Aké je bývanie v Dúbravke v novostavbe Agaty?
Ahojte. Zvažujeme kúpu bytu v Dúbravke v novostavbe Agaty. Vedel by mi niekto poradiť ako sa v okolí býva. Nejaké plusy a mínusy. Jedna sa nám o veľké rozhodnutie spojené s predajom domu, nechcem urobiť nesprávny krok. Veľmi pekne ďakujem za akékoľvek postrehy
Za mna nie a to kvoli polohe. Vsade treba ist autom/busom. Pred projektom sice mala, ale velmi frekventovana cesta. Bytove domy su stavane do U a to sa potom zvykne sialene ozyvat, ak je tam detske ihrisko + Agaty tam maju svoj bazen. V tychto projektoch sice byva detske ihrisko, ale iba pre male deti. Vacsie deti potrebuju vacsi priestor na bike, futbal .... Ak by mali tieto moznosti pri dome, tak su skor samostatne. Ak treba kvoli vsetkemu niekam dochadzat, tak su dlhsie zavisle na rodicoch. Toto som napisala cisto moje preferencie. Verim, ze niektori tam budu max spokojni. Chodievam autom okolo, lokalitu poznam.
@ivkadestiny nebyvam tam tak snad sa ozve niekto kto ma skusenost, ja byvsm v DNV a jazdim tadial casto. Tie zapchy co su podla mna uplne odrazdujuce. Pred kupou by som sa sla previezt rzno okolo 7 a poobede okolo 5 a uvidis ci to budete davat.
@lenkakoc444 ďakujem krásne. My bývame teraz pri Senci,takže so zápchami mame veľké skúsenosti. Manžel pracuje poobede,takže zapcham by sa tam vyhol. Ja šoférujem malo,skôr sa spolieham na lepšiu dostupnosť MHD , či to tam tiež nebude dobre? Prípadne viete poradiť niečo podobné v okolí? Veľmi ďakujem za cenné rady
Za mna nie a to kvoli polohe. Vsade treba ist autom/busom. Pred projektom sice mala, ale velmi frekventovana cesta. Bytove domy su stavane do U a to sa potom zvykne sialene ozyvat, ak je tam detske ihrisko + Agaty tam maju svoj bazen. V tychto projektoch sice byva detske ihrisko, ale iba pre male deti. Vacsie deti potrebuju vacsi priestor na bike, futbal .... Ak by mali tieto moznosti pri dome, tak su skor samostatne. Ak treba kvoli vsetkemu niekam dochadzat, tak su dlhsie zavisle na rodicoch. Toto som napisala cisto moje preferencie. Verim, ze niektori tam budu max spokojni. Chodievam autom okolo, lokalitu poznam.
@lenkakoc444 ďakujem krásne. My bývame teraz pri Senci,takže so zápchami mame veľké skúsenosti. Manžel pracuje poobede,takže zapcham by sa tam vyhol. Ja šoférujem malo,skôr sa spolieham na lepšiu dostupnosť MHD , či to tam tiež nebude dobre? Prípadne viete poradiť niečo podobné v okolí? Veľmi ďakujem za cenné rady
@zuzanaete ďakujem za super postrehy, toto mi veľmi pomáha. Paci sa nám tam najmä les hneď za domom a super vzduch. Ihrisko je pravda ze je skôr pre malé deti. Spolieham sa na ihriska pri Boroch. Dnes si to chceme ísť prejsť na peso. Ten hluk v bloku do U by ma veru nenapadol. Ďakujem krásne. Tak isto sa opýtam ci neporadíte niečo podobné. Ďakujem
Za mna mínus je železnica hneď vedľa projektu. Na pešo máš Bory cez podchod a tak isto aj elektricku v Dúbravke čo je plus. A tak isto výhoda bývania pod lesom. Otázne je či sa všetky zvuky hlavne teda ta železnica nebude odrážať od neho. Plus vidím ešte bazén.
@zuzanaete ďakujem za super postrehy, toto mi veľmi pomáha. Paci sa nám tam najmä les hneď za domom a super vzduch. Ihrisko je pravda ze je skôr pre malé deti. Spolieham sa na ihriska pri Boroch. Dnes si to chceme ísť prejsť na peso. Ten hluk v bloku do U by ma veru nenapadol. Ďakujem krásne. Tak isto sa opýtam ci neporadíte niečo podobné. Ďakujem
@ivkadestiny Ked si spomenula dostupnost mhd pre teba. Sice mhd je rovno pred domom, ale stoji tam len bus 20 a este jeden, co chodi len po okoli. Nie kazda 20tka ide cez celu Dubravku a mimo spicku chodi velmi malo. Pesi k elektrickam je to odtial daleko a v urcitom useku.ani nie je poriadny chodnik. Ak chces ist dalej ako par zastavok, tak uz treba prestupovat. Chodte tam a riadne si to prejdite, kde je najblizsi obchod, skolka, skola a ci vam to bude vyhovovat byt viacej zavisli na aute ako na mhd.
@ivkadestiny Ked si spomenula dostupnost mhd pre teba. Sice mhd je rovno pred domom, ale stoji tam len bus 20 a este jeden, co chodi len po okoli. Nie kazda 20tka ide cez celu Dubravku a mimo spicku chodi velmi malo. Pesi k elektrickam je to odtial daleko a v urcitom useku.ani nie je poriadny chodnik. Ak chces ist dalej ako par zastavok, tak uz treba prestupovat. Chodte tam a riadne si to prejdite, kde je najblizsi obchod, skolka, skola a ci vam to bude vyhovovat byt viacej zavisli na aute ako na mhd.
Za mna mínus je železnica hneď vedľa projektu. Na pešo máš Bory cez podchod a tak isto aj elektricku v Dúbravke čo je plus. A tak isto výhoda bývania pod lesom. Otázne je či sa všetky zvuky hlavne teda ta železnica nebude odrážať od neho. Plus vidím ešte bazén.
@brrunetkaa zatiaľ sme tam boli iba raz keď išiel vlak a ani sme to nepostrehli. Ale ideme ešte pár krát počúvať 😀
@zuzanaete to he dobrý postreh. Dnes to ideme všetko pochodit. Veľmi ďakujem
@ivkadestiny zastavka je tam pred tym projektom, ale uprimne tie busy nemaju bus pruhy cize stoja v zapche. Pesi sa tam moc chodit neda. Bory su blizko, ale teda peso by som tam z agatov nesla nebezpecna cesta. A do Dubravky na eliektricku to je uz na kazdodenne chodenie vela podla mna a tiez bez chodnika. No neviem za mna zla dostupnost. Poriadne si to pochodte pozri si aj tu mestsku.
Chodím okolo, poznám lokalitu, za mňa radšej bližšie k obratisku MHD, možno hore smerom k devínskej kobyle. Škôlky, školy, bežné potraviny, lekári, lekárne, detské ihriská, pošta, drogéria aj krčmy v blízkej dostupnosti, zabyvany okraj sídliska so všetkými plusmy. Pešo aj MHD v pohode, nebyť odkazana na zápchy popod trať v tom úzkom podjazde, bez prístupu chodníkmi - tŕpnuť či a kedy mi vylezie na hrb nejaký debil 🏍️🚙🚍 a pre deti KO úplne
Ak chces vyuzivat mhd, tak nad agatmi vobec nerozmyslaj. V dubravke z hladiska mhd je idealne byvat maximalne po ulicu drobneho. Cize ani novostavby pri tescu v dubravke, lebo na elektricku musis slapat a elektricka je jedna z najvacsich vyhod dubravky. Do borov je ist idealne autom, bus tam nechodi tak casto a v chladnejsich mesiacoch je plny chorych ludi, co idu do nemocnice. A peso si to uz vonkoncom neviem predstavit, iba ak ako dobrodruzstvo. Ak myslis ihriska pri bory mall, tak pokial viem, je tam jedno pekne vonku, ale cez leto ta tam spali a v zime bolo zavrete (minimalne tuto zimu a otvorili ho az niekedy v maji). Okrem toho je tam hned vedla platene ihrisko bupi.
@zuzanaete to he dobrý postreh. Dnes to ideme všetko pochodit. Veľmi ďakujem
@ivkadestiny pozerali ste aj Zelené Záluhy v Dúbravke? To sú novostavby na začiatku Dúbravky... V pešej dostupnosti je MHD (električka aj bus), materské školy, ZŠ, pošta, obchody.... Ja by som hľadala skôr niečo takto priamo v meste... Agáty sú taká samota za Dúbravkou pri hluku železnice a prachu cesty
@ivkadestiny pozerali ste aj Zelené Záluhy v Dúbravke? To sú novostavby na začiatku Dúbravky... V pešej dostupnosti je MHD (električka aj bus), materské školy, ZŠ, pošta, obchody.... Ja by som hľadala skôr niečo takto priamo v meste... Agáty sú taká samota za Dúbravkou pri hluku železnice a prachu cesty
@motylik21 a ešte je tam plánovaná výstavba stanice, to bude iný bordel
@ivkadestiny my bývame v Tammi pri tescu je to dosť blízko Agátov. Bazén mať je super ale inak je to odrezané od sveta na pešo veľmi neprejdete jedine do borov to áno. A neviem si predstaviť ako tam počuť vlaky ktoré trúbia pravidelne aj neskoro večer to by musel niekto kto tam priamo býva ale my to sem hore dosť počujeme.
Budete tam dosť odrezaní, mhd tam nie je žiadna vyhra. Ak hľadáte kompromis, že ste stále v meste, ale na samote tak možno fajn. Záleží na čo ste zvyknutí. My sme v Dúbravke 7 rokov,nedavno sme sa sťahovali do väčšieho ale sme v novostavbách pod lesom (v podstate nad Agatmi😊) a my to tu zbožňujeme. Všetko mám napeso ale zároveň je tu úžasne ticho. Bazén je možno fajn, ale kto ho bude platiť? Developer v Agatoch nič moc a hlavne apríl/maj sa malo bývať a objekt stále uzavretý! 🤷♀️

@ivkadestiny nebyvam tam tak snad sa ozve niekto kto ma skusenost, ja byvsm v DNV a jazdim tadial casto. Tie zapchy co su podla mna uplne odrazdujuce. Pred kupou by som sa sla previezt rzno okolo 7 a poobede okolo 5 a uvidis ci to budete davat.