Ako získať duplikát rodného listu v Bratislave?
Ahojte baby, vedeli by ste mi možno poradiť. Potrebovala by som na osobitnej matrike v BA nechať vytlačiť duplikát rodného listu dieťaťa a overiť ho.
Nedokážem sa tam vôbec dovolať, ak tam pôjde muž v pondelok, cez úradné hodiny, vytlačia mu to? Nebude s tým problém dúfam, pretože bude do Bratislavy kvôli tomu cestovať 4 hodiny.
@svetlonos no práveže mi ho nikde na matrike nechcú vytlačiť, pretože dieťa je narodené v zahraničí a zapis sa vykonal v osobitnej matrike. Na ambasáde nám povedali ze sa to bude dať aj v meste nasho pobytu, co ale nebola pravda. Problém je teda, že my sme na Slovensku 2 a pol týždňa, uz jeden týždeň uplynul a dieťaťu nemôžeme vybaviť pas. Na cestovanie sme mali len nahradny cestovny doklad. Žiadosť o doručenie poštou sme si dali, ale len tento týždeň, hneď ako sme sa to dozvedeli... a oni majú lehotu na poslanie 30 dni takže to sa nestíha. Keby sa tam aspoň viem dovolať a dohodnúť ale naozaj sme to skúšali ešte aj s pani matrikarkou tu, nepodarilo sa.

@elizme
p co presne ti ide?? Prečo to riesis cez osobitnú a nie normálni matriku? Na o
atrilu sa nedovolal ami pani z našej matriky. Neposielaj ho tam určite takto naslepo. Ved tu kópiu ti dajú aj na na normálnej matrike ci? Ak nie tak na tu osobnú napis mail alebo tam posli niekoho z rodiny ak môžeš. Si zober, ze on pôjde 8 hodi a napokon nič nevybavi. Odkiaľ si?