Ako bezpečne nájsť bývanie v Bratislave?
Ahojte. Prvýkrát sa budem sťahuovať, čiže som sem prišla po radu. Bývam na východe, no chcem si nájsť na zdieľaný byt (na začiatok) v BA. Samozrejme pozerám sa po ponukách, no nikdy neviem, či ma niekto neoklame, či možno to nevýjde, prídem tam s kufrom a nič z toho. Rodinu tam nemám aby som na nejaký čas ostala a tak hľadala. Môj známy tak raz išiel, videl fotky izby, dohodol sa, šiel tam už aj s vecami, no keď prišiel, nešlo to tak ako si predstavoval, no nejako sa to poriešilo. Tí ktorí s tým máte skúsenosť, mohli by ste mi dať nejaké rady?
Ja som takto isla , nasla som si byty a isla na obhlaidky najprv a az potom veci 🙂
Nasla som inzerat, zavolali sme si, potom sme mali videohovor a bolo dohodnute. Ved nekupujes byt. Aj keby neviem ako zle bolo, vzdy mozes odist.
kolegyna minuly rok videla 10plus bytov, pokial si ju vybrali do zdielaneho bytu…..
na jeden byt sa pride pozriet aj 20 zaujemcov, oni si vyberaju.
posledny rok slusny tlak na zdielane byvanie, VS inteaky sa vo velkom prerabaju
Popytaj si video toho bytu kde mas ist. A ak chces ist do zdielaneho tak chod na obhliadku cez vikend a TRVAJ na tom ze chces vidiet vsetky spolubyvajuce. Podakujes mi neskor. Ja som raz sla do bytu kde som jednu nevidela predtym ako som prisla a zistila ze je to taka primitivka co mala furt kopu flias od piva pred izbou. Hned prvy tyzden si chcela odo mna pozicat peniaze. Neskor sme sa pohadali a dokonca sa mi vyhrazala napadnutim. Povedala som jej ze v sekunde ako sa ma dotkne tak volam policiu. Proste primitivov nezmenis.
No momentálne situácia v BA je taka, ze veľmi veľa záujemcov je o zdielane byvanie. Čiže majiteľ (pripadne spolubývajúci) majú z čoho vyberať. Nefunguje to tak, že ideš na obhliadku a automaticky to znamená, že tam môžeš ísť bývať. Najprv obvolaj viac ponúk a dohodni obhliadky tak aby boli čo najviac časovo zladené. Samozrejme bez vecí.
Byt chod určite najprv pozrieť. Nepredpokladám, ze sa hneď do prvej ponuky nasťahuješ.

Okrem rodiny tam nemas nijaku kamosku, spoluziacku, znamu, nikoho na koho sa vies nakontaktovat aby to aspon overil a pozrel a nemusis chodit?
Ak nie, tak si proste spravis jeden nezavazny vylet do Bratislavy, s tym ze na ten den si dohodni aj 3-4 obhliadky a uz uvidis.