Ako rýchlo vybaviť interrupciu v Bratislave?
Pytam sa tych co to maju za sebou a nezaujimaju ma nazory prolife, ako rychlo stihnem vybavit interrupciu v Bratislave? Som v 10.tyzdni, stiham to? Je treba papiere od obvodneho gynekologa?
Stacia ti predoperacne to do tyzdna vybavis.na sukromnej mozno aj skor.
@saxana000 na stránkach je napísané, že nepotrebujú ani pred operačné, všetko urobia tam v ten deň ako zákrok.
Neviem.su tu žienky, ktore chcú a nemôžu. Iba ich to rozosmutní.
@terezkaarthuramax a? Ona sa pýta na niečo iné.
@kavasmliekom davala som,len ja som nechcela sukromnu ale normalne napr. ruzinovsku nemocnicu,lebo mozno na to UPT budem mat narok aj zo zdrav. dovodov
Tak potom potrebuješ výmenný lístok od gynekológa a odporúčanie. A neviem či pred 12tt ti nejaké vyšetrenie aj niekto urobí.
@terezkaarthuramax adoptuju si ho ked bude postihnute?lebo asi bude. Nebudem to rozpisovat,nerobim to z dlhej chvile ze idem na upt
Mňa by zaujímalo kto ti v tomto týždni povedal ze bude dieťa postihnuté.
@terezkaarthuramax to uz je len konstatovanie…. tak nech to necitaju. Aj ja by som vselico chcela, co ini maju 🤷♀️. V zivote to uz tak chodi.
Lekari sa mozu mylit.
@simsalabim lenze toto je živý tvor!
Hneď zajtra chod k svojmu gynekológovi nech ti dá papier na interrupciu. A hneď s papierom chod kam treba. Máš nato 2 týždne, to by si mala stihnúť. Netreba nato žiadne vyšetrenie.
@terezkaarthuramax pozri - 1) na to ma kazdy svoj nazor a ona zjavne iny, ako ty 2) nerobi nic nelegalne. Bodka.
@kavasmliekom su diagnozy pri ktorych sa beru silne lieky a vyslovene sa vtedy zakazuje zenam otehotniet.posobia degradacie a retardacie plodu.mala som kamaratku na takych liekoch..netvrdim ze je to tento pripad ale vtedy jej hned povedali ze ak by ozaj nedopatrenim otehotnela odporuca sa okamzite prerusenie lebo nasledky budu fatalne..
@bielasovicka gynekolog jej musi dat este zo zakona 5 dni na premyslenie az potom jej ziadanku vypise.ak sa nahodou sekla vo vypocte stiha to v statnej nemocnici s odretymi usami.
@saxana000 jasne, ale ona je už pevné rozhodnutá, a ani čas už nemá na premýšľanie. Tak myslím ze by sa to dalo rýchlejšie vybaviť.
@saxana000 no keď beriem silné lieky, viem, že dieťa nemôžem mať, tak sa chránim a o to viac, že viem, aký by to malo koniec. Ale neodsudzujem.
Len som sa pýtala ako vie, že bude dieťa postihnuté, keď je teraz ešte len v 10tt
Stačí si zavolať na súkromnú kliniku kde je to síce o 200€ drahsie ale urobia ti tam všetky predoperacne vyšetrenia usetris čas .
@simsalabim nema na to pravo. Dieťa je dar od Boha.
@terezkaarthuramax to si myslis ty. Nehnevaj sa, o tomto s tebou diskutovat nebudem. Ty konaj podla svojho svedomia. A ona podla svojho. Ma na to plne pravo. Mna alebo teba do toho nic.
@terezkaarthuramax pravo urcuje zakon.
A nastastie nabozensky stat Slovensko nie je.
@terezkaarthuramax je to jej vec, a jej život. Nestaraj sa do iných.
@bielasovicka okej,dakujem
Neprerusujes, ukoncujes. 🥀🥀
Musíš ísť za svojim gynekológom. Potom je 48hod doba, kedy máš čas finálne sa rozhodnúť. Následne zavolaj na hociktorú súkromnú kliniku. Urobia ti ASAP predoperačné vyšetrenia a dajú termín na zákrok.
Preboha ženy, autorka položila otázku a zase tu mnohé moralizujete. Na čo sa zapájané do takejto debaty, keď je vám to proti srsti??
UPT zo zdrav. dovodov sa robi do 24tt.. ale na to ti nestaci prist a povedat "dobry, chcem upt", potrebujes mat potvrdene, ze dieta nie je ok..
alebo to potom stihnut do 12tt a nezdovodnovat 🤷♀️
V pripade postihnutia dietatka ako downov, edwardsov,… syndrom potvrdeny odberom plodovej vody, robia interupcie do 22. tyzdna tehotenstva.
@terezkaarthuramax kto si, aby si sudila inych? jej zivot, jej rozhodnutie.

Nie je jednoduchšie dat do Google "Upt" ? Súkromné kliniky už máš všade, stačí si tam zavolať. Nepotrebuješ lístok od obvodného, vsrzko je anonymné. Stíhaš za 2 týždne.