icon

Asperger v puberte - psychológ v Bratislave

2. dec 2022

Viete mi odporucit niekoho kto sa venuje tejto diagnoze?Potrebovala by som zdiagnostikovat 16 r syna.Vzdy som si bola vedoma, ze ma svojske maniere, ale prichodom puberty sa zhorsili a hlavne jeho neemaptickost, chladnost.Chcela by som zistit ci to je jeho arogancia, drzost, alebo vlastne za to nemoze.Akym sposobom to prebieha pri velkych detoch?len rozhovorom, testom?uci sa na same 1 je sikovny, ale...

pribinak
2. dec 2022

Napr Andreas robí diagnostiku aspergerovho syndrómu, alebo klinika Kalma

Možno na začiatok by stačilo aby si ty skočila na poradu do CPPaP

kacena4
2. dec 2022

v ba andreas, sikromne, štátne zar. kramare psychiatricka amb. su super m9j ma 20, do 18r sme tam chodili teraz chodime do senca robi aj deti

autor
2. dec 2022

@kacena4 prosim Ta mozes popisat nejake situacie ako sa sprava?kde do Senca?

kacena4
2. dec 2022

psychiatricka senec a prejavy boli rozne

lenusiatko
2. dec 2022

V tych sukromnych klinikach nechas aj gate a rovnaku diagnostiku vam spravia aj v NUDCH Kramare. Zavolaj si na pedopsychiatriu a ked im presne opises, co a ako, pridelia vas k lekarovi. Nas objednali rychlo, do mesiaca a dcere potvrdili aspergera, velmi sa jej ulavilo, aj mne. Viem s nou inak pracovat a hovorit. Aktualne jej hladam terapeuta na pubertalne aspergerske boliestky, zatial su vsetci na rok vybookovani. Lekar s nami viedol rozhovor cca 1,5 hodiny, isiel hlbsie do detstva k prvym prejavom + dotaznik cca 3 strany. Ano, potvrdil, ze aj ti co sa casom uspali, v puberte vykyknu poriadne.

lenusiatko
2. dec 2022

Nie vykyknu, ale vykuknu.

autor
2. dec 2022

@lenusiatko trocha mam z toho obavy ist rovno k pedopsychiatrovi nechcem syna skatulkovat a, aby mal nalepku a citil sa iny.Skor by som chcela ist k psychologovi ja mam dobru, ale ona sa venuje dospelym.Neviem ci mam jeho spravanie, vety, komunikaciu chladnost pripisovat k puberte, alebo je asperger.Asi pojdem najprv sama sa poradit.
Vies mi iba v skratke napisat v com si mala podozrenie?pripadne napisem ja trocha neskor mozno ma usmernite

lenusiatko
2. dec 2022

Nemate psychologicku v skole? Moja dcera sa sama rozhodla k nej ist, lebo citila, ze je ina ako ostatni a mala z toho tazke stavy. Trocha nas zaviedla, lebo tvrdila, ze dcera ma PTSD, co mi nedavalo zmysel. Radsej nas preto poslala k pedopsych., aby ju zdiagnostikoval. Ten jej stav vyzeral ako nejaka divna depresia, pocity unavy, plac, uzavretost, drzost, nadavala mi. Ja som si to ale nespojila s tym, ze v detstve bola typicky asperger, ale nikto mi to neveril, lebo vsak je mudra, sikovna a take deti nemaju problemy. Klasika nejedenie, nepitie, nespanie, hypersenzitivita na hluk, svetlo, pachy, nezvladanie zmien. Ako isla do puberty, tak akoze to zle spravanie v sebe zamaskovala a to vybuchlo v takyto stav. Chcela byt dobra a ako ostatni. Doktori to volaju masking. Pozri stranku beznavodu.sk a pani Hincovu, ona sa venuje aspergerom. Ked pocitas par stranok, mozno v tom syna najdes. Ale porozpravaj sa s nim. Chlapci sa tiez maskuju, najma ak si IQvaci. Daj vediet, drzim vam palce.

alanko20
2. dec 2022

@lenusiatko tie Kramáre robia, prosím,len diagnostiku detí a mládeže? Ďakujem

lenusiatko
2. dec 2022

@alanko20 my sme boli v NUDCH Kramare, ano ti su do 18 rokov. Nemocnicu Kramare psychiatriu nepoznam.

alanko20
2. dec 2022

@lenusiatko ďakujem ❤ škoda...

lenusiatko
2. dec 2022

@alanko20 ved pogoogli, isto najdes.

alanko20
2. dec 2022

@lenusiatko uz som hľadala. Bez úspechov.

lilke
9. jan 2025

Autorka, našla si nejakého psychológa, ktorý pracoval s tvojím synom? Budem vďačná za tip.