icon

Ako žijú ľudia v Bratislave s minimálnou mzdou?

10. mar 2025

Ahojte istu dobu som zila v BA a teraz som si len tak zo srandy pozrela byty ci uz prenajmy alebo na predaj a skoro ma vystrelo. Tie ceny su uz naozaj neuveritelne. Prosim vas ak ste tu niekto kto pracujete za minimalnu mzdu alebo povedzme za daky liter tak ako tam zijete? Ja tomu nerozumiem to sa z takehoto platu tam nemoze dat financovat a predsa vsade je treba predavacky a podobne profesie ktore zial vela nezarobia.. nemyslim ludi ktory kupili tam byt pred 15 rokmi ale takych ktori to teraz museli riesit. Nie je to moja situacia len ma to velmi zaujima ze ako sa tam da fungovat ked clovek nezarobi moc dobre

balerina2025
10. mar 2025

taki prezivaju z mesiaca na mesiac.

autor
10. mar 2025

@balerina2025 vela ludi preziva z mesiaca na mesiac a to ani nie su v tak drahej lokalite.. neviem mne to pripada ze sa tak prezit snad ani neda

gejb
10. mar 2025

S minimalkou sa ti neoplatí žiť v BA.
A aj predavačky majú viac

domkakvet
10. mar 2025

Tebe pripada aj, ze predavacka nezarobi vela, no si predstav, ze niekde zarobi viac ako niektory vysokoskolak.

pribinak
10. mar 2025

Budeš prekvapený ale predavačky na tom nie su az tak zle. Často majú plat ako začínajúci ucitelia

Ľudia s minimálnou mzdou sú často estw vyplácaní na ruku. Inak by v BA neprežili

autor
10. mar 2025

@domkakvet ale ja sa nepytam na vysokoskolakov ale na normalne pracujucich ludi s detmi co potrebuju adekvatne byvanie a zarobia do 1000€. Chytili ste sa vsetci tej predavacky ale to som uviedla len ako priklad (asi zly sorry sekla som sa)

autor
10. mar 2025

@domkakvet teraz mi doslo ze si tym vysokoskolakom asi mala na mysli vysokoskolsky vzdelaneho pracujuceho cloveka. To chapem ale tam zvykne byt perspektiva za daku dobu zacat zarabat viacej. Ale to je jedno nie je to to co ma zaujima

karin902
10. mar 2025

Ahoj ja mám za mesiac 900€+500 tak mne sa to dá dobre mám dve práce

domkakvet
10. mar 2025

Ja rozumiem tomu co ta zaujima, ja som to tak napisala preto, aby si vedela, ze nie je vsetko take ako sa zda a uviedla som predavacku a vysokoskolaka ako priklad, cize tym chcem povedat, ze v tvojich ociach sa zda, ze zarobi malo, ale realita je inde a tak isto ludia s minimalkou su v tvojich ociach vnimani inak, mozno neplatia uver tak im to staci, mozno si niekde privyrabaju, mozno k tej minimalke dostanu priplatky atd. atd.

quaxi
10. mar 2025

Napr u nás upratovačky majú asi taký plat ako píšeš a viaceré majú aj deti. Žijú v lacnejších lokalitách na kraji mesta alebo v satelitoch v zdielanom prenajme viaceré spolu a dochádzajú verejnou dopravou. Privyrábajú si ešte tým že sa im nazbierajú z celej budovy vratné fľašky čo im pokryje stravu. Keď už ide o partnerský pár, sú na ten nájom dva platy, málokedy sú obaja úplne na minimalke, navyše je tu veľa možností na privyrobenie. Najlacnejšie garsónky sa dajú prenajať pod 400 takže pre dvoch sa to už dá zvládnuť, ak sú ináč finančne gramotni.