Ako efektívne ukázať cudzincom Bratislavu za pol dňa?
Prídu mi kamoši zo zahraničia na 1 deň. Doobeda pôjdeme na jednu výstavu( pravdepodobne titanic v Lamači), potom sa najesť niečo tradične a poobede - podvečer im chcem čo najviac ukázať z Bratislavy. Aký by bol najvhodnejší okruh,aby sme zbytočne nestrácali veľa času cestovaním? Hlavne staré mesto, možno Slavín, hádam Modry kostol stihneme.
Slovensku galeriu,
Naša štandardná trasa je Stare mesto, Hrad, promenada pri Dunaji, mozno UFO. Na Titanic by sme išli, iba keby oni sem prišli kvôli tomu
Radsej ich vezmi na Devin ako na Titanic.
Radsej ich vezmi na Devin ako na Titanic.
@kp7333 suhlasim. Devin sa cudzincom velmi paci.
my to zvykneme rozdelit na doobedie a poobedie - jedno z toho je devin a druhe je stare mesto - okruh zahrnajuci hrad, dom sv martina, ulicky stareho mesta a potom okolo dunaja smer safko a okruh cez sad janka krala a mostom snp naspat. pripadne este ufo, ak maju radi take veci 🙂
Oni sem pridu specialne kvoli tej vystave? Ak nie, tak by som ju vynechala. Pekny vylet je v ramci BA lodou na Devin. Ale to je aj viac ako na 4 hodiny. Okruh centrom - BA hrad, Stare mesto (Michalska, Hl.namestie, Primacialny palac), odtial k Domu sv.Martina a potom k Dunaji. Pri Dome sv.Martina im mozes ukazat najstarsiu ulicu v meste - Kapitulsku. Slavin mas zbytocnu zachadzku a nic tam aj tak pre nich zaujimave nie je. LEbo aj z BA hradu mas vyhlad.
Ak by ich zaujimalo umenie, tak pekna je Galeria Nedbalka, je to vo velmi zaujimavej a unikatnej budove.
Wau, smely plan na jedno poobedie 😅 ale ked uz by som mala podla toho, co chces.. zacala by som slavinom, prejst sa popri dunaju smerom na kamenne namestie a modry kostolik. Potom na hlavne namestie, sadla do irish pabu a odtial sa po takom programe ani nepohla 😅😅😅😅
Oni sem pridu specialne kvoli tej vystave? Ak nie, tak by som ju vynechala. Pekny vylet je v ramci BA lodou na Devin. Ale to je aj viac ako na 4 hodiny. Okruh centrom - BA hrad, Stare mesto (Michalska, Hl.namestie, Primacialny palac), odtial k Domu sv.Martina a potom k Dunaji. Pri Dome sv.Martina im mozes ukazat najstarsiu ulicu v meste - Kapitulsku. Slavin mas zbytocnu zachadzku a nic tam aj tak pre nich zaujimave nie je. LEbo aj z BA hradu mas vyhlad.
Ak by ich zaujimalo umenie, tak pekna je Galeria Nedbalka, je to vo velmi zaujimavej a unikatnej budove.
@muchotrafka298 prídu kvôli výstave
@muchotrafka298 prídu kvôli výstave
@anonym_autor ak pridu len kvoli tejto vystave, tak potom uz len maximalne nejaka prechadzka po centre mesta. Lebo z Lamaca je proste do centra daleko. Pises ze pridu na 1 den, takze tam by som asi vela toho nenavymyslala. Mne jeden cas chodilo dost vela zahranicnych kamaratov a rodiny, ale to bolo ine, lebo tam sme len chodili po meste a boli v galeriach, ked chceli.Po konflikte na Ukrajine som uz ani Slavin nespominala, proste som povedala cintorin padlych ruskych vojakov a dovidenia. Ani som ich tam nevodila.
V BA toho moc na pozeranie nie je, povedzme si otvorene. Za deň nemáte čo robiť. Titanic je o ničom. Zopár artefaktov a zbytok informačné tabule.
V BA toho moc na pozeranie nie je, povedzme si otvorene. Za deň nemáte čo robiť. Titanic je o ničom. Zopár artefaktov a zbytok informačné tabule.
@anonym_4b13ce ale coby, jeden den zaberie len prechadzka centrom, navsteva hradu, vyhliadka ufo, nabrezie. Hrad Devin s okolim je na pol dna, Zelezna studnicka ci tura na Kacin aj na viac. Este som nespomenula Kolibu/ Kamzik, okolie Karloveskeho ramena s Vodarenskou zahradou, ci rozhladnu na Devinskej Kobyle a mnohe ine pekne miesta.
Naša štandardná trasa je Stare mesto, Hrad, promenada pri Dunaji, mozno UFO. Na Titanic by sme išli, iba keby oni sem prišli kvôli tomu
@taisu prosim je to vsetko dostupne na "peso", ked prideme do BA vlakom? Nestratim sa s detmi?
@taisu prosim je to vsetko dostupne na "peso", ked prideme do BA vlakom? Nestratim sa s detmi?
@1aduliatko1 ano, zo stanice sa do Starého mesta dostanete pešo za 20 minút, alebo tri zastávky autobusom. celé „turistické“ Staré mesto je veľmi malé, všetko je blízko.
@anonym_autor ak chcete všetko v pohode stihnúť tak si dajte okruh mestom na Prešporáčiku, zveziete sa, vypočujú si históriu a uvidia naj miesta starého mesta
@anonym_autor Turistickým vláčikom za hodinu vybavené

Však vybehnutie na UFO a odtiaľ uvidia celu Ba
Ale zabiť celé doobedie Titanikom? No neviem… radšej by sim obehla Staré mesto a Slávim či Devín