neexistuje lepšia časť Bratislavy ako Devín, staré mesto bolo fajn 10 rokov dozadu. Dnes je plne ľudí ako si ty 🙂 Dokonca devinska nova ves je lepšia z pohladu kvality byvania než staré mesto. To naozaj nie je miesto pre rodinu s detmi (mozno horsky park, kalvaria, slavin ). DNV ma všetko a bude sa rozsirovat, ma strategicku blizkost s Rakuskom, je otazka casu, kedy sa Morava premostí. Smer Záhorie nie je znečistenie ako v prípade Slovnaftu. Je to o preferenciách a toho čo od života očakávate.

janamoto78
2. aug 2025
@jaromora

@janamoto78 mam nehnuteľností aj na Devíne aj v Starom Meste. Neexistuje lepšia časť Bratislavy ako Devín, staré mesto bolo fajn 10 rokov dozadu. Dnes je plne ľudí ako si ty 🙂 Dokonca devinska nova ves je lepšia z pohladu kvality byvania než staré mesto. To naozaj nie je miesto pre rodinu s detmi (mozno horsky park, kalvaria, slavin ). DNV ma všetko a bude sa rozsirovat, ma strategicku blizkost s Rakuskom, je otazka casu, kedy sa Morava premostí. Smer Záhorie nie je znečistenie ako v prípade Slovnaftu. Je to o preferenciách a toho čo od života očakávate.

@jaromora to čo znamená plné ľudí ako ty? Trochu sa prosím kontroluj. Autorka sa pýtala na DnV. Nie na Devín. Splietaš tu hrušky s jablkami. Čakaj na most niekde v lese. A nerýp do slušných ľudí.